Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

sierika 22:02, 06 maj 2019

Martagony to wyższa półka wysiewu i reszty, kiedyś dostałam nasiona ale nawet nie podjęłam próby, ani cierpliwości ani umiejętności. Czekam na ciepło ale nie gorąco.
mira 22:05, 06 maj 2019

mój jedyny rh Cunningham's White dziaduje ale trudno jak tak chce,kwitnie ślicznie - hmm a może go przesadzę bo chce mieć słońce a tam teraz ma więcej światła jak wycięłam żywopłot - to może zostawię

czekam na kwitnienie azalii wielkokwiatowych - dla mnie pontyjska jest taka naturalna
mam inne od ub roku - czekam na kolory

orliki za chwilę będą u mnie choć gdzie bo ich nie plewię

tulucy 22:09, 06 maj 2019

Też czytam zawsze, z olbrzymią przyjemnością

Chwasty w kostce zamierzam w tym roku potraktować gorącym powietrzem z takiego warsztatowego urządzenia do koszulek termokurczliwych (tzw. "suszarka teściowej" ) bo m stanowczo oprotestował pomysł wypalania palnikiem ogniowym, co gdzieś podejrzałam. A urządzenie mój tatuś posiada, może pożyczy dziecku w potrzebie.
Gardenarium 22:10, 06 maj 2019

Ja chwasty w kostce wydłubywałąm sekatorkiem, na kolanach Umordowałam się

Instagram Ogrodowiska
Gruszka_na_w... 22:12, 06 maj 2019

Ty to jednak jesteś mistrzynią wysiewów. Podziwiam za umiejętności i za cierpliwość.
Lubię jasnotę w wiosennej odsłonie. Listki ma śliczne, a i drobnym kwiatkom niczego zarzucić nie można.
To dobrze, że ogród się zmienia nie do poznania. Ogrodnik dojrzewa. Wiedzy ma więcej, doświadczenia. Lat też przybywa i to też zaczyna uwzględniać w swoich działaniach. Tak to jest w moim przypadku.
A groszku Ci czasem ptaszki nie podjadły? Lubią czasem to robić.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 22:14, 06 maj 2019

sierika napisał(a)
Martagony to wyższa półka wysiewu i reszty, kiedyś dostałam nasiona ale nawet nie podjęłam próby, ani cierpliwości ani umiejętności. Czekam na ciepło ale nie gorąco.

To mi się podoba ta półka

tyle że to nic prostszego nie było - żal mi było nasion które się wysypywały więc je od razu! siup do doniczki i pod krzaczek - czasem bardzo czasem tam popatrzyłam ciut podlałam - tak ze 3 lata na pewno
jak zobaczyłam kiełki to już bardziej podlewałam i siedziały tak całą zimę w doniczce pod krzaczkiem / znaczy kilka zim/
jak zakwitną to dopiero będę chodzić jak paw

a jeśli chodzi o półki to dumna jestem z m. bo mi zrobił półki tam gdzie nikt niby nie widzi - i będę doniczkowy bajzel ogarniać -
mam wiele doniczek tych plastikowych bo sieję, pikuję, uwielbiam rozdawać w doniczkach no i wtedy mam poczucie, że coś robię żeby ten plastik wykorzystać

a jeśli chodzi o Karwińskiego zrobiłam dziś fotki - sadzonka którą kupiłam

i dwie siewki

Wendy79 22:15, 06 maj 2019

Miro, no podziwiam bardzo za tą ilość wysiewów, ja już jakoś ograniczam. Brak mi czasu. Przyszłam zobaczyć tą dziurę, ale nie widzę. No,może zmęczona jestem, bo oczy mi się zamykają, a jutro znowu o piątej mus wstać. Także dobranoc mówię
mira 22:17, 06 maj 2019

tulucy napisał(a)
Też czytam zawsze, z olbrzymią przyjemnością

Chwasty w kostce zamierzam w tym roku potraktować gorącym powietrzem z takiego warsztatowego urządzenia do koszulek termokurczliwych (tzw. "suszarka teściowej" ) bo m stanowczo oprotestował pomysł wypalania palnikiem ogniowym, co gdzieś podejrzałam. A urządzenie mój tatuś posiada, może pożyczy dziecku w potrzebie.

To miło - dzięki za olbrzymią

hmm fajnie masz z tatusiem, ja pojadę nożykiem

kto mi taką dziurę zrobił w skrzyni nie wiesz?

mira 22:19, 06 maj 2019

Gardenarium napisał(a)
Ja chwasty w kostce wydłubywałąm sekatorkiem, na kolanach Umordowałam się

No na kolanach inaczej nie umię tyle że ja nożyk mały mam sprawdzony - sekatora mi żal a i tak nigdy nie wiem gdzie leży choć jest ich kilka

dlaczego nie robią takich że jak się zawoła to piszczą brr
sylwia_slomc... 22:22, 06 maj 2019

Też dalie w inspekcie wysiałam w tym sezonie
I orlików nie plewię, czyli dobrze robię skoro Ty też tak