Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

hanka_andrus 19:38, 08 maj 2012

Gloksynie śliczne i bez jaki dorodny!Kalia...piękny kolor!Gratuluję!
majkel0326 20:29, 08 maj 2012

Karolciu,jakie hosty przepiękne!!! A tort musi być rewelacyjny,brzmi nieźle
Celina 10:23, 09 maj 2012

Dzięki Karolciu.za info.
popcorn 12:10, 09 maj 2012

Ale fajna serduszka. I te doniczkowe - super! Z jednego liscia taka dorodna sadzonka Ci urosla? Suuper! Slicznie kwitnie
Hostensje wciszniesz gdzies do cienia pozdrawiam!!
majkel0326 12:19, 09 maj 2012

Pozdrawiam,miłego dnia
karolciab93 14:44, 09 maj 2012

Witam kochani
wrocilam ze szkoly i od razu polecialam podlac wczoraj wsadzone kwiatki , mimo ze ziemia byla bardzo wilgotna to biedakom bylo malo i trochu zwiedly ..
mama przytargala wczoraj z pracy galazki trzmieliny , ktos obcinal i akurat ona przyniosla bo wiedziala ze chce no ale teraz jest problem gdzie je wsadzic.. w zeszlym roku przyniosla 4 malutkie galazki i sie przyjely , w tym roku je wysadzilam i juz cudnie rosna.. kurcze mam twardy orzech do zgryzienia :/
zauwazylam coraz wiecej glowek mieczykow z czego sie bardzo ciesze i zaczely sie pokazywac dalie co prawda jeszcze jest troche stresu bo do zoski dokladnie tydzien ale podobno juz nie ma byc zimna.. oby! a sadzonki z nasion czekaja poslusznie na wsadzenie , caly czas sa na dworze wiec sie hartuja
czy mozliwe zeby sadzonki bukszpanow z tego roku juz sie przyjely ? bo sprawdzalam i kilka juz ma nowe przyrosty , inne nie czyli pewnie sie nie udalo z nimi .. widze juz moje bledy przy nasadzeniach gdzieniegdzie za blisko posadzilam rosliny ale coz.. czlowiek sie uczy na bledach.. zaluje ze taki maly kawalek mam bo nie ma gdzie wsadzac
Karolciu sadzonka z liscia to to drugie zdjecie , taki oto piekny okaz wyrosnal przez rok bo rok temu zaszczepilam a pierwsze zdjecie to okaz straszy z bulwy sie opuscil
dziekuje Wam za mile slowa , chyba jestescie jedynymi osobami ktore doceniaja to co robie bo w domu to jakos nikomu sie nie chce o tym sluchac heh
tylko mama sie smieje ze ja to jakies uroki rzucam bo codziennie musze ogrodek obleciec i sie wszystkiemu przyjrzec
milego dnia wszystkim!
hanka_andrus 16:51, 09 maj 2012

Domownicy,cóż we własnym kraju trudno być prorokiem....Jak nie masz ziemi wolnej ,wsadź do doniczek te trzmieliny i postaw w cieniu.A jak masz miejsce ,to od razu do ziemi ,tylko ma byc cieniście i dobrze by było jakimś przezroczystym pojemnikiem przykryć....słoikiem,butelką,
karolciab93 19:41, 09 maj 2012

Haniu kilka zaszczepek wsadzilam do doniczek i stoja w domu na niezbyt oswietlonym miejscu , kilka innych w ziemi a jeszcze kilka czeka na jakis pomysl jak sie przyjma to sie bede cieszyc a jak nie to trudno
hanka_andrus 19:59, 09 maj 2012

Żeby zachować wilgotność,dobrze jest też wsadzić do reklamówek i górą związać.Przynajmniej te doniczkowane.
karolciab93 20:03, 09 maj 2012

skoro tak to doniczkowe potraktuje odcieta butelka mam na tyle dziekuje za wszystkie rady