Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój skromny ogródeczek ...

Mój skromny ogródeczek ...

majkel0326 19:23, 12 maj 2012

Cześć Karolcia! Co tam słychać dziś u Ciebie?
majkel0326 10:50, 14 maj 2012

Hej,Karolcia,gdzie jesteś? Pozdrawiam i miłego dnia życzę
karolciab93 14:27, 14 maj 2012

Witam
nie odzywalam sie bo nie mialam zbyt czasu przez weekend a dzis dopiero teraz wskoczylam bo wrocilam ze szkoly w ogrodku nie dzialalam bo zimno , pogoda sie zepsula jest zimno, czlowiek sie przyzwyczail do ciepla a tutaj przy temp 13 stopni i wiatr to sie wydaje jakby zima przyszla.. nawet nie mam ochoty wychodzic na dwor a tutaj tyle pracy.. trzeba juz plewic i przedzierac buraki itd.. a tu checi do pracy przez a pogode brak.. najchetniej polozylabym sie spac heh
milego dnia wszystkim!
hanka_andrus 17:30, 14 maj 2012

15minut drzemki nikomu nie zaszkodziło w ciągu dnia.Pozdrawiam.
karolciab93 18:28, 14 maj 2012

Haniu przetrwalam chwile sennosci niestety ja mam tak ze jak sie nawet 15 minut w ciagu dnia przespie to potem chodze jeszcze bardziej nieprzytomna wiec drzemka w moim wypadku nie ma najmniejszego sensu wyszlam na chwilke chcialam zrobic kilka fotek co sie dzieje u mnie ale akurat nadjechala siostra bo siostrzenca wiec znow braklo czasu swoja droga maly bedzie mial 4 latka w tym roku a juz zadaje ciekawe pytania wczoraj np pytal mnie co to jest miłość
majkel0326 19:03, 14 maj 2012

Karolcia,takie dzieci potrafią zaskoczyć.Wczoraj moja córka pytała nas co to jest czarny pas karate Skąd to się dzieciakom bierze
karolciab93 15:36, 15 maj 2012

Witajcie kochani!
u mnie szaro i ponuro, co jakis czas troche pokropi no i zimno.. Zośka pokazała swe oblicze na szczescie i tak w miare lagodne bo obylo sie bez przymrozkow..
niestety dzieja sie tez i hmm zle rzeczy.. juz dwa pola odwiedzilo stado dzikow wczoraj i dzis odgradzalismy wszystko i przylepialismy gapki nasaczone specjalnym srodkiem ktory ma odstraszac.. nie wiem z kad az tak blisko sie znalazly bo w tamtym roku tez co prawda byly ale w polu ktore jest dalej od domu a teraz przywedrowaly na prawde bliziutko..
na domiar zlego dopadlo mnie jakies chorobsko , mam okropny katar i boli mnie gardlo , do tego co jakis czas kaszel ale staram sie kurowac
mam kilka zdjec
azalia tak sobie kwitnie, szkoda ze co chwila pada bo szybciej sie niszcza rozwiniete juz kwiatki..

taki kolor beda mialy kwiaty rh , na razie caly czas w zamknieciu

liliowisko, miedzy nimi wsadze jednoroczne akurat dzis zoska wiec juz za kilka dni jak tylko bedzie czas

a widoczne w tle puszki to sposoby na kreta , teraz kopczykow nie widze moze sie w koncu wyniosl..
karolciab93 15:41, 15 maj 2012

hosty niektore juz bardzo bujne teraz widze ze za blisko posadzilam bede musiala na wiosne znow przesadzic chyba ze mozna tez jesienia po przekwitnieciu ?

a serduszka kwitnie juz ostatkiem sil

nie wiem co to podobne do zurawek ale chyba cos inszego ale paki juz ma z tylu orlik tez w pakach..

i mieczyki czekaja na wiecej slonca

karolciab93 15:49, 15 maj 2012

a tutaj troszke domowych
takie male cudenko mama przyniosla zaszczepke , nie wiem co to

bazylia

fiołeczki

popcorn 15:59, 15 maj 2012

To podobne do żurawek to żurawka krwista - chyba najstarsza z odmian, też ją mam i podobają mi się te wiechowate wysokie kwiatki
Hosty buuujne!!! Śliczne! Jesienią też można przesadzać, ja poczekałabym aż mróz zwarzy liście - tak nie będą cierpieć przy przesadzaniu (kiedys przesadzalam i liscie mdlały...). Te które masz podzieliłabym na kilka i posadziła grupkami - mniejszymi

pozdrawiam!