Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród dla Agusi

Ogród dla Agusi

popcorn 18:52, 23 paź 2012

Pięknie u Ciebie, a jakie kolory, Akanto!! Mmm, zasnąć na zimę - ja też się piszę! U mnie też niektórych host już nie ma, a niektóre jeszcze całkiem całkiem..
pozdrawiam!
eliza3 19:05, 23 paź 2012

Ależ u Ciebie pięknie, spędziłam tu dłuższą chwilę i jak zawsze był to mile spędzony czas. Jak Ty to wszystko ogarniasz? Zawsze się nad tym zastanawiam jak do Ciebie przychodzę. Pozdrawiam.

akanta 22:25, 23 paź 2012

popcarol napisał(a)
Pięknie u Ciebie, a jakie kolory, Akanto!! Mmm, zasnąć na zimę - ja też się piszę! U mnie też niektórych host już nie ma, a niektóre jeszcze całkiem całkiem..
pozdrawiam!

Dziękuję za odwiedzinki popkarolciu.Dzisiaj zrobiłam następne zdjęcia.Jesień przyspiesza i już ostatnia hosta się wyzłociła.Trawy nowoposadzone jescze dobrze wyglądają ale te z podzielonych karp już podeschły.mam nadzieję,że ogród w przyszłym roku będzie lepiej wyglądał bo sporo dosadziłam podążąjąc także za modą.Pozdrawiam.
akanta 22:39, 23 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Ależ u Ciebie pięknie, spędziłam tu dłuższą chwilę i jak zawsze był to mile spędzony czas. Jak Ty to wszystko ogarniasz? Zawsze się nad tym zastanawiam jak do Ciebie przychodzę. Pozdrawiam.

Elizo dziękuję za miłe słowa i że zechciałaś do mnie wpaść.Jakoś daję radę ale tylko w granicach "tak na dziko" niedociągnięcia uchodzą,bo na dopieszczanie to już czasu nie starcza.Mam sporo cienia więc i trawa już tak nie szaleje.Najwięcej plewienia mam w różach.Tam rozlużniałam glebę piaskiem i kompostem.Pewnie piasek był zanieczyszczony i wprowadziłam sporo chwastów.Na innych rabatach nie mam problemu.Wkoło ogrodu teren jest zagospodarowany.Najwięcej pracy mam wiosną,sporo hortensji do cięcia .Liści dokładnie nie jestem w stanie zgrabić bo jeszcze sporo nawieje mi z zagajnika więc i to jeszcze dołoży się wiosną.Teraz szleję z dosadzaniem i przesadzaniem ale jak to wyjdzie pokażę w przyszłym sezonie bo teraz to bez efektu.Pozdrawiam.

eliza3 22:47, 23 paź 2012

Widzę, że jesień prawie we wszystkich ogrodach bardzo pracowita. Wszyscy przerabiają, przesadzają, dosadzają... może piękna jesień sprzyja pracom, bo mnie też się udzieliło. Szaleństwa nie ma, ale coś tam porobiłam. Jak mówił mój dziadek, co masz zrobić jutro zrób dziś, więc tym sposobem będę miała mniej pracy wiosną.
Serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocy
akanta 22:48, 23 paź 2012

H.pnąca idzie sobie po pniu czeremchy.

Zagajnik za ogrodzeniem.

Ta hosta zawsze zmienia kolor na stare złoto.

Bogdzia 22:56, 23 paź 2012

Całe mnóstwo pięknych zdjęc wstawiłas. Jak zwykle pięknie i nastrojowo jest u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.
akanta 23:04, 23 paź 2012

Samotna brzoza na tle zagajnika ,na końcu ogrodu.

Ogród widziany od tyłu

akanta 23:10, 23 paź 2012

eliza3 napisał(a)
Widzę, że jesień prawie we wszystkich ogrodach bardzo pracowita. Wszyscy przerabiają, przesadzają, dosadzają... może piękna jesień sprzyja pracom, bo mnie też się udzieliło. Szaleństwa nie ma, ale coś tam porobiłam. Jak mówił mój dziadek, co masz zrobić jutro zrób dziś, więc tym sposobem będę miała mniej pracy wiosną.
Serdecznie pozdrawiam i życzę dobrej nocy

Dobra zasada ,bo jutro nowe zajęcie sie znajdzie,a z pewnościa już dla maniaka ogrodowego.W głowie tyle planów i chciejstw,a czas nieubłagalnie pędzi i końca nie widać.Dziękuję ,na wzajem miłego spanka życzę.
akanta 23:16, 23 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
Całe mnóstwo pięknych zdjęc wstawiłas. Jak zwykle pięknie i nastrojowo jest u Ciebie. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuję Bogdziu.Jeszcze mam przed oczyma oszałamiający widok barw w Twoim ogrodzie.Postanawiam jeszcze bardziej ubarwić moje poletko.Przemyślę to zimą,bo przecie nic w ogrodzie nie jest tak stałe jak jego zmienność a w dodatku rodzą się w głowie coraz to nowe pomysły.Pozdrawiam Cię serdecznie.