Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 08:15, 10 lip 2019

sierika napisał(a)
Łucjo, miło, że nasionka wyrosły i cieszą oczy, orlaja zrobiła się popularna, chyba zacznę teraz propagować nikandrę, wysiewa się sama z nasion i zawsze jakąś dziurę załata. Pocieszyłaś mnie z tym szparagiem, myślałam ewentualnie o posadzeniu w dużej donicy i wkopaniu jej w rabatę. Bo myślę je udomowić w większej liczbie.

Będziesz szparagi uprawiać hehe propaguje nikandre nie mam a szalwie mam stałe małe bo im wody brakuje
mira 08:22, 10 lip 2019

Mala_Mi napisał(a)
A ja czytam na FB mądre wpisy i to projektant ogrodów, ze można obsadzić ogród tak że nic nie trzeba podlewać i będzie piękny.. .. zastanawiam się czy to autoreklama czy faktycznie tak się da.. Na pewno się da, to wiem, ale czy będzie on piękny ??

Do podlewania dokładam robale.. i dochodzę po takich wpisach, że jestem nieuk ogrodowy, bo można tego wszystkiego uniknąć.

Mimo wszytko życzę miłego dnia... jest chociaż chłodniej ..

No podlewać pewnie nie trzeba jak się glebę dobrze przygotuję oborniczek kompot mikroorganizmy glebowe sciolkowanie to ok tylko że pewnie podlać trzeba w razie suszy - przygotowanie gleby to podstawa - widzę na grzadce wnuczki gdzie sadzilysmy ot tak i na moich gdzie takie zabiegi Wykonalam

Zaciekawiła mnie zapodaj przeczytam
mira 08:25, 10 lip 2019

Testuje nowy tel pozdrawiam wszystkich podlewajacych a wszystkim życzę miłego dnia i 6 g

Mala_Mi 09:31, 10 lip 2019

Mira można dobrze przygotować ogród 10 arów.. ale nie 30.. i to gliny.. życia by mi brakło na takie przygotowania.. ale na upał i suszę to wyparuje woda ze stawu (fakt, Piotrkowu wyparowała) to i wyparuje z grządek i rabatek ..chyba że się da tam te absorbery wody...ale to i tak mało. Metr wody wyparowało ..
Nie dyskutuję, piszę tyko co czytam.. i przestaję już czytać byle co Szkoda czasu..
Doranma 15:16, 10 lip 2019

Kochana, dziękuję za zdjęcia rabat wokół świerka. Jednak bogate są! Czyli nadal dumam ... A świerk w międzyczasie stracił czubek na wysokości 2 metrów, obcięłam własnoręcznie ☺
Pada już?
sierika 20:44, 10 lip 2019

Popadało wreszcie? u mnie na 3 raty spadło wiadro deszczu na m2, dobre i to ale musiałaby powtorzyć się majowa deszczownia aby efekt był. Nasionka nikandry dostaniesz na przyszły sezon i bedziesz siać.
mira 22:41, 10 lip 2019

Mala_Mi napisał(a)
Mira można dobrze przygotować ogród 10 arów.. ale nie 30.. i to gliny.. życia by mi brakło na takie przygotowania.. ale na upał i suszę to wyparuje woda ze stawu (fakt, Piotrkowu wyparowała) to i wyparuje z grządek i rabatek ..chyba że się da tam te absorbery wody...ale to i tak mało. Metr wody wyparowało ..
Nie dyskutuję, piszę tyko co czytam.. i przestaję już czytać byle co Szkoda czasu..

no...

codziennie dolewam 10l wody do mini oczka
mira 22:41, 10 lip 2019

Doranma napisał(a)
Kochana, dziękuję za zdjęcia rabat wokół świerka. Jednak bogate są! Czyli nadal dumam ... A świerk w międzyczasie stracił czubek na wysokości 2 metrów, obcięłam własnoręcznie ☺
Pada już?

nie bardzo
mira 22:48, 10 lip 2019

sierika napisał(a)
Popadało wreszcie? u mnie na 3 raty spadło wiadro deszczu na m2, dobre i to ale musiałaby powtorzyć się majowa deszczownia aby efekt był. Nasionka nikandry dostaniesz na przyszły sezon i bedziesz siać.

20 minut, oziębiło się i prognozy są że ma codziennie padać, masz rację nawodnić te betony to musi być proces
chyba jednak nie chcę tej nikandry - wiem przypomniałam ją sobie - muszę zrobić sztywna listę wysiewów i tego co mi się sprawdziło - lewkonii już wiem że nie będzie na tej liście

mira 23:02, 10 lip 2019

Nie podziałałam w ogrodzie w kwestii cięcia - zaległość się zrobi ale ostatecznie jest jeszcze czas.

Jakiś leń mnie ogarnął do prac ogrodowych, no w końcu jakieś lato i odpoczynek w ogrodzie pasuje zastosować.

To ochłodzenie uruchomiło u mnie myśli o pracach jesiennych mimo że letnich nie wykonałam.
Będzie pracowita jesień jak pogoda pozwoli wiadomo.

pozdrawiam ogrodomaniaków leniwie, letnio, leżaczkowo, lajtowo

i cukiniowo