Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

hanka_andrus 17:54, 02 maj 2012

A jakie ładne hipeastrum!
majkel0326 19:16, 02 maj 2012

Karolcia piękne te fioletowe surfinie z białymi brzeżkami!
Celina 22:17, 02 maj 2012

Fajnie u Ciebie Karolciu
karolciab93 10:58, 03 maj 2012

Witajcie kochani
z pomalowaniem zdarzylismy zaraz przed deszczem.. niestety była straszna burza i grad.. strat jakis wiekszych nie ma oprocz dziorawych lisci roslin i calkowitego zniszczenia tulipanow.. smutko teraz oatrzec na to wszystko ale z natura czlowiek nie wygra niestety :/
dzis pogoda znow wysmienita , slonce pieknie swieci sadze ze jutro trzeba bedzie trawe kosic za chwilke moze zrobie obchod i posprawdzam co i jak z roslinami a teraz wybieram sie na spacer po Waszych ogrodach milego dnia kochani!
hanka_andrus 11:49, 03 maj 2012

Tobie tez udanego popołudnia!
hanka_andrus 07:44, 04 maj 2012

Miłego weekendu!
karolciab93 08:02, 04 maj 2012

Witam
wczoraj znow pogoda zabawila sie z nami i to bardzo.. sadzilam ze znow bedzie lac , grzmialo i ciemno bylo strasznie wiec latalam i znosilam wszystkie rosliny i chowalam do domku co sie da a tu prosze.. nie padalo.. przeszlo bokiem heh
dzis znow swieci sloneczko zabiore sie chyba za koszenie trawy jak nie bedzie juz rosy cierpliwie czekam az trawa w ogrodku podrosnie i minie czas przymrozkow wtedy bedzie sie wiecej dzialo
wczoraj wieczorem znow opryskalam rh ale chyba nadal nie zakwitnie w tym roku .. ;/ powiedzcie mi kiedy moglabym go przesadzic w inne miejsce jesli faktycznie nie zakwitnie ?
a za to ta miniaturka po przesadzeniu ma sie rewelacynie tak jak przez ostatni rok stala w miejscu tak teraz ma nowe przyrosty ciesze sie jak dziecko widac ile pozytecznych infromacji mozna zdobyc na ogrodowisku
mam nadzieje ze wypoczeliscie tak jak ja a teraz czas sie wziąźć znow do pracy
pozdrawiam serdecznie
majkel0326 19:18, 04 maj 2012

Cześć Karolcia Ja też czekam aż minie zagrożenie przymrozkami.Po 15tym czeka nas sporo pracy Co do rh to ja Tobie nie doradzę,bo się nie znam Może Bogdzia? To specjalistka
karolciab93 08:06, 05 maj 2012

Witam
Maju o rh juz pytalam w watku o chorobach wyglada po prostu na to chyba ze ma zbyt duzo slonca i juz "wyjadl" cale dobrocie z ziemi ktora mial.. musze go przesdzic i tyle cos za cos.. zrobie to chyba zaraz po tym jak z niby pakow mialby wypiscic liscie zanim zawiaze kolejne paki ..

dziewczyny jestem w szoku bo rosliny zwariowaly! jedne z lili juz maja paki! i nawet jedna roza tez ma.. orlik bialy na dniach bedzie kwitl i jeszcze taka jedna roslinka podobna do zurawek ale nie wiem czy to ona.. istne szalenstwo heh jeden powojnik bardzo ucierpial podczas gradu polamalo mu dwa najdlusze pedy , cale szczescie ze malenstwo z biedronki zabezpieczylam wiadrem
truskawki juz pieknie kwitna, rzodkiewki ladnie wzeszly i ogorki wysiane prosto do gruntu tez ale nie wiem jak my upchenimy te wszystkie rosliny bo jeszcze masa pomidorow zostala i ogorkow wysianych wczesniej do pojemnikow..
wyszla mi tez bazylia ktora sobie wysialam i ladnie rosnie sadzonki roslin ktore maja byc w ogrodku sa caly czas na tarasie w rozproszonym sloncu od razu widac ze im jest dobrze
co rano ok 4 budzi mnie koncert ptakow.. powoli zaczyna mnie to draznic heh przez dzien kiedy czlowiek by posluchal to nie maja takiej ochoty na spiewy a w nocy beda mnie budzic ! ale coz uroki zycia kolo lasu
pozdrawiam cieplo wszystkich
hanka_andrus 08:41, 05 maj 2012

TYch śpiewów ptasich nie długo nie będzie.Koniec czerwca,i potem tylko wrony......kra.kra.
Ciesz się,że je słyszysz! Wiosna !
Przerzuć do mnie trochę sadzonek,będzie luźniej u Ciebie. Szkoda,że to tyle km,już bym miała.
Swoje pomidory sadzę w poniedziałek.Zapowiadają co prawda ochłodzenie,ale ...trzeba ryzykować.....
Miłego dnia!