Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 23:18, 03 gru 2019

Poppy napisał(a)
Hania, gratulacje.
Juz wiadomo, w jakim celu byl potrzebny ten wyjatkowy soliter
Teraz nie ma wyjscia, musi dobrze rosnac!

Dziękuję, wyjścia nie ma masz rację ma rosnąć

Hania to piękne imię, miałam tak mieć na imię
mira 23:20, 03 gru 2019

vita napisał(a)

W zaistniałych okolicznościach nic mi nie pozostaje, jak wybaczyć
Oby rósł zdrowo i cieszył przez lata. Do marca jeszcze tyle czasu...ale nie ma rady. Doczekamy

Ufff.. doczekamy spokojnie, jeszcze pogadamy o niejednym na O. i trzeba będzie zaczynać siewy.
Jak Twoje pelargonie się mają ? Jak zrobię fotki moim to pokazę bo dwie mi najbardziej zależy ale coś jedna kiepsko a Maja mówiła że tez miała i jej nie przetrwała.
mira 23:29, 03 gru 2019

To tyle moich relacji z ostatnich prac w ogrodzie

Co prawda nie tak ostatnich w tym roku bo w sobotę szykuję się coś porobić jak zdrowie pozwoli.
Był u mnie pierwszy śnieg i szybko stopniał ale to był od miesiąca jedyny opad.

Czas jeszcze posortować nasiona i uporządkować bo czas porządków świątecznych jest.

Ja już nie śmiem o nic prosić Mikołaja więc nie proszę bo prezent przyniósł w listopadzie .

Książek nowych nie kupuję jedynie co muszę kupić nowy kalendarz bo lubię pisać ogrodowe sprawy w kalendarzu.

Mam co czytać, stare książki mogę od nowa

pozdrawiam
Gardenarium 07:20, 04 gru 2019

mira napisał(a)

Książek nowych nie kupuję jedynie co muszę kupić nowy kalendarz bo lubię pisać ogrodowe sprawy w kalendarzu.

pozdrawiam

Masz to jak w banku, akurat mam taki specjalny terminarz dla ogrodników na każdy dzień w roku Nic nie kupuj

Instagram Ogrodowiska
Milka 07:43, 04 gru 2019

Fajna akcja u ciebie, z przyjemnością rankiem obejrzałam.
I co najważniejsze, judaszowiec jest. Późno sadzony, to jednak lepiej zabezpieczyć, ale tym sposobem, o którym pisze Pszczółka, na kolejna zimę, już sam sobie poradzi.
Gratulacje
popcorn 09:30, 04 gru 2019

Super
"stres zawsze jest choćby malutki ale jak się powiedziało a to trzeba teraz dalej i nie marudzić."

Mira podziwiam za to!

Buziaki!
Pszczelarnia 12:15, 04 gru 2019

Najlepsza jest Twoja zapowiedź, że w sobotę pokręcisz się po ogródku.

Ja też.

sylwia_slomc... 13:54, 04 gru 2019

I ja mam taki plan Mira takie niepozowane fotki najlepsze, najfajniej nastrój i emocje pokazują, naturalnie wychodza
Judaszowca , albo tak jak Ewa pisze, albo zakopcować wiórami korzeń wysoko i szeroko , a na korone włóknina zimowa grubo.
Nie wiem jak z podmarzaniem tych bialych, ale mojego mialam na przeciągu posadzonego, maluszka i otulałam samą włókniną przez trzy sezony, jak sie zrobił mojego wzrostu przestałam i radzi sobie chłopina dobrze do tej pory. W trzecim sezonie ostro z przyrostami ruszył i spore są w ciągu sezonu. Twój późno sadzony to korzenie nadsyp czymś by im ciepło było
Anda 14:17, 04 gru 2019

Miro, fajna relacja. Dziękuję za pokazanie fotek.

Judaszka opatuliłabym sposobem podanym przez Ewę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
mira 22:11, 04 gru 2019

Gardenarium napisał(a)

Masz to jak w banku, akurat mam taki specjalny terminarz dla ogrodników na każdy dzień w roku Nic nie kupuj

Danusiu nie wiem co powiedzieć - dziękuję
czyli przyjdzie do mnie Mikołajek?

Przy okazji pokażę dostałam taką dedykację

Książkę mam od dawna i teraz się przydała żeby autorka się wpisała

przy okazji jest tam taki obrazek - bo ja pamiętam Ciebie z tego odcinka - rany ten stół pamiętam jak oglądałam i ten domek te drzwi
no i pamiętam jak gadałyście o tym sadzeniu - oczy wybałuszałam

to ta