Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

zbigniew_gazda 07:48, 22 lip 2023

Piękny ogród Jolu. A co robisz z hortensja w donicy na zimę. Dostałem ogrodową na imieniny - pasadziłem w kwietniu na rabatkę i mimo podlewania padła.
Ewa777 13:04, 22 lip 2023

Jolu, wiesz, że róża Burgundy u mnie nadal nieprzerwanie kwitnie? Jestem w szoku, ale bardzo zadowolona.
Joku 20:38, 22 lip 2023

Zbyszku, hortensję mam w doniczce. Na zimę stawiam na osłoniętym od wiatrów ganku. Chowam do garażu tylko w razie większych mrozów, tak samo wiosną. Wtedy pilnuję żeby w razie przymrozków zabrać ją do garażu. Trochę się trzeba przy tym nachodzić ale warto. Doniczki niczym nie zabezpieczałam, zresztą zima była łagodna.

Ewa, moja Burgundy już przekwitła, przycięłam ją i ostatnio podsypałam nieco nawozu. W przyszłym roku planuję ją przesadzić według przepisu Andy.
Magara 23:17, 22 lip 2023

Joku napisał(a)

Ewa, moja Burgundy już przekwitła, przycięłam ją i ostatnio podsypałam nieco nawozu. W przyszłym roku planuję ją przesadzić według przepisu Andy.

Jola, a jaki nawóz teraz dla róż odpowiedni???
Kordina 01:24, 23 lip 2023

Joku napisał(a)

Jolu, ale cudowności w ogóle Twój ogród wygląda fantastycznie
Joku 11:39, 23 lip 2023

Magara, kupiłam nawóz do róż w kartoniku, producenta nie pamiętam ale to chyba nie jest ważne. Moim zdaniem one są podobne, różnią się opakowaniem . Dodatkowo pod każdy krzaczek dałam trochę kompostu. Będę obserwować efekty.

Kordina, dziękuję w imieniu róż, ogrodu i swoim własnym .

Żeby nie było zupełnie bez obrazków to dołączę zdjęcia bardzo zadbanego otoczenia jednego z przydroznych zajazdów w Kościerzynie. Obserwuję go od lat, zawsze podziwiam dbałość o nasadzenia i trawnik. Styl ogrodu dzisiaj już nieco niemodny ale całość przyjemna dla oka.

PS! Nie jest to lokowanie produktu , za jedzenie musiałam zapłacić
Basieksp 13:25, 23 lip 2023

PS! Nie jest to lokowanie produktu , za jedzenie musiałam zapłacić

Ładne zadbane miejsce trawnik rzeczywiście bardzo zadbany rozbawiło mnie to lokowanie produktu
Magara 23:25, 23 lip 2023

Jola, dzięki za info o nawozie do róż
Ja mam ten problem, że przeważnie o takich nawozach zapominam - kupię, odstawię i znajduję później w najmniej odpowiednim momencie Ale może faktycznie się skuszę na jakieś wspomaganie róż, skoro teraz można
Miejsce w Kościerzynie chyba kojarzę, chociaż nigdy nie byłam. Dobrze karmią? O jedzenie pytam, nie widoki ogrodowe, bo te ładne
Joku 16:40, 24 lip 2023

Basiu, czasem spotyka się takie ładne miejsca gdzie w dodatku widać dbałość o otoczenie.

Magara, ja też często zapominam albo mi się nie chce pewnych czynności robić, w tym roku chyba zmotywowana wpisami na forum pokonałam własne lenistwo.
Jedzenie mi smakowało, idą z duchem postępu kulinarnego . Ceny przeciętne .
Ewa777 17:00, 24 lip 2023

Joku napisał(a)

Jolu, a gdzie ten przepis Andy można znaleźć? Może też u siebie go wykorzystam.