Aniu z Uroczyska mam nadzieję że nie znudził ciebie lektura mojego wątku. M od ok. 10 lat nie pracuje na statkach, cieszymy się oboje że możemy być razem. Ale wspomnienia są. Zwłaszcza o miejscach, które odwiedziłam bardzo egzotycznych.
Dochodzenie do pełnej sprawności trwa tym razem o wiele dłużej niż za pierwszym razem - bo oba stawy mi się zużyły

. W skrócie wygląda to tak: około tygodniowy pobyt w szpitalu po operacji, w międzyczasie nauka chodzenia o dwóch kulach, równocześnie rehabilitacja czyli ćwiczenia samodzielne w domu i pod okiem rehabilitanta. Przez pierwsze 6 tygodni chodzi się przy pomocy dwóch kul bo nie można obciążać operowanej nogi. Wtedy problemem jest przeniesienie czegokolwiek bo obie ręce zajęte. Ale ja opracowałam tzw. taśmę i dawałam radę. Później chodzi się z jedną kulą a jak zaczyna się zapominać zabrać ją ze sobą to można już bez

.
Praca w ogrodzie przez pierwsze miesiące odpada, u mnie był dodatkowy problem bo nie mogłam kucnąć ani schylić się do ziemi. W ogrodzie teraz robię przeważnie na kolanach i idzie mi coraz lepiej.
Dodam jeszcze że dla ogrodomaniaka najlepszym czasem na operację jest późna jesień

bo ogród mniej więcej uprzątnięty i do wiosny można się wyrobić z osiągnięciem sprawności do nowych zadań

.
No, to się rozpisałam

.
Mariola, ścieżka też mi się podoba zwłaszcza jak na nią patrzę od strony przedogródka. Wtedy nie widać niedociągnięć tylko bujność roślin.
Ewa to jest kuklik ponoć odmiana Mai Thai.
Znowu na wsi - aktualny