Together jest bardzo duza

Hot red mala

Wkleje jeszcze tutaj, bo na tamtym watku nie zawsze ktos zaglada:
Ja tez mam pytanie- zmieniam ogrodek przy bardzo starym domu. Wlasciciele zajeli sie domem a ja ogrodkiem. Nie ma byc maszyn i drogich rozwiazan, bo przy 4 psach nie ma sensu robic pieknych rabat czy super trawnika. Ale sa miejsca, ktore wlasciciele chcieliby doprowadzic do porzadku. Ma to byc latwe w pielegnacji, nic ekspansywnego. I powoli im zmieniam rabaty. Tutaj jeszcze dzis rano rosly male drzewka, mlecz i pokrzywy. Poprzedni wlasciele zakopali tam kamienie, resztki gruzu, smieci. Masakra. Co sie dalo wyjelam, ale ziemia to piach z kamieniami. Zyzna, bo rosna pokrzywy i inne chwasty, ktore na to wskazuja. Od strony szopy jest folia, ktora uzywa sie do budowania podwyzszonych grzadek. Co by pasowalo do starego domu, bialego, na koncu swiata?

Po drugiej stronie ich drogi jest juz granica czeska. Kwiatow nie ma raczej byc. To strona zachodnia, zakrywana jednak przez stara szope. Sucho tam. Myslalam o bergeni, ale juz w jednym miejscu ja sadzilam. O pieciorniku bialym na calej dlugosci, ale nie wiem czy nie bedzie za sucho i za ciemno?Swiatlo jest popoludniem.Ma byc schludnie i latwe w pielegnacji. Dla mnie ten ogrod to wyzwanie- walcze kartonami i workami z kora przeciwko chwastom. Zaczelam od strony drogi. Te wszelkie kamienie chyba nie znikna, wiec dobrze by bylo, gdyby roslo tam cos, co by sie z tym komponowalo. Ogrod ma byc naturalny.To miejsce jest od strony ulicy.''Trawnik'' juz nalezy do sasiada.Myslalam tez o bodziszkach, ktore rosna kepami. Mam u siebie i mi sie bardzo podobaja. Tylko czy dadza dam rade?
Wiec od siebie mam propozycje:
-bergenie
-bodziszki
-biale pieciorniki
Nada sie cos z tego?Chcialabym na calej dlugosci jeden rodzaj rosliny.Nada sie cos z tego? Macie inne propozycje?