Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Milka 17:00, 25 kwi 2013

I tu dylematy i chyba rewolucje w planie
bociek 21:16, 25 kwi 2013

Taaaak, Iza, barierka powinna byc taka sama jak inne elementy drewniane. Inaczej bedzie sie gryzlo i Ty bedziesz sie gryzla A po co masz pogryziona chodzic
Konstancja30 21:18, 25 kwi 2013

losy barierki ... dokładnie jak piszecie ... kolor pozostanie w zgodzie z tym domniemanym w elewacji ... a o tym jakie wybarwienie te ciut drewna w elewacji mieć będzie jeszcze nie wiem ... coś mi jednak podszeptuje, że bielenie pozostanie za zamknietymi drzwiami a na zewnątrz będzie bardziej wyraziście ...

głupio mi ale się przyznam ...

otóż zakochałam się onegdaj w Madżenki kapuście ... okrutnie się zakochałam i postanowiłam sobie zakupić ... wyuczyłam się, że nasza ogrodowiskowo-madżenkowa kapusta nazywa siem "bergenia" ...

ale jeszcze wcześniej zakochałam się tudzież też na zabój w zapachu i błysku w liściu innej zacnej roślinki o zwodniczo podobnej nazwie "gardenia" ...

i dziś w dniu zapamiętanym przeze mnie jako dzień pomroczności jasnej spacerkiem sobie OBI przemierzając patrzę i czytam ... "gardenia" ... no jest !!!!!! ... jaka radość ... cena ... no mniejsza radość ... matko jedna sztuka 35 zł prawie ... no ale miłość w końcu wymaga poświęceń ... na szczęście żon wiedziony jakimś szayańskim domysłem znikł i ja sirota bez karty będąc wzięłam na otarcie chciejstw jedną sztukę ... jeszcze przy kasie wpatrując się w cud roślinkę ... odurzona zapachem winszowałam sobie jaki to fart miałam ... i zachwycałam, że taka piękna i taka łatwa w uprawie ... jak wiecie zapewne w łepku siem pomięszało ))))

no bergenia jest może łatwa w uprawie ... bo gardenia absolutnie nie ... żon kręci nosem ze głowa go boli ... no po roku bycia ogrodowiczanką taką gafę walnęłam ... za to mam na kuchennym oknie swoją królową ...

a bergeni dalej szukam ...
ka1sia 21:24, 25 kwi 2013

...szukajcie, a znajdziecie... Iza, leżę ze śmiechu bardzo mi tego brakowało
bociek 21:26, 25 kwi 2013

Izka, niech Cie drzwi scisna. Ale w sumie gardenia - bergenia, kazdy by siem pomylil byl
aneta230972 21:28, 25 kwi 2013

ka1sia napisał(a)
...szukajcie, a znajdziecie... Iza, leżę ze śmiechu bardzo mi tego brakowało

Bo Iza jest jak wiosna w tym roku. Dłuuuuugo jej nie było a jak już przyszła to wszystkich w oka mgnieniu powaliła na kolana .
Konstancja30 21:30, 25 kwi 2013

Kasiu ... a to tylko jeden malutki aspekt dnia ... dodam, że z Herbów do Reala jechałam przez Cedzynę bo źle zjechałam przy galerii Echo ...

Boćku ... każdy może nie ale ja to a i owszem a i tak ... ))
Konstancja30 21:31, 25 kwi 2013

aneta230972 napisał(a)

Bo Iza jest jak wiosna w tym roku. Dłuuuuugo jej nie było a jak już przyszła to wszystkich w oka mgnieniu powaliła na kolana .

Anetko ... dziecko moje kochane mnie do jesieni bliżej egzystencjonalnie ale kocham Cię za tę wiosnę
Konstancja30 21:32, 25 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
I tu dylematy i chyba rewolucje w planie

Irenko ... tylko ład ... ład wstępuje a do rewolucji daleko ... burzmy ... montujemy ... do wizji ciągle daleko ale każdego dnia bliżej
Bogdzia 21:35, 25 kwi 2013

Tu jak zwykle wesoło i Iza wszystkich zabawia, miło posłuchac.