Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 22:09, 16 mar 2020

Iwonka napisał(a)
Mira kilka słów prosto z serducha w ten trudny czas... Poznałyśmy się pod koniec lata u Kondzia, byłam ciekawa twojego ogrodu. Troszkę poznałam czytając a wczoraj obejrzałam Majeczkę. Powiem, że wyszło cudnie, bardzo naturalnie co przy udziale tv jest chyba najważniejsze. Kamera sunęła po nasadzeniach, rozmawiałyście swobodnie. Ogromna przyjemność przekazu. Masz ogród inny od mojego, delikatny i romantyczny. Ogromna dawka inspiracji. Pozdrawiam cieplutko

Iwonko, pamiętam przecież spotkanie u Kondzia, było super albo nawet za super , ja wtedy nie miałam aparatu i żałowałam bo to była przecież pora astrów i ich rabata astrowa była zachwycająca.
Dzięki za miłe słowa, tak kamera sunęła bo miała długie szyny .

Romantyczny ? - no właśnie czy mój ogród ma jakiś styl- hmm - tak to jest mój problem bo nie potrafię się zdecydować.
Spójność w ogrodzie, styl - to są te istotne elementy których nie pojmuję, albo z nimi by mi było trudno ogrodniczkować od niechcenia

pozdrawiam
mira 22:26, 16 mar 2020

deszczowymaj napisał(a)

Tu jest Pięknie

no maj jest wszędzie jednak naj a ja lubię to miejsce z głogiem kwitnacym

mira 22:30, 16 mar 2020

Margo2 napisał(a)
Miro, z przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
Twoje zdjęcia są pełne uroku.
Oczywiście widziałam też Maję, ale mimo wszystko mam zawsze po tym programie niedosyt.
Znam kilka ogrodów osobiście i wiem, że na żywo wyglądają dużo lepiej.
Tak jest na przykład z ogrodem Izy Tamaryszka.
Dlatego myślę, że Twój ogród też na żywo wygląda jeszcze lepiej niż w programie
Uwielbiam takie ogrody, pełne bylin, przenikających się ze sobą

Gosiu Margo niezmiernie dziękuję za wizytę i miłe słowa.

Aż musiałam sprawdzić co mi napisał Tamaryszek - zestresowałaś mnie - zobacz co teraz się dzieje - mi to się ogrodu odechciewa, a i przeciwności losu zablokowały dobry start - obyśmy wszyscy wyszli bez szwanku z tej ponurej rzeczywistości to już mi będzie wszystko jedno czy na żywo lepiej czy gorzej - obyśmy w zdrowiu się spotkały to dobra perspektywa

pozdrawiam
Basieksp 22:39, 16 mar 2020

mira napisał(a)

Zgadzam się, pięknie, bajkowo, nie mam głogu, stąd moje pytanie pachnie? Bo na zdjęciu widać że tak
mira 22:46, 16 mar 2020

Urszulla napisał(a)

Dziękuję za linka, oglądałam 3 razy od wczoraj. Fajna opowieść o ogrodzie i o roślinkach, oczywiście z przystankami podglądałam w tle rabaty....masz cudownie kwitnąco
Zaciekawił mnie ten powojnik na wejściu,masz jakieś fotki jak on rośnie i ile miejsca zajmuje? Poza tym jeszcze o 2 powojnikach była mowa, chętnie bym coś bliżej się dowiedziała.

Świerk strzeżony w stożek jest elegancki. A Artemis u Ciebie prześliczna, moje jakieś niedorobione przy Twojej.
Masz mnóstwo bylin o których oczywiście nie było mowy, chętnie bym pozaglądała w te rabaty.

Miejsce ogrodniczki urocze ale to już wiemy

Odcinek super, gratuluję odwagi i lekkości przed kamerą

Ula...3 razy ?????? zaczynam się stresować.Ten powojnik przy wejściu to potwór, zajmuje każde miejsce wszędzie więc to trzeba dobrze przemysleć.Nie wiem o jakich powojnikach była mowa - muszę jeszcze raz na spokojnie kiedyś obejrzeć program - zwlekam bo się trochę boję .

Za to jutro do mnie dojadą 2 powojniki Lemon Dream i Hakure bylinowy niski.

Dziękuję bardzo za gratulacje

pozdrawiam
mira 22:52, 16 mar 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Oj, ale mi się zatęskniło do takich czerwcowych widoków.
Tak się zastanawiałam po programie, na co ubywa tego nowego terenu.

A tu już nowa struktura rośnie.

Trzymaj się cieplutko!

hehe nowego terenu ubywa bo ja się rozpycham z rabatami od niechcenia, teraz potrzebuję takiej jakby zasłony i kolejnego żywoplotu z rugosy - mam kilka odmian i chce teraz taki mieszany no i w ten sposób ubywa

w tym roku żarty się skończyły i Kuba planuje ogród pomarańczowy no

a mi się marzy zakątek motyli

nie wgrywają mi się zdjęcia bo bym Ci pokazała co jeszcze - ale jak Kondziu był to mnie słusznie sprowadził na ziemię żebym się zajęła tym co jest a łąka żeby nie malała
mira 22:54, 16 mar 2020

Basieksp napisał(a)

Zgadzam się, pięknie, bajkowo, nie mam głogu, stąd moje pytanie pachnie? Bo na zdjęciu widać że tak

hmm no pięknie nie wiem, chyba jednak nie bardzo- to kwitnienie było pierwszy raz i teraz jesteśmy strasznie ciekawi czy znów zakwitnie
Urszulla 23:26, 16 mar 2020

mira napisał(a)

Ula...3 razy ?????? zaczynam się stresować.Ten powojnik przy wejściu to potwór, zajmuje każde miejsce wszędzie więc to trzeba dobrze przemysleć.Nie wiem o jakich powojnikach była mowa - muszę jeszcze raz na spokojnie kiedyś obejrzeć program - zwlekam bo się trochę boję .

Za to jutro do mnie dojadą 2 powojniki Lemon Dream i Hakure bylinowy niski.

Dziękuję bardzo za gratulacje

pozdrawiam

Chodziło o winnik zmienny i wiciokrzew. Masz fotki z sezonu
Nie wiem czemu się stresujesz. Mi się bardzo podoba to wąskiecprzejście z jarzebiną- miodzio.
kasiek 08:10, 17 mar 2020

mira napisał(a)

Mirus masz gdzieś zblizenie tych jeżówek z metalu?
Alez ten głóg cudowny, ile ma lat?
Rench 11:27, 17 mar 2020

mira napisał(a)

Renia to nie żeleźniak, to u nas jednoroczna roślina Leonotis, to trzeba by już siać, ja nie wysieję już pewnie nic.Nie wstawię zdjęć - to ciekawa roślina do ogrodów preriowych - w sumie taka jakby pokrzywa, ale kolor kwiatkow jest cudny i z daleka przyciąga wzrok.

Nie znam dale - co to?

Tak,tak, Lenotist,to roślina która mnie zauroczyła na Maderze.
Piękny energetycznie pomarańczowy łan Sądziłam,że ona u nas nie jest dostępna
Sorki, miało być dalie
Póki co uprawiam sobie siewki w domu, mam nastrój okropny. Na ogrodzie wszystko czeka.
Czy tytoń leśny wysiewałaś do doniczek w domu,a później przesadzasz. Czy od razu do gruntu ?