Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

mira 17:44, 15 mar 2020

Sebek napisał(a)
150 postów od ostaniej wizyty - ograniczyłem się do pięknych jak zwykle obrazków.

Jak co roku stwierdzam - mam za mało cebul. Muszę dokupić krokusów na jesień. Kiedyś miałem ich zdecydowanie więcej!

To jeszcze zobacz Maję odcinek drugi z tego roku.

Jak to z cebulami.Byłeś dla mnie wzorem jak ogłosiłeś że nie kupisz cebul i nie kupiłeś - oczywiście ja nigdy do tego wzorca nie dotarłam .

Mam zapisane już na jesień jak na razie: duże białe korkusy, puszkinie, iryski wszystkie odmiany,psie zęby - dalej jest miejsce. No i mam miejsca zapisane gdzie.

mira 18:02, 15 mar 2020

anabuko1 napisał(a)
piękna wiosna.
I ja obejrzałam twój ogród tv . I bardzo mi się spodobał.
eraz inne zajęcia
Faktycznie mamy trudny czas.
Ale jak świat światem co raz były jakieś choroby.ek
Teraz padło na nasze czasu.
Każdy odczuwa lek. Ale żyć i uważać i pracować trzeba.
Dobrze że mamy wiosnę i ogrody i jest czym głowę zająć .

Aniu dzięki że poświęciłaś czas na mój ogród. Mam nadzieję na sporo ładnych zdjęć wiosny u Was bo ja na dodatek mam teraz inne zajęcia poza ogrodem.
mira 18:04, 15 mar 2020

TAR napisał(a)
powtarzam dzis Maje i ten piekny ogrod. moge tylko pogratulowac swietnej roboty. i tak jak za rozami nie przepadam to Artemis robi cudne wrazenie. I paproc wodna mnie urzekla. pozdrawiam

TAR dziękuję. Oj myślę że jest trochę róż które by Ci się spodobały najlepiej by je obejrzeć gdzieś gdzie jest jakas kolekcja i wtedy wiadomo.

pozdrawiam
mira 18:33, 15 mar 2020

Katkak napisał(a)

Madziu my z mężem też do pracy chodzimy, choć w najbliższym tygodniu ja siedzę w domu z dziećmi, a potem zamianka. Trzeba zachować podstawowe zasadu higieny, niepotrzebnie się nie narażać łażąc np w większe skupiska ludzi. Musimy jednak w tym wszystkim zachować spokój i nie dać się zwariować,bo co ma być to będzie. No i próbować myśleć pozytywnie, choć wiem, że to nie łatwe, bo inaczej deprecha nas zeżre, a nie wirusy.

Kasiu w tej sytuacji to ja nie wiem czym się różni większe skupisko ludzi od mniejszego - rachunek prawdopodobieństwa znam.

Pozytywne myślenie - to jest świetny kierunek i to nie jest banał - dodam więcej mam to sprawdzone i działa
mira 18:35, 15 mar 2020

Katkak napisał(a)
Mirciu znów Was oglądam i wciąż mi mało

Kasia miejmy nadzieję że przyjdzie taki czas że będziemy się w realu cieszyć ogrodami

pozdrawiam i czekam na odcinek z bajką
Nowa12 19:02, 15 mar 2020

Obejrzałam dzisiejszą powtórkę z Twoim ogrodem i stwierdzam, że te odcinki są zdecydowanie za krótkie. Człowiek czuje niedosyt. Tyle by się obejrzało jeszcze w tak pięknym ogrodzie .
Gardener27 20:06, 15 mar 2020

Odcinek obejrzałem z ogromną przyjemnością, ogród jak zawsze wspaniały

Kamera pokazała szersze kadry co mnie bardzo ucieszyło, teraz już wiem gdzie ten placyk z nowym kompletem.

Łąka nawłoci pobudziła moją wyobraźnię, ja bym tam ustawił ławkę do kontemplacji albo uciekał w razie potrzeby od świata

Mireczko dużo zdrowia, nie daj się wygonić z ogrodu przez wirusa, nie jedno przeżyliśmy damy radę i teraz. Pozdrawiam
mira 21:56, 15 mar 2020

Urszulla napisał(a)
Ciągle czekam na odcinek Twój w internecie i nie mogę znaleźć żeby oglądnąć. Nie mam player-a to nie wiem. Zajawkę tylko znalazłam.

podobno tu kilka stron temu ktoś zapodał nie sprawdzałam

https://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13/odcinki-online,1,1,1,0
mira 22:16, 15 mar 2020

Basieksp napisał(a)
Witam, my też oglądaliśmy z mężem, drugi raz, fajny pomysł z pracownią, chyba będę szukać miejsca u siebie na jakąś mini, bo narazie wygląda to tak że wszędzie wszystkiego po trochu, robi się bałagan i ciągle czegoś szukam

Basiu dzięki za wpis. Fajnie że program zainspirował bo taką ma misję i mnie to cieszy.

Niestety muszę Cię zmartwić - myślisz że jak coś ogarniesz to znajdziesz sekator zapomnij no chyba że masz jakiś system bo ja najwięcej czasu poświęcam na szukanie
ElaS 22:16, 15 mar 2020

Wendy79 napisał(a)
I ja dzisiaj, wracając z pracy do domu, pomyślałam będąc już pod domem, że przyroda nic sobie nie robi z naszych smutków i lęków, że ptaki śpiewają, a rośliny rwą się do wiosny.

I bardzo dobrze.
Bo świat i natura toczą się swoim rytmem
A my czym bliżej tej natury, tym bardziej rytm życia poczujemy