Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 22:51, 07 lip 2013

marzena napisał(a)
lawenda piękna
no i swietna rabata powstaje

taki tyci tyci kawałeczek, który mi oczy cieszy ... jak potrzebuję więcej piękna to sobie idę do was połazić ... uwielbiam Twoje szerokie perspektywy i podziwiam ... taki kawałek piękna machnąć to jest coś ... tym bardziej dziękuję ...
Konstancja30 22:52, 07 lip 2013

Kondzio napisał(a)
super rabata powstaję hi hi hi

Kondziu ... no hi hi ... bo ja widziałam twoje kanciki !!! ... to jest super ...
Mala_Mi 22:53, 07 lip 2013

Super..... ziemia każda jak sie wody naleje to błocko.... poczekaj

Róże dalej od trawek daj TO że moja metodą projektujesz to rozumiem, ale moja metodą nie sadź
Joaska 22:53, 07 lip 2013

Iza jestem... a nie mówiłam że ten carex będzie idealny dla róż!!! no i widzę mistrzowskie podzielenie
świetnie ta rabata będzie wyglądać!!!
Iza dziękuje za kawusie w tak miłym towarzystwie....
\Widzę że Adamo się uwija jat te pszczółki na lawendzie
Będzie cudnie...
jak już wiesz hakone namierzona ale fotki wstawię u Ciebie jutro bo dziś padam na ....twarz
ale musisz przemyśleć ją ...
a co do kupienia trawek możemy sobie skoczyć po nie do Kostomłotów w tym tyg. dam znać co i jak... bo mi ten miłorząb Tit tez po głowie chodzi i chodzi ......
A miłorzęby po prostu widzę u Ciebie na płocie no po prostu widok na nie z salonu ...z tarasu....będzie pięknie
Magda70 22:54, 07 lip 2013

asc napisał(a)
Jak nie kochać jeżówek (te są najpospolitsze) i lilii (też najpospolitsze) ... toż to grzech. To nawet ja kocham ten biały kolor.. a nie jest to kolor mój ulubiony

Jeżówki jeszcze małe łepki bo dopiero zaczynają, to ich pierwszy dzień A za tymi krzakami a pod jodłami mam odętkę różową Iza... ja też sie uczę...... nie tylko Ty

Ja je kocham...
Zresztą duuużo roślin pokochałam na tym forum...i zaczynam się bać czy czasem nie za dużo?!
Konstancja30 22:56, 07 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)

U mnie w tym roku szaleją.... Chyba je za bardzo wiosną nakarmiłam...
Iza orzeznacz dla nich minimum 0.5x0,5 m ....

wyszłam ... sprawdziłam .. jak będę dosadzać baksiki ten rząd co są 3 różyczki ... pójdzie dalej o jakieś 30 cm ... trawki szybko się nie rozrosną z 4 doniczek zrobiłam 9 sadzonek ... są malutkie ...

za jest Leonardo ... dojdzie jeszcze jeden i voila ... miejsca brak ...
Konstancja30 22:57, 07 lip 2013

asc napisał(a)
Super..... ziemia każda jak sie wody naleje to błocko.... poczekaj

Róże dalej od trawek daj TO że moja metodą projektujesz to rozumiem, ale moja metodą nie sadź

mi tak od Komorowa zostało ...
Konstancja30 22:57, 07 lip 2013

Magda70 napisał(a)

Ja je kocham...
Zresztą duuużo roślin pokochałam na tym forum...i zaczynam się bać czy czasem nie za dużo?!

Magda ... pokochałam ale i poznałam ))) ...
Magda70 23:00, 07 lip 2013

JulkAd napisał(a)
Rozumiem, kawusia bardzo udana....tylko cała komplikacja wynikła w pięknościach roślin, których w zasadzie nie chciałaś, a teraz pragniesz....no to ja szczerze Ci współczuję, bo sama wiem jak to jest jak człowiekiem targa w środku...niemoc taka go bierze, a rośliny same garną mu się do ręki i krzyczą w niebogłosy "weź mnie.... i mnie,...i jeszcze mnie...no dobrze Cię rozumiem....też potrafię przytargać niechciane, a później siem zachwycam

....a przed oczami mam Izę ganiającą po swoim przybytku w zwidach, z rozwianym włosem, tuląca do swej pierwsi przystojnego Leonarda .....oczywiście po kilku takich rundach, mam wizję, że Leonardo.... Twój słodki ciężar, lekuchno Cię do ziemi przyciąga....ale tę opcję możemy pominąć...
....Droga Konstancjo..cierpliwie poczekam na koniec Twoich maratonów, wśród posadzonych już róż i lawendy, ale jak długo jeszcze każesz czekać?....

P.s: Sorki, poniesło mnie

poniesło .... robi się ciekawie
Konstancja30 23:01, 07 lip 2013

ka1sia napisał(a)
Iza, ale fajnie wychodzi Wam ten kubik widzisz, jak fajnie ta trawka wygląda, bardzo mi się podoba

nie wiem czy będę spać bo już drugi raz do tej rabaty pedałowałam )))) ... może śpiwór i na werandzie zostać ... z nowymi butami to mam tak zawsze stoją w sypialni i gapie siem bo zboczona jestem na punkcie buta ale że z kfiatkami mam to samo to nie wiedziałam )))