Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

admete 09:19, 17 sie 2013

Iza i ja chwalę i podziwiam najpiękniejszą kostrzewę na forum (sama w kajecik zapisałam - do kupienia )

Pozdrowionka weekendowe zostawiam
Madzenka 09:49, 17 sie 2013

Iza czy Ty działaś w ogrodzie? Plizzz chociaz 1 fotkę
Konstancja30 10:22, 17 sie 2013

dziewczyny ... mam kawę i zaraz będziem odpowiadać ...

teraz tylko szybciutko o działaniu ...

działam ... działam ... nie tylko w ogrodzie ...

wreszcie robi sie taras ... choć ominęlismy piatą klątwę nad nim ciążącą ... jak Adamo już się zdecydował, że 2 miesiące prywatnej plazy na własnej Provansji mi wystarczą to ... betoniarnia siem zamknęła ... betony zrobiły sobie hiszpański urlop a my zrobilismy cokolwiek głupia minę ... ))))
nie wiem dlaczego mogliśmy czekać 2 miesiące a teraz 2 tygodni nie możemy ... w każdym razie Dasiek podjał decyzję, że kupi KALFAS (??????? ) cement i piach i sam zrobi beton ...
doktoryzował sie tszzzzy dni z wujkiem google w tej zaiste skomplikowanej materii ... wzory się sypały na blat biurka ... obliczenia pietrzyły ... w końcu wyglada na to, że Daś siem wyedukował bo podmurówka się zalewa ale, że nie dowierzałam to zadzwoniłam do wujka takiego z krwi i kości i zapytałam ile łopat czego ... skonfrontowałam z tym co mąż robi i jest ok ... i wiedziałam to nad czym on koncypował 3 dni w chwilę za niecały 1 zł ... haaaaaaaaaaaaaaaaa
... mus na tym tarasie zrobić ogród zimowy kiedyś jak już takie solidne fundamenty ma ))))

ja natomiast mam misję ... kryptonim "balerina nr 35" ... masakra łatwiej namierzyć kamień księzycowy ... jak ja zazdroszczę tym co mają choćby normalne 36 ...
Konstancja30 10:25, 17 sie 2013

Gabrysia_ napisał(a)
Iza...twoja kostrzewa faktycznie piękna,ja swoją wczoraj znowu dzieliłam,na wiosnę będzie fajna

ja też będę dzielić ... szkoda mi jej ruszać ale rabata ma przejść lifting absolutny ... ... mam nadzieję, że ukorzeni się szybko bo tej to trochę zajeło
Konstancja30 10:29, 17 sie 2013

Kalamandyna napisał(a)
Nie mam pojęcia Izka co to ta limka ale wpadłam bo mnie u Ciebie sto lat nie było więc sobie zakukałam co tu się dzieje. No się dzieje ale najbardziej to ja lubiem Ciem czytać.. ech kobietko kochana ale Ty piszesz fajnie, no fajnie fajnie.
Limka...hmmmm...sobie zalukam w google bom ciekawa niezmiernie

tajemnicę limki rozwiała Madżenka to cóż dodać ... zarumieniłam się tylko ... dobra nie zarumieniłam się )))
Konstancja30 10:30, 17 sie 2013

anna_g napisał(a)

Iza - no co Ty kcesz... bo Ty fajny człek jezdeś i w domku klimacik super i w ogrodzie... Taka "małpa" też człowiek" dobrego pozna to i kce se żyć w dobrym dla ducha i ciała środowisku... Najwyraźniej nawet Ci wybaczają to ciągłe pryskanie naprzemienne
Pozdrawiam Iza w piękny dzień

bardzo mi wybaczają ... rzekłabym pamiętliwe nie są wcale ... rany znów się zarumieniłam ))) tym razem serio ))
Konstancja30 10:32, 17 sie 2013

Syla napisał(a)
Izuś Kochana .... na czarne małe drobne kropki robactwa (mszyce) zastosowałam raz i pomogło .... zżerały mi trzmielinę ....

Superam 10AL - preparat który zwiększa przyczepność preparatu na robala - 5ml/10l wody (6zł)
ACTELLIC 500EC - 10ml/10l wody (29zł)

Zastosować razem ...... to tak jak by co ......

no to mam kolejną broń masowego rażenia ... jakby wróciły ...

Syla od razu przyszedł mi na myśl mniamnuśny torcik ...
Konstancja30 10:33, 17 sie 2013

admete napisał(a)
Iza i ja chwalę i podziwiam najpiękniejszą kostrzewę na forum (sama w kajecik zapisałam - do kupienia )

Pozdrowionka weekendowe zostawiam

ziemia świętokrzyska jej służy ... trzymam kciuki a pana ogrodowego ... ... i pozdrawiam weekendowo ...
Konstancja30 10:35, 17 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Iza czy Ty działaś w ogrodzie? Plizzz chociaz 1 fotkę

uwierz mi na słowo ... nie kcesz tego widzieć co siem tu dzieje ... nie kcesz !!!

wykadruje coś co kwitnie ...

lawendę spod ceglanego domu chyba powinnam zabrać w lipcu tam grzeje ale teraz ze słoneczkiem skromnie
Konstancja30 10:41, 17 sie 2013

Aga nowa hortka bardzo mi sie podobywuje ... no może poza ceną ale nikt nie mówił, że będzie tanio ...

ani, że ja ją bedę mieć ))))