Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

ewsyg 20:03, 05 lut 2026

Jolu, masz bardzo zajmującą lekturę. Ciekawa jestem Twoich uwag po zakończeniu czytania. Masz jakieś plany różane ?
Joku 20:55, 05 lut 2026

Przeczytałam mniej więcej 3/4 objętości książki. Autorka, zarazem właścicielka ogrodu (książka dotyczy tylko jednej części ogrodu o specyficznych warunkach glebowych i dużym nasłonecznieniu) bardzo obrazowo opisuje nasadzenia, co bardzo mi się podoba. Jest dość szczegółowy opis rabat w poszczególnych porach roku, plany nasadzeń, trochę zdjęć tzw. szerszych planów, prezentacja niektórych odmian głównie bylin. Mnie męczy natłok nazw różnych roślin, robi mi się mętlik w głowie . Są cenne porady jak pielęgnować rośliny.
Planów różanych nie miałam poza pielęgnacją tego co mam ale obecna zima może przetrzebić zwłaszcza te róże które rosną w donicach. Okaże się wiosną.
Wafel 21:02, 05 lut 2026

Załamka,mój pierwszy rok z różami i takie temperatury się trafiły.Mam nadzieję, że już takich ok -20 nie będzie...