Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Tess 11:10, 08 lip 2013

105 postów?????????
Foch.
Foch.

Idę czytać.
Bogdzia 14:27, 08 lip 2013

Byłam , pooglądałam zmagania z nową rabatą bukszpanowo - różaną, , pięknie wyszła.Pozdrówka dla Ciebie i Adamo.
JulkAd 21:27, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
moja szerokolistna ma taki kwiat ...

kłosek jest smukły ... waskolistna ma krótszy i bez tego charakterystycznego wąskiego końca ...

miałam do kubika wkomponować tę waskolistną ale po zastanowieniu chyba jednak dam szerokolistną ... bo chodzi mi o soliterowe kulki pomiedzyróżami i mam nadzieję że to mi da ładne drugie piętro ... a werbena trzecie ... tak dla oka ...

A ja Iza bardzo dziękuję, nie tylko za zdjęcia , oczekiwane z niecierpliwością, ale za dokładny opis tej rośliny, która niestety u mnie nie chce przypominać lawendy, ba nawet jej namiastki...cudna jest, a jeszcze u Ciebie - super wygląda....koniecznie szukać będę takiej szerokolistnej, bo przepiękna ona.....
.....idę czytać dalej..

...takiego owada, to w gratisie z lawendą dostałaś?
Konstancja30 21:33, 08 lip 2013

Jula zmieniłam zdjęcia na 490 na ciut lepsze ... a lawendę to jak będę ukorzeniać to machnę dla Ciebie ile tam chcesz ... albo ja zabezpieczę ucięte gałązki a Asia ukorzeni ... no łapkie do zielonych ma lepszą ... może można i teraz ... zobaczymy ...
Konstancja30 21:34, 08 lip 2013

Tess napisał(a)
105 postów?????????
Foch.
Foch.

Idę czytać.

i przepadła ...
Konstancja30 21:34, 08 lip 2013

Bogdzia napisał(a)
Byłam , pooglądałam zmagania z nową rabatą bukszpanowo - różaną, , pięknie wyszła.Pozdrówka dla Ciebie i Adamo.

machamy Bogdziu oba dwa ...
21:37, 08 lip 2013
Iza ale masz lawendę!! WOW!! To jakaś specjalna odmiana jest?? Ja tu z kajetem siedzę i wszystko notuję. Mój R nad tynkami siedzi a ja nad ogrodem - ja to się umiem ustawić
Konstancja30 21:39, 08 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Buziam i czekam na kolejne foty kjuba, jakoś sobie muszę radzić z barkiem nowych butów patrząc na twojego kjuba

od wczoraj niewiele się zmieniło ... ale nie jest gorzej czego się obawiałam po tym błocku ... Leo mnie rano zmartwił ale już slicznie wyglada ... więc może będzie dobrze ... ziemię wymienię i tak ... na szczęście muszę zmienić odległości ))

JulkAd 21:40, 08 lip 2013

Konstancja30 napisał(a)
Jula zmieniłam zdjęcia na 490 na ciut lepsze ... a lawendę to jak będę ukorzeniać to machnę dla Ciebie ile tam chcesz ... albo ja zabezpieczę ucięte gałązki a Asia ukorzeni ... no łapkie do zielonych ma lepszą ... może można i teraz ... zobaczymy ...

Ja się czaję na lawendę z Aldika, w ubiegłym roku była....ale czy to szerokolistna......no skądeż mam wiedzić jeżeli moja nie chce wcale kwitnąć, a to co ma na łodyżkach, wcale Twojej nie przypomina....jak dasz radę to ja chętnie na sadzonki siem piszę...chyba, że wcześniej coś u siebie dostanę...
....wracam do zdjęć....
Gabrysia_ 21:40, 08 lip 2013

Iza...nowa rabata cudna!
Zakupy rewelacja...wypad do szkółki ...zakupy...dylematy...róże..!
Moja lawenda taka jak twoja,też mam dwa gatunki i rosną obok siebie i są zupełnie inne
Lecę dalej ,bo muszę sporo nadrobić