Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

Joku 19:13, 03 sty 2025

Ewo, Mirko, Basiu, Haniu dziękuje za życzenia. Wam jak i wszystkim zaglądającym na strony mojego wątku życzę udanego pod każdym względem roku.

Ogród zapadł w sen zimowy a ja razem z nim. Zaglądam systematycznie do waszych ogrodów. Jak to Hania gdzieś dzisiaj napisała że forum to uzależnienie i ja się z nią zgadzam bo ze mną też tak jest. Pisać ostatnio mi się nie bardzo chce ale poczytać i popatrzeć zawsze .
Grudzień był bezśnieżny i co najwyżej minimalnie przymrozkowy. Trochę popadało, zapasy wody w ziemi nieco się uzupełniły. Dzisiaj przyszła zima, spadło trochę śniegu. Pewnie za długo nie poleży bo w prognozie widać co najwyżej niewielkie przymrozki.
Rumianka 22:15, 03 sty 2025

Joluś...wszelkiej pomyślności na Nowy Rok oraz dużo,
czasu
zdrówka
nadziei
miłości
spacerów
przyjaźni
zrozumienia
otwartej głowy
pysznych frykasów
stóweczek w portfelu
ciepła w sercu i wzruszeń
życzliwości i wdzięcznosci
silnego ramienia do wsparcia,
energii,
humoru,
spokoju,
wolności
Joku 16:18, 04 sty 2025

Elisko, dziękuję i nawzajem . Dużo dobrego w Nowym Roku.

Śnieg jeszcze leży, okoliczne dzieciaki tłumnie wyległy na dwór i cieszą się możliwością jazdy na sankach. Niektórym pieskom śnieg też się podoba a moim kotom wcale .
Rumianka 17:22, 04 sty 2025

Kocia wolą ciepełko...pomruczeć pospać i zjeść co dobrego Pani naszykuje...
Gosialuk 20:25, 05 sty 2025

Pozdrawiam noworocznie. U mnie też śnieg, choć nie za dużo. A jutro już ma być plusowo, więc pewnie nie poleży. Szkoda, bo jest ładnie biało. Ogrodowisko i mnie uzależniło, choć teraz miałam chwilę przerwy.
Joku 21:33, 05 sty 2025

Elisko, właśnie tak . Pani naszykuje michę, drzwi otworzy, wypuści, wpuści, itd.

Gosiu, dziękuję i nawzajem. W moich rejonach też trochę śniegu jest ale od jutra ma być odwilż. Czyli podobnie mamy.
Basieksp 21:53, 05 sty 2025

U nas podobnie, nasz Filemon nawet nosa na dwór nie wytknął dziś miał iść na spacer, postał chwilę przed otwartą balkonówką, zrobiło mu się zimno i uciekł do kuchni, nawet łapek nie pomoczył w śniegu
Kordina 23:32, 05 sty 2025

U mnie też popruszyło, a moja psica uwielbia śnieg, wylatuje jak z procy, jak tylko otworzę drzwi, z radosnym szczekiem robi kilka kółek wokół domu i ogrodu i dopiero potem kontempluje
Alija 19:30, 10 sty 2025

Jolu, wszystkiego dobrego na cały nowy rok, zdrówka i spokoju.
Joku 20:04, 10 sty 2025

Alu dziękuję i nawzajem

Basiu, Bożenko zimy na Pomorzu ciąg dalszy. Chociaż co to za zima? Temperatura co najwyżej 1-2 st. poniżej zera, śniegu może 10 cm. Obym nie wypowiedziała a raczej napisała tych słów w złą godzinę . Robię porządki w domu, wyrzucam stare papiery, czymś się trzeba zająć.
Na konto nowego sezonu kupiłam trochę nasionek, wczoraj wieczorem leciałam do paczkomatu żeby nie zmarzły. Pocieszające jest to że dzień robi się nieco dłuższy.
Czekamy na wiosnę.