Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy spektakl trwa ...

Ogrodowy spektakl trwa ...

ElzbietaFranka 22:50, 06 sty 2018

Też oglądałam. Fenomen.
Małysz utorowal droge, zbudowali skocznie malolaty maja gdzie trenować jest dobry narybek. To już 16 lat jak Małysz latał i w każdym domu wszyscy oddech wstrzymywali. Technika treningowa poszła do przodu młodzi trenerzy i nakłady z reklam, mądre zarządzanie tym biznesem narciarskim to wszystko razem daje sukcesy.
Często jestem w Wiśle czy Szczyrku to widzę jak takie maluchy trenują i skaczą po 10 i nawet więcej a cieszą się to jest fajne.
A nie ciągłe kłótnie jak w naszym sejmie.

Foty zimowe, słoneczne piekne.
Pozdrawiam
ElzbietaFranka 23:10, 06 sty 2018

Jeszcze zapomniałam a ty wiesz, że oni lecą ok 3-4 m nad zeskokiem.

Iryski syberyjskie ładne też je bardzo lubię. W zeszłym roku mi bardzo dużo kwiatów jak nigdy. U mnie trochę dłużej kwitną bo zawsze chłodniej o 3 stopnie niż wszędzie i nie jednakowo się rozwijają.
kasiek 08:48, 07 sty 2018

mira napisał(a)

Ja czekam na Twoje kompozycje tulipanowe no i moje też bo trochę ich posadziłam i nie wiem co wylezie jak zwykle.

Powiem Ci że nie robiłam fotek co posadziłam a zawsze to robię. Troche pamietam ale nie wszystko. Duzo mam zawilców ale sadzonych dopiero na wiosnę - bardzo mi się spodobały tulipany w zawilcach. Super te widoki zimowe Na wiosne czekam ale zimę ze śniegiem lubię bardzo!
Gabriela 12:18, 07 sty 2018

mira napisał(a)

Widziałam, dzięki za cynk. Ja mam swoje typy.

A to z serii moich staroci, odrapane bez blasku a wisi
To bombka z ubiegłego wieku który rok? czy ja wiem chyba 80-te lata.

To jest bombka z lat 60tych bo ja je mam odkąd pamiętam.zostało sześć sztuk także seledynowe blekitne i zlote. Wszystkie perłowe.
paniprzyroda 16:57, 07 sty 2018

Banieczki popodziwiałam, na takie memory kwiatowe to i ja się piszę
tulucy 21:23, 07 sty 2018

Bombeczki prześliczne u nas sporo takich starych, ale mama póki co u siebie trzyma i nic mi nie dała. Mam nadzieję, że coś dla mnie zostanie...
mirkaka 07:21, 09 sty 2018

A ja wpadłam zobaczyć bukiet z ciemierników, pisałaś u Andy że zrobisz
mira 08:27, 09 sty 2018

Gruszka Hania a jaki to sport uprawiałaś przyznaj się - bedzie wiadomo skąd ta krzepa do ogrodu hehe ja czekam na zimową olimpiadę bo bardzo lubię sporty zimowe

Elżbieta - ja ich podziwiam bo to dla mnie niepojęte stałam pod skocznią i od patrzenia nogi mi się trzęsły a na Malyszu bylam w Zakopcu w czasach jego naj popularności - uszłam z życiem docierając na miejsce w połowie skoczni - emocje byly

Kasia zawilce z tulipanami eureka! to super pomysl a na wiosnę jak sie sadzi zawilce to może tulipany juz widać co?

Gabrysia bardzo dziękuję - ja nie mam jak juz tego zweryfikować ale tak się zastanawiałam ze to przedział od 60 - 80 roku - też mam ich kilka no i patrz jakie modne sie zrobimy teraz lata 60 na topie hehe

Paniprzyrodo - zapraszam na Memory

Lucja - poproś mamę o jedną na pewno z radością Ci da to taka senymentalna kontynuacja - ja juz dalam

Mirkaka - kurczę zawiodłam wybacz tak zaczelo walić gęstym śniegiem ze nie chciało mi sie wyjść - nadrobię
Pszczelarnia 10:37, 09 sty 2018

mira napisał(a)

No może ten grzybek ma specyficzny uśmiech ale jaki ma mieć ? .

pozdrawiam

Ten grzybek ma uśmiech adekwatny do sytuacji pogodowej.

Banieczka stara świetna.

O tej sypiącej choince chciałam napisać, że moja świeżo cięta jodła też. Wiążę to z 2 latami suszy i słabością drzew (bez wigoru i żywicy). Mam plan w tym tygodniu (po położeniu kocy, może starej pierzyny?) rozebrać choinkę i porządnie ułożyć bombki w pudłach.

Gdzie się kupuje drzewiane wióry?

abiko 10:44, 09 sty 2018

mira napisał(a)

Abiczku fajnie że bombeczkowo Ci się podoba. Chyba i ja muszę zacząć podpisywać - nie przyszło mi to do głowy ale chyba fajnie by było.

Powiedz mi tylko kiedy Twoje dzieci dorosną co ????

to dla Ciebie specjalnie uwieczniłam bombki które dostałam od mojej córki - dorosłej

Dorosną.. przecież ja mam już duże wiesz.. 13 i 7 lat to nie byle co
Akurat im nakupuję
Niestety zbił ma mi się w tym roku piękna gąsienica.. ech.. takie życie bombek.
Moja mama ma jeszcze bombki, które mają tyle co ja.. czyli duuużo

Dzwonecznik.. to ta roślina co mi się tak podobała.. ją się sieje z nasionek?