Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

GorAna 12:15, 23 mar 2014

Jolu, piękne pierwsza kwiatki....nas wszystkich cieszy każdy... nawet najmniejszy kwiatek....fajnie, że się rozumiemy
Pozdrawiam niedzielnie
Joku 17:12, 23 mar 2014

Hania, Eda, Ania DS dziękuję za dobre słowa. Do rewelacji jeszcze sporo brakuje i nie wiem czy będzie kiedykolwiek. Ale będę się starać.

Aniu (GorAna), zgadza się. Rozumiemy się bez słów.
Bogdzia 21:33, 25 mar 2014

Poczytałam pooglądałam , pozdrówka zostawiam.
monteverde 21:51, 25 mar 2014

Joku napisał(a)
Bardzo mnie to cieszy Basiu.

Popracowałam dzisiaj w ogrodzie. Po zimnym przedpołudniu zrobiła się ładna pogoda, dzięki temu jedna rabata uporządkowana .
Trochę wiosennych obrazków:

Na początek kwiaty kaliny bodnateńskiej. Kwiatów niewiele, ale każdy cieszy.

Moja bodneńska w grudniu wypuściła kilka kwiatków to nie wiem czy teraz zakwitnie zobaczymy ładny porządeczek Jolu pozdrawiam
AgnieszkaW 21:56, 25 mar 2014

Porządek idealny, a kalina ładna, czy ona się przebarwia jesienią?
22:19, 25 mar 2014
Ładne tło ma Twoja kalina, kwiatów przybędzie i zapach będzie rewelacyjny, a jesienią mocny bordowy akcent w ogrodzie. Moja kwitła przez kilka lat, niestety na działce, w lutym i nigdy nie mogłam się dłużej pozachwycać kwiatami, a wyglądają cudownie, szczególnie gdy śnieg je lekko przyprószy. Latem liście ma niewyróżniające się, ale pokrój ładny, więc sama w sobie jest dekoracyjna, choć ja dodałam mojej towarzystwo traw i płożącego klematisa.
Jolu, nie kiełkujesz roślin, ja również, nie mam warunków odpowiednich i talentu Pamiętam do dziś treść opinii wychowawcy z podstawówki : "...uczennica zdolna, ale mało systematyczna..." i tak mi zostało do dziś i jest przyczyną, że mi nie wychodzi
Kiełki lubię, ale te przeznaczone do konsumpcji, właśnie nowa porcja lucerny rośnie w słoiku, czas na jej wieczorne płukanie.
Słonecznych dni Ci życzę, by można było z przyjemnością coś w ogrodzie zrobić.
Tess 22:36, 25 mar 2014

Jolu, pozdrawiam
(jestem na bieżąco, co jest prawie nie do uwierzenia)
jotka 07:44, 26 mar 2014

Za każdym wyjściem do ogrodu widać efekty Coraz piękniej Cieszą te małe i te duże
Joku 21:54, 26 mar 2014

Dziękuję że do mnie zaglądacie. To bardzo miłe.

Aniu, kwiaty na kalinie zobaczyłam w zimie. Raczej pączki niż kwiaty. Bardzo mnie to zaskoczyło, bo się nie spodziewałam. Kilka zmarzło zimą, ale kilka się uchowało.

Agnieszko z Jurajskiego, widziałam pięknie przebarwioną kalinę, ale w szkółce. Chyba sprowadzona z Holandii lub Niemiec. Kolor zachwycający. Na mojej liście szybko opadły, nie zdążyły złapać koloru. Ale mam nadzieję że kiedyś się doczekam

Iwonko, tobie również życzę przyjemnych dni wiosennych. O kiełkach do jedzenia przeczytałam u ciebie w wątku. Ja za nimi nie przepadam. Co do wysiewu nasion, to leży wszystko przygotowane, ale jakoś trudno mi się zabrać.
Pomysł z podsadzeniem kaliny powojnikiem i trawami bardzo przypadł mi do gustu.

Tess, u mnie raczej łatwo jest być na bieżąco. Wpadam do twojego ogrodu bardzo często podglądając co w nim nowego.

Jola, cieszę się się że jesteś "na chodzie" bo czytałam o twoich wyprawach na działkę. Życzę dużo dobrego. I żeby zdrówko się nie psuło. Pozdrów dzielnie spisującego się Marka.
KasiaWB 22:05, 26 mar 2014

Jolu - podglądam czekam na lato w Twoim ogrodzie ale pewnie już to pisałam
Ściskam serdecznie