Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

Gosialuk 16:06, 06 sty 2018

Witaj Miro
Ja z kolei zwróciłam uwagę na Reksia na choince. Chyba korzystałyśmy z takiej samej książeczki.
mira 16:17, 06 sty 2018

Gosialuk napisał(a)
Witaj Miro
Ja z kolei zwróciłam uwagę na Reksia na choince. Chyba korzystałyśmy z takiej samej książeczki.

Pewnie tak, mam ją do tej pory. Masz coś zrobione z tej książeczki ?

Wzięłam się za fotki, przeglądam i wywalam co mi podejdzie

te kosaćce są urokliwe ale bardzo krótko kwitły nie nacieszyłam się

oby maki mi się zadomowiły

te dzwoneczki z maja zaczynają już kwitnienie w donicy - jutro sprawdzę albo nie

Wendy79 16:26, 06 sty 2018

mira napisał(a)

te kosaćce są urokliwe ale bardzo krótko kwitły nie nacieszyłam się

Też bym się nie nacieszyła, bo za bardzo je lubię. Zaciekawiona jestem o jakim katalogu nasion mowa ( hmmm, to u mnie już chyba uzależnienie) i ciekawa jestem co tam wygospodarujesz z nasionek. Ja chyba dopiero się ogarnę w przyszłym tygodniu i coś tam znajdę...
Gruszka_na_w... 18:35, 06 sty 2018

mira napisał(a)

No masz - Kasia wiosna w sercu zawsze, a tymczasem zima jest i niech będzie bo mam dużo do zrobienia zaległych spraw

no i w memory można zagrać

ja nie mam szans niestety

pozdrawiam

Na granie nie masz szans, czy na wygranie?
Bombkowa podróż w czasie bardzo przypadła mi do gustu.
Swoje pierwsze choinki kojarzę z papierowymi ozdobami z wydmuszek, jabłkami, orzechami owiniętymi w złotka po cukierkach i watą udającą śnieg. Wykończeniem były anielskie włosy z celofanu. Zachowały się klamerki służące do mocowania świeczek. Sporo pożarów było w okresie świąt.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
mira 19:00, 06 sty 2018

Wendy79 napisał(a)

Też bym się nie nacieszyła, bo za bardzo je lubię. Zaciekawiona jestem o jakim katalogu nasion mowa ( hmmm, to u mnie już chyba uzależnienie) i ciekawa jestem co tam wygospodarujesz z nasionek. Ja chyba dopiero się ogarnę w przyszłym tygodniu i coś tam znajdę...

Już Ci napisałam, będę czekać na Twoje nasiona. Ja co prawda w tym roku wiele nie chcę, cynie i pomidory przygarnę.
mira 19:03, 06 sty 2018

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Na granie nie masz szans, czy na wygranie?
Bombkowa podróż w czasie bardzo przypadła mi do gustu.
Swoje pierwsze choinki kojarzę z papierowymi ozdobami z wydmuszek, jabłkami, orzechami owiniętymi w złotka po cukierkach i watą udającą śnieg. Wykończeniem były anielskie włosy z celofanu. Zachowały się klamerki służące do mocowania świeczek. Sporo pożarów było w okresie świąt.

Na wygranie takie łapki są sprytne i w rwaniu kwiatków też

oglądasz sport ?
kasiek 19:08, 06 sty 2018

mira napisał(a)

No masz - Kasia wiosna w sercu zawsze, a tymczasem zima jest i niech będzie bo mam dużo do zrobienia zaległych spraw

no i w memory można zagrać

ja nie mam szans niestety

pozdrawiam

Dobre Ja sie z zima przedrzeźniam, już na przebudzenie mam ochote bo jestem po nartach - więc sezon moge nowy zaczynać Zwłaszcza że w tym roku stawiam na kompozycje bylinowe - tyle sie naoglądałam ze teraz chce w zycie wprowadzać
mira 19:11, 06 sty 2018

kto oglądał skoki to wie co się pięknego w naszym sporcie wydarzyło

ja nie pojmuję jak oni to robią - stałam pod tą skocznią

a jak się wyląduje to już tylko takie widoki się ma bo z góry lepiej pewnie widać

mała wycieczka po Bischofshofen w takim dniu chyba ujdzie między kwiatkami

ale się tam będzie działo
no i coś z zieleni jest

mira 19:13, 06 sty 2018

kasiek napisał(a)

Dobre Ja sie z zima przedrzeźniam, już na przebudzenie mam ochote bo jestem po nartach - więc sezon moge nowy zaczynać Zwłaszcza że w tym roku stawiam na kompozycje bylinowe - tyle sie naoglądałam ze teraz chce w zycie wprowadzać

Ja czekam na Twoje kompozycje tulipanowe no i moje też bo trochę ich posadziłam i nie wiem co wylezie jak zwykle.
Gruszka_na_w... 19:22, 06 sty 2018

mira napisał(a)

Na wygranie takie łapki są sprytne i w rwaniu kwiatków też

oglądasz sport ?

Wolę uprawiać niż oglądać. Kiedyś byłam wyczynowym sportowcem. Pewne nawyki zostały mi do dziś. Ale na Stocha zerkałam.
Mała ogrodniczka ma w sobie COŚ.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies