Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Znowu na wsi

Znowu na wsi

mirkaka 13:07, 28 kwi 2026

Ale od czwartku ma być już coraz cieplej na sobotę zapowiadają 23 st
Moja prognoza pokazuje dziś i jutro w nocy zero, liczę że nie będzie niżej.
Jola tak sobie teraz myślę, może i ja kupię taką Gienie, żeby posadzić od tych sąsiadów co to wszystkie krzaki pod płotem wycięli, albo lilaka jakiegoś, żeby pachniał tylko one często mają odrosty, tego nie lubię
Basilikum 15:39, 28 kwi 2026

Mirkaka, nie wszystkie mają odrosty. Rozejrzyj się za szczepionymi
Joku 19:49, 28 kwi 2026

Ewa, na pewno wybieram się do Kolibek na kiermasz. Zaczynają już w piątek, wtedy jest nieco mniej ludzi (głównie emeryci ). Kiermaszem w Renku jeszcze się nie interesowałam ale pewnie pojadę. Nie tyle żeby kupować tylko popatrzeć co mają.

Mirka ja już nie wierzę , tyle cieplejszych dni miało być. Owszem były ale nie u nas. W nocy było -2. Ciekawe jak dzisiaj będzie.
Genie w tym miejscu o którym piszesz jak najbardziej, pomysł mi się podoba. Może jeszcze jakieś niezbyt szeroko rosnące drzewka. Na myśl przychodzą mi kolumnowe ambrowiec i dąb błotny, jakaś lipa i Amanogawa. Mój Palibin odrostów nie daje, ten na pniu. Wybierając patrzyłam uważnie w doniczki, wybrałam taką w której odrostów nie było. I do tej pory odrostów nie mam, ale staram się nie grzebać w pobliżu korzeni. Może pomieszać z jakimiś iglakami żeby zbyt monotonnie nie było.

O, Iza właśnie potwierdziła moje spostrzeżenia.
ryska 19:59, 28 kwi 2026

Jedyny plus tych niskich temperatur, że tulipany kwitną dłużej. W tamtym roku moje ulubione zdobiły rabatkę 6 dni.
Kordina 21:57, 28 kwi 2026

Jolu gratuluję magnolii!
U mnie codziennie przymrozki, a dzisiaj do -4 w nocy i zemdlały mi tulipany i ostróżki. Obecnie 0°C godz.22. Ech chciałoby się po tak ciężkiej i morderczej dla roślin zimie trochę ciepełka
Joku 19:47, 29 kwi 2026

Renata masz rację, trzeba szukać jakichś pozytywów w obecnej zimnej i suchej wiośnie. Ostatnie zimy przyzwyczaiły nas do swojej łągodności, szybkiego nadejścia wiosny i jej błyskawicznego przejścia w lato. Chciałoby się żeby tak zawsze było, do tego odpowiednia dawka deszczu.

Bozena, dziękuję . Magnolia posadzona, gołe miejsca załatane. Czekam na pierwsze kwiaty. Ciekawe czy zakwitnie.
U ciebie nieco większe przymrozki, u mnie "tylko" -2 ostatniej nocy.