Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Urszulla 15:47, 14 mar 2019

mira napisał(a)
Coś pokręciłam

Wszystkim bardzo dziękuję za ogrodnicze wsparcie

Śliczne

Czytam że w posprzątanym ogrodzie bałagan się robił u mnie też gałęzie leżą, pogoda wkurzająca

Wyiewy moje wszystkie udane w tej zimnicy
laurowisnia 17:05, 14 mar 2019

Też wspieram i popieram w kwestii tzw. pocieszaczy, a strata jest duża.
Ciekawe, czy ten bluszcz będzie chciał odrastać.
Widziałam, że siatkę dałaś, ja się zastanawiam jak długo one wytrzymają. I jaką dałaś? Wydaje mi się, że to sam plastik?
Zdarzało się, że na powierzchni były też podgryzane takie wystające warzywa jak np. buraczki, ale to nie tak jak zjedzony cały rząd pietruszki czy marchewki, po których tylko zwiędła nać została.
Bratki oglądam ale sama jeszcze nic nie mam.
Bogdzia 19:51, 14 mar 2019

mira napisał(a)

Od wahania nic Ci nie urośnie a dalii nigdy za wiele - ja je sadziłam za daleko od siebie a one jak się okazuje lubią ciasno -no to więcej wejdzie

W paczuszce floksy i piwonie - zupełnie nie planowany zakup ale znalazła się pewna dusza na Ogrodowisku taka kusicielka co mi zapodała nazwy piwonii i takie tam... no i uległam bo ja słaby mam charakter no pozwoliłam sobie na taki strzał.

No i dostałas juz?
Jana 20:05, 14 mar 2019

Miro spróbuj pocięty bluszcz docisnąć do wilgotnej ziemi, może się uda coś ukorzenić
tulucy 20:13, 14 mar 2019

Miro koniec wahań, zakupy zrobione.
Dalie głównie i jakieś drobiazgi
vita 22:42, 15 mar 2019

Pisz zaraz jakie piwonie zamówiłaś.
Ale, że co? Żałujesz bluszczu? Czytałam o jego morderczych możliwościach, swój z brzozy w każdym razie zdejmuję w tym roku. Czeka mnie straszna robota.
sylwia_slomc... 22:44, 15 mar 2019

Mireczko daj jutro cynk czy mają tam coś i co na sprzedaż czy tylko do oglądania dobra?
tulucy 22:50, 15 mar 2019

Dwie piwonie mi też wpadły do koszyka, przez te dalie wszystko w sumie będzie 7 nowych do upchnięcia.
mira 23:34, 15 mar 2019

vita napisał(a)
Pisz zaraz jakie piwonie zamówiłaś.
Ale, że co? Żałujesz bluszczu? Czytałam o jego morderczych możliwościach, swój z brzozy w każdym razie zdejmuję w tym roku. Czeka mnie straszna robota.

Zaraz to zaraz

nie wiem jak to się stało ale nagromadziło mi się piwonii - jakies szaleństwo jest teraz z piwoniami, tyle odmian że szok

zatem
Laura Dessert /woreczek/, na jesienną dostawę - Cheddar and Gold, Red Charm,
Władysława i kopane z gruntu dziś dostałam Red Boomer Soomer i Lemon Chiffon
to wszystkie bylinowe i jeszcze dwie krzaczaste jedna bez nazwy antracytowa
i Kamata Fuji

nie wiem dokąd zmierzam ale z pewnością z piwoniami to przesadziłam i nie usprawiedliwia tego fakt że nie pamiętam kiedy kupowałam ostatnio piwonie.

no to na szybko

Bluszczu nie żałuję, żałuję pewnej jakby osłony - zmienił mi się widok mocno i tym samym warunki świetlne na rabacie floksowej - dostana słońca więcej a ja z konewkami będę latać, za to róże pewnie ucieszą się że im światła więcej przybędzie

pozdrawiam serdecznie
Joku 10:48, 16 mar 2019

Gdzie kupujecie piwonie? Może być na priv. Wymyśliłam że wyzbędę się mniej atrakcyjnych żeby posadzić takie które bardziej mi się podobają (np. czerwona pojedyncza, nazwy nie pamiętam ). Głównie chodzi mi o to żeby nie było pomyłek.