Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerabianie ogródka pod swój gust

Przerabianie ogródka pod swój gust

KasiaBawaria 21:35, 24 lip 2020

Dorii napisał(a)

Cudne ujęcie

Witaj

Czy to normalne zeby 19 letni garaz tak wygladal? Usuneli kafelki i wylewke a pod wylewka woda stala...Teraz beda robic spadek by woda wylewala sie z garazu i odplyw do kanalu.
violaskom 10:19, 25 lip 2020

Widzę, że dalej walczysz z remontem... Góra skończona?
KasiaBawaria 10:23, 25 lip 2020

Gora sie konczy Andreas w ten weekend dokonczy sufit a w poniedzialek-wtorek zrobia podloge. W przyszlym tygodniu bedzie tez robiona cala fasada. No i ten nieszczesny garaz. Ten sam problem, ktory byl na balkonie. Bedziemy chyba jesienia usuwac zywoplot przy granicy z sasiadem i stawiac drewniany plot. Dzieki temu powiekszy mi sie ogrod o 1 metr na dlugosci 22 metrow bede mogla wszystko poprzesuwac, bo teraz tam wasko jest. Ale szczerze mowiac mam juz dosc. Wszedzie balagan- szopa, pokoje zapchane meblami, brud od desek. A tu jeszcze w przyszlym roku czeka na nas lazienka.
W tym garazu juz 2 lata po wprowadzce zaczelo wszystko zrdzewiec. Poprzedni wlasciciel na wszystkim oszczedzal i kiepskiej jakosci wszystko jest.W tym miejscu fasada sie kruszy i odpada a od srodka grzyb.

Monarda bee live- ma fajna ciemniejsza obwodke na kazdym platku

Laura- myslalam, ze bedzie bardziej niebieska. Zaczela na rozowo, teraz ciemnieje.

violaskom 11:00, 25 lip 2020

Laurę mam u siebie, monadę Be Live też. Mam też taką białą scabiosę. U mnie jest wysoka i ma takie cienkie wiotkie łodygi. Czy u Ciebie podobnie, czy stoi sztywno jak inne niebieskie i różowe odmiany? Jakie nowe odmiany jeżówek masz w tym roku?
KasiaBawaria 11:42, 25 lip 2020

Biala skabiosa ma wiotkie lodygi ale w sumie stercza w gore pomiedzy trawami.Moze to kwestia towarzystwa traw? Wysoka nie jest, w sumie troche wyzsza niz rozowa.Z jezowek mam milkshake i double delight, rainbow marcella,pallide hula dancer i jeszcze 3 inne ale nie pamietam nazwy musze poszukac
Gosiek33 12:16, 25 lip 2020

Takiego remontu nie zazdroszczę.

Kwiaty rekompensują chyba te niedogodności
KasiaBawaria 14:00, 25 lip 2020

Gosiek- dokladnie, to moja odskocznia od wszystkiego
Chyba zaczne sadzic pora na rabatach

Nowa12 23:08, 25 lip 2020

Ale masz rozcbodniki. U mnie nie chcą rosnąć. Ale masz teraz kolorowy ogród. A kulki przegorzana pasują do wszystkiego.
KasiaBawaria 08:48, 26 lip 2020

Moze maja za mokro? U mnie rosna na skarpie W tym roku jeszcze bordowe rozmnozylam, i po ogrodzie go w innych miejscach posadzilam. Przegorzana uwielbiam, tam sa niebieskie i biale
KasiaBawaria 16:37, 26 lip 2020

W koncu popadalo troche wczoraj podlalam ogrod, ale wiadomo, ze nie wszedzie i nie zywoploty. Teraz chociaz woda nie splynela powierzchniowo, bo ziemia byla zwilzona