Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Rumianka 20:23, 17 lis 2023

Takie piękne kolory tylko jesienią...ale tak szybko wiatr je zabiera...szkoda. Ale trochę poczekamy i będzie następna wiosna...
Anda 08:32, 18 lis 2023

Śliczna New Dawn. Moje róże też jeszcze kwitną. Ta jesień byłaby całkiem miła gdyby było więcej słońca.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
eda 11:20, 19 lis 2023

jestem Jolcia tak z do skoku haaa ale masz niespodziankę oczy cieszy bardzo to krokusy ? Ale im ciepło się zrobiło
an_tre 12:31, 19 lis 2023

Eda to tak jak z doskoku i na wyrywki. Ale trzeba dać znać że jestesmy i jakoś funkcjonujemy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie a w szczególności Gospodynię Jolkę bo tu się rozgościłam.
Buziaki i usciski
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
eda 12:58, 19 lis 2023

an_tre napisał(a)
Eda to tak jak z doskoku i na wyrywki. Ale trzeba dać znać że jestesmy i jakoś funkcjonujemy.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie a w szczególności Gospodynię Jolkę bo tu się rozgościłam.
Buziaki i usciski

Hej Aniu tak tak buziaki
Joku 21:10, 19 lis 2023

Ja też z doskoku , aż mi wstyd że tyle czasu nie odpisywałam. Ale nadrabiam .

Basiu, u mnie płatki z róży też częściowo lecą na ulicę a raczej na tzw. przedpłocie, takiego chodnika jak u ciebie w mojej wsi nie ma i na pewno dłuuuugo jeszcze nie będzie. Twoje cisy już pewnie zdążyły zapuścić korzonki w nowym miejscu.
Zdjęcia robiłam komórką, w "pionie". Przy wstawianiu kolejnych zdjęć (3 w rządku) oddzielam je spacją. Po 3. zdjęciu dopiero wciskam "enter", zaczyna się wtedy kolejny "rządek" zdjęć. Nie wiem czy jasno wytłumaczyłam.

Bożenko, tego jaśniejszego wilczomlecza kupiłam chyba bez nazwy, ciemniejszy prawdopodobnie purpurea, oba migdałolistne.

Basiek, akcent już chyba padł bo zrobiło się zimno, w nocy był przymrozek. Pozostaje czekać na kwiaty jesiennych krokusów do następnej jesieni.

Elisa, kolorów już mniej, ostatnie wiatry i deszcze otrzepały liście z drzew. Jeszcze trochę ich pozostało na śliwie wiśniowej. U ciebie pewnie wygląda podobnie.

Ewo, kwiatów na róży już coraz mniej, odrobina śniegu się pojawiła. Słońca też już kilka dni nie widziałam. Czekamy na wiosnę i wiosenne słońce a do tego czasu łykamy wit. D3.

Edzia, Aniu, każde wasze pojawienie się w moim wątku bardzo mnie cieszy. Tym bardziej że podtrzymujecie wątek "przy życiu" i wyciągacie go z czeluści forum.

Gruszka_na_w... 21:44, 19 lis 2023

Jesienne kolaże zdjęciowe wyglądają uroczo.
New Dawn miałam dwie sztuki. Mnie ta róża przerażała swoimi kolcami i wigorem. Kwiaty faktycznie miała cudownej urody, ale że kwitła tylko raz, to wybrałam jednak swój dobrostan psychiczny. Róże wylądowały u sąsiadki, a ja pozbyłam się stresów związanych z jej przycinaniem.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Joku 22:35, 19 lis 2023

U mnie ona nie osiąga dużych rozmiarów, może dlatego że jej nie nawożę. Kolce faktycznie ma pokaźne ale w porównaniu z Westerland jest wręcz aniołkiem . Chętnie bym ją wymieniła na inną ale boję się że następna róża może chorować (byłby to 3. okaz w tym miejscu).
Margo2 22:51, 26 lis 2023

Przyszłam się przywitać.
Pochwaliłaś moją ścieżkę, a ja pochwalę Twoją.
Bardzo ładnie ja obsadziłaś. Bardzo w moim stylu.
I jeszcze bardzo podoba mi się miejsce przy domku ogrodnika.
GorAna 17:35, 27 lis 2023

Jolu, zasypało Cię, czy masz kolorową jesień?