Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

majkel0326 12:46, 29 kwi 2012

Cześć Karolcia!!! Pozdrowionka i miłego dnia życzę
karolciab93 20:53, 30 kwi 2012

Witam nie było mnie troszke ale zwyczajnie nie miałam kiedy wejść na dluzej na Ogrodowisko :/ niestety.. bratki posadziłam jeszcze w sobote a dzis zakupilam 2 surfinie , bazylie i bedac w biedronce powojnik i hoste jakiej jeszcze nie mialam.. trochu sie zawiodlam bo wcale rh nie bylo a bylam w dwoch , hortensje podobno byly ale to chyba tylko kilka.. ale i tak nie narzekam
trawka w ogrodku coraz wieksza jutro mam zamiar znosic kamienie na obwodke.. w rabacie przed oknem kuchennym z kad wykopalam pare roslin posadzilam lubczyk , pietruszke naciowa i koperek zeby nie trzeba bylo biegac az na grzadki rosliny szaleja , piwonia juz ma paki ( a nie sadzilam ze bedzie je miec tak wczesnie), serduszka lada chwila ujawni swoje piekne kwiaty, a sasanki pieknie kwitna tulipany tez juz wszystkie w pelnym rozkwicie nadal walcze z kretem mam nadzieje ze w koncu uda mi sie go przegonic rh zrobilam oprysk wedlug rady z watku o chorobach mam nadzieje ze mu pomoze bzy tez jak jeszcze kilka dni bedzie taka pogoda beda kwitly chociaz zapowiadaja na 3 juz burze.. oby tylko bez gradu ! a teraz obiecane zdjecia
bratki zaraz po wsadzeniu , teraz juz wygladaja duzo lepiej

tulipanki

majkel0326 20:58, 30 kwi 2012

Cześć Karolcia Bratki masz śliczne i tulipanki jakie kolorowe.Tez byłam dziś w biedronce,ale u nas były tylko hosty i bluszcz.Ale co tam,hosty też cieszą
karolciab93 21:00, 30 kwi 2012

teraz troszke obiecanych zwierzakow a tak w ogole to w sobote gospodarstwo powiekszylo nam sie o 3 nowych obroncow mam trzy psiaki i to wszystkie identyczne
nie przestraszcie sie kaczej mamy ona tak broni mlodych

jedna z kroliczych ekip byly tak ciekawskie co robie ze obwachaly caly telefon i w ogole nie chcialy pozowac

a to nasza "Żaba" . Parenascie lat temu cos zagryzlo nam nasze dwa psy .. szukalismy psiaka zeby pilnowal domu, sasiad byl w lesie i ja znalazl.. ktos ja chyba chcial zabic i zostawil w worku byla bardzo przestraszona i wychodzona strasznie nam jej bylo zal.. ale szybko sie zaklimatyzowala u nas i jest strasznie wierna i oddana, chyba tak nam sie odwdziecza za przygraniecie.. pilnuje domu i to nie byle jak niestety latka jej juz leca, widze w tym roku ze bardzo oslabla i juz nie jest taka wesola jak zawsze..

zwierzakow na razie tyle nie mialam kiedy zrobic wiecej zdjec, a mamy jeszcze ich troche dzis kupilismy kurczaki malenkie bo wykluwaja sie i u nas z jajek ale chyba tylko 11 a tak to kurza mama bedzie miala wiecej roboty
karolciab93 21:01, 30 kwi 2012

Witaj Maju u nas wlasnie tez tylko hosty , bluszcz no i powojniki jeszcze.. tak naobiecuja w gazetce a tu prosze .. ale masz racje dobre i to takie male a cieszy
majkel0326 21:04, 30 kwi 2012

Zwierzaki masz super! Ja też planuję zakup 50 kurek,ale bliżej żniw i takich kilkunastotygodniowych.Kaczuszek zazdroszczę,co roku sobie obiecuję,że będę miała stadko,ale jakoś się nie składa
eliza3 21:08, 30 kwi 2012

Kwiatuszki śliczne, ale kaczuszki przeurocze. Psinka milusia, ja też miałam taką znajdkę, była kochana i wierna...
Pozdrawiam
karolciab93 21:14, 30 kwi 2012

Dziękuje za mile slowa
oj Maju kaczki sa takie fajne tylko jak malutkie , potem juz sprawiaja wiecej problemow i wiadomo brudza duzo bardziej niz kury, nawet w sumie ja chciala juz z nich zrezygnowac ale coz .. mama sie uparla.. jedyny duzy plus jest taki ze nigdy nie mielismy problemow ze slimakami one chodza i wcinaja wszystko co sie da.. niestety wlacznie z kwiatami :/
majkel0326 21:17, 30 kwi 2012

Moja teściowa miała kiedyś kaczki,wiem coś o tym Teraz to już nic nie będę trzymać luzem na podwórku.Pieska masz fajnego.Takie znajdy są najwierniejsze.Mój starszy pies został podrzucony szwagrowi na ogródek jak był szczeniaczkiem.Szwagier przywiózł go do nas i tak został
hanka_andrus 21:17, 30 kwi 2012

Gospodarstwo pełną gębą! Krowa,kaczki,kury,króliki,pies........ jest koło kogo chodzić!
Dobrze ,że mama ma wyrękę z Tobą w ogrodzie.
Bratki śliczne-uwielbiam każde,i białe i pstrokate.......A doniczka u Ciebie z ekstra kontrastem!
Miłego wieczoru...