Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

LIDKA 23:26, 26 kwi 2026

Za wysiewy podziwiam, mi się trochę nie chce a trochę nie mam na to miejsca. Mam tylko jedno południowe okno i to w pokoju syna.

Genia bardzo ładna. W mojej okolicy magnolie w szkółkach są bardzo drogie. Ale jak spotkam taka ładna to się skuszę.
Ewa777 09:43, 27 kwi 2026

Genie bardzo ładna. Piękny ma pokrój. Jak urośnie większa i pień się pogrubi, to możesz zastanowić się nad wycięciem tych gałązek na dole. Ale możesz też zostawić tak jak jest i będziesz miała efekt drzewka wielopniowego. Miejsce wybrałaś bardzo fajne, bo będzie ją widać z ulicy
mirkaka 15:48, 27 kwi 2026

Dzięki za zdjęcia epimediów, moje też już w podobnej fazie, maje stare rubrum najszybsze, potem pomarańczki, żółtki póki co pokazały listki

Jak piękna Gienie spora, no wreszcie ją masz
Ciekawe jak będziesz prowadzić, jako drzewko czy krzew?
Co tam mieli jeszcze w Garczu? Kiedyś uwielbiałam tam jeździć jak mieli całe pola róż Dostawałam tam jak to Vita określa, małpiego rozumu
Wafel 15:57, 27 kwi 2026

Pięknie rozkrzewiona magnolia, będzie miała reprezentacyjne miejsce. Gratuluję szybkiej decyzji zakupowej
vita 17:43, 27 kwi 2026

mirkaka napisał(a)
Co tam mieli jeszcze w Garczu? Kiedyś uwielbiałam tam jeździć jak mieli całe pola róż Dostawałam tam jak to Vita określa, małpiego rozumu

Małpi rozum jest OK Muszę się też wybrać, bo właściciel obiecywał mi męskie sadzonki ostrokrzewu okółkowego
Joku 20:27, 27 kwi 2026

Vita, miejsce w miarę zaciszne, dom osłania przed zachodnimi wiatrami. Wcisnęliśmy do mężowskiej skody bo do mojej by pewnie bez uszczerbku nie weszła. Ja już mam wprawę w wożeniu roslin .
Siedmiogrodzka się stara, dzisiaj się jej w przelocie przyjrzałam, chyba następne listki wychodzą. Kwiatów chyba nie będzie ale za rok może tak. Najważniejsze że się zadomawia.

Haniu, gdyby nie to paskudztwo - ćma to bym nie wywalała. Mam już w zapasie małe cisy więc będzie czym zastąpić. Siać właściwie mi się nie chciało ale Magara mnie zdopingowała. A teraz siewki cieszą. Na temat pogody wole już nic nie pisać. Dwa dni temu wieczorem lunęło, popadało max. pół godziny i tyle. Ale dobre i to.

Magara, jutro powędrują na dwór. Chciałam to zrobić już dzisiaj ale miałam wyjazd i czasu zabrakło. Widziałam pierwszy kwiatek twojej Gienki .
Joku 20:56, 27 kwi 2026

Lidka, mnie też się nie chciało ale Magara tak ładnie zachęcała . Gienka nie była przesadnie droga - 168 zł, emerycki portfel dał radę .

Ewa, będę obserwować jak będzie rosła i ewentualnie podcinać co bardzo lubię robić.
Jak podrośnie i zakwitnie to i przechodnie będą mieli radochę .

Mirka, oby tylko magnolia chciała rosnąć. W jakiej formie, jeszcze nie wiem. Czas pokaże.
W szkółce duuuużo wszystkiego . Na iglaki w ogóle nie patrzę już, drzewa też nie. Były różne byliny, balkonowe, bratki. Z ciekawostek ranniki w doniczkach. Cena jak na niewielką roślinkę spora, ok. 10 zł. Ale to rzadkość w sprzedaży więc mogą się cenić. Róże też były . Przeleciałam tylko na szybko żeby nie prowokować losu a raczej portfela . Tamte róże też pamiętam . Faktycznie można było dostać małpiego rozumu . Mnie podoba się też lokalizacja szkółki, widok na jezioro, okoliczne pagórki. Tylko trafić pierwszy raz dość trudno.

Asia, kilka dni się zastanawiałam, obleciałam okoliczne szkółki i sklepy ogrodnicze .

Vita, miałam w planach ciebie tam zabrać, może będzie okazja. Trafić dość trudno ale ja już mam okoliczne drogi obcykane . Nawet skrót częściowo gruntową drogą .
Magara 22:12, 27 kwi 2026

Jola, cieszę się, że ładnie zachęcałam
Mi sianie daje dużo radochy i satysfakcji, chociaż czasem też bywa frustrujące

Jak u Ciebie z prognozami? U nas minusy pokazuje (minus 4 ze środy na czwartek - największy).
Może jednak z tymi groszkami się wstrzymaj? Sama nie wiem
Joku 22:36, 27 kwi 2026

Według Norwegów tylko jedna noc z -1, wg naszej icm kolejne 3 noce z max. -2. Jak będzie to się okaże. Aktualnie +2, ale spada temperatura i pewnie będzie przymrozek. Na wszelki wypadek hortensja powędrowała do domu, przykryłam jeszcze donicą serduszkę bo wrażliwa na mróz. Reszta musi sobie radzić. Mam już tej pogody serdecznie dość.
Mnie też sianie się spodobało jak widać efekty .
Ewa777 10:11, 28 kwi 2026

Oby tych przymrozków już nie było.
W Garczu nigdy nie byłam. Może kiedyś się uda.
Czy wybierasz się w tym roku do Renku na Wiosenne targi?