Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Holandii

Ogród w Holandii

ewalm 00:44, 17 cze 2013

Agato, to bardzo ciekawe. Zwłaszcza stopień automatyzacji. Fajnie, że pokazałaś.
Megi 00:59, 17 cze 2013

Agato, dzięki za zdjęcia, widziałam kiedyś coś podobnego w Niemczech - właśnie jak maszyny wycinały kulki bukszpanowe, lata temu to już było,rośliny i maszyny jeszcze ludzie obsługiwali, a teraz pełna komputeryzacja - taki to już nasz świat. Z drugiej strony gdyby nie to, niestety te rośliny kosztowałyby znacznie więcej niż obecnie. Wszystko ma swoje plusy i minusy - samo życie
Debra 00:07, 18 cze 2013

Agato, gdzie Ty?
Przeciez Kreta to w lipcu, napisz czy juz skrzynki robisz
Debra 20:35, 19 cze 2013

agata_chroscicka napisał(a)
Aż mi szkoda, że nieco więcej osób niż najbliższe grono wypróbowanych znajomych nie zobaczy tego czym chciałam dziś się podzielić. Oprócz ładnych widoczków tym razem spora dawka pouczających obrazków. Tym bardziej ciepło pozdrawiam koleżaneczki Szkoda, że Was tam ze mną nie było
........
Czasem gdzieś czytam, że to dziwne, ze na przykład cisowe kule na pniu w Holandii sa tańsze niz w Polsce. Teraz najłatwiej się przekonac dlaczego tak sie dzieje. Organizacja i mechanizacja sprawiają, że cena hurtowa wyprodukowanych tam roślin jest bardzo niska. Ja wiem, nie ma to jak romantyzm osobistego doglądania każdej roślinki, glaskania, pzremawiania. Ale gdyby każdy klon palmowy nadal był w ten sposób hodowany to jego cena byłaby zaporowa. a tak, dorodne drzewko do kupienia za 5 euro -

Dwa dni temu kupiłam przepiękną Kordylinę australijską, która przyjechała prosto z Holandii A że cena była właśnie ok. 3 euro, to sobie pomyślałam, że może ona, ta Kordylina też z takiej 'fabryki'. No i zmieniłam zdanie....
Bo gdyby ta Kordylina kosztowała 30 zł. to bym jej nie kupiła, a tak za 11,99 - bez problemu.

Pozdrawiam
kaisog1 20:53, 19 cze 2013

Agata te zdjęcia z hal produkcyjnych po prostu.... dech w piersiach zapiera.... szczerze mówiąc nie wiedziałam, że rośliny może pikowac maszyna
bacha2224 20:53, 19 cze 2013

WITAJ Agatko,ale byśmy były szczęśliwe jak by taki traInsport cisów przyjechał pod market OGRODOWISKO.
Przetacznik 22:19, 19 cze 2013

mnie też zadziwiła produkcja roślin niezwykle to przemyślane i staranne, chyba bym się długo przyglądała pracy tych maszyn... jak oni je w ogóle powymyślali?
Debra 14:10, 23 cze 2013

Irenka wyprowadziła mnie wczoraj z błędu - nie ma Cię, bo jesteś na Krecie. Teraz, nie w lipcu.
No to czekamy na Twój powrót i cuuuudowne zdjęcia

Irenka juz się zapowiedziała samolotowo na wrzesień!

Wiele osób chce Cię poznać, więc 7 wrzesnia, Warszawa, Stare Bielany!!!!
Przetacznik 23:17, 25 cze 2013

Jak tam róże, krwawniki i inne Twoje niespodzianki, czy toną w deszczach jak u nas? Brakuje mi niusów od Ciebie : )
GabiK 12:27, 27 cze 2013

Agatko, znowu mi uciekłaś z powiadomień.
Wypoczywaj, spokojnie będę czekać na Twój powrót - obejrzę, co się tu działo podczas mojej nieobecności.