Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

monteverde 00:00, 13 cze 2012

Robert nie zazdroszczę Ci tej wody, musisz przyjechać na Żuławy i zobaczyć jak to można rozwiązać, może kanały jak w Holandii?

to posłuchaj tego najlepszy chór Aleksandrowa http://www.youtube.com/watch?v=YqLbVX-3djY&feature=related
Milka 00:04, 13 cze 2012

Za to na koniec, dałeś super optymistyczne foty!
dobranoc
Milka 10:29, 13 cze 2012

U mnie od wczoraj strasznie leje, potoki wody; jak tak leje, to zawsze mam cykora, że jakas powódź może być, trauma jednak została!
Miłego dnia
Klamber 12:57, 13 cze 2012

Nie dziwię się 2 m wody to po prostu masakra, muszę kiedyś porozmawiać o tym z Tobą. Ja mam do rzeki tylko 1 km, niby blisko, ale powódź mi nie grozi, jestem za wysoko. Zalewa mnie woda gruntowa gdyż stoję na ile, jest tak twardy jak beton i wody nie przepuszcza. Moja sytuacja się pogorszyła gdyż podnieśli drogę i wszystko spływało do mnie, musiałem usypać wał wzdłuż ogrodzenia. Jak kopałem kanał to ziemie wysypywałem pod ogrodzenie i teraz mam spokój. Jednak jak doleje to później przesiąka pod fundamentem ale przynajmniej powoli. Pokażę jak kładłem rury. To zdjęcia z jesieni, bo latem położyłem i na drugi dzień poszła burza i rury powyrywała mi woda. Na rurach zrobiłem rabatę i powiększyła się o 30 cm

Rura idzie w poprzek wjazdu do kamienia i wzdłuż tych małych do końca, na wjazd też wysypałem ziemię z doła pod trawiastą rabatę. Podniosło się około 5 cm.
Krys 17:30, 13 cze 2012

Rebert a pomyśl o bio bloku ,my sami robiliśmy takie bloki z rur drenarskich ,a może wzdłuż ogrodzenia posadzić płot z wierzby.U Mai kiedys w programie było o działkach które zalewa woda w tym roku ,poszukaj.Pozdrawiam
majkel0326 19:21, 13 cze 2012

Robert,u Ciebie woda,a nam częściej susza doskwiera Dziś trochę popadało,a już nie ma śladu po wilgoci.Irys cudowny!
Mala_Mi 19:59, 13 cze 2012

Nic tylko podnieść teren..u sąsiadów widać, ze woda nie stoi.... masz przechlapane.... kawałek ode mnnie, czyli na dole , tak wyglądaja wszystkei działki po kilkudniowym deszczu.... a ludziska głupie dalej tam kupują ziemie i sie budują... Rozumiem, że ktoś już ma ziemiena której mieszka od pokoleń, ale z własnej woli..trzeba być szalonym......
Za to irysek cudny........
Bogdzia 20:05, 13 cze 2012

Prześliczny ten irys i hosta też piekna, a ja dziś wsadziłam 5 klonów Ginala w doniczki, żeby tylko przezyły bo to nie pora na takie sadzenie.

Krys 20:14, 13 cze 2012

Bogdzia napisał(a)
Prześliczny ten irys i hosta też piekna, a ja dziś wsadziłam 5 klonów Ginala w doniczki, żeby tylko przezyły bo to nie pora na takie sadzenie.

Bożenko a jak się robi sadzonki klonów ?
Martek 00:08, 14 cze 2012

No cóż walka z żywiołami nie łatwa - powodzenia Robercie w dobrych rozwiązaniach.
Irys siódmy śliczny,nie przeoczyłam naparstnicy,którą lubię