Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Konstancja30 21:34, 24 paź 2013

Magda ... a jak ja sobie przypomnę ... naukę ... tego pana co mnie ciągnął na orczyk ... tę kolejkę, w której każdy stojący pewnie miała ochotę mnie nartą zabić ... a jak orczyk zatrzymałam a oni stali na wietrze to pewnie i docikać kijkiem mieli ochotę ... ehhhhhhhhh

Ewa ... fabuła ... no właśnie ... a akcja to mnie czasami przerasta ... ratuje mnie jak to Madżen wspomniała humor ...

Gosia nie wiem czy tego chcesz ? ... ale ciesze się, ze Cię u siebie widzę ... te doniczki mini na kijku miodzio ... reszta miód malina ... ślicznie u Ciebie

Kwiatuszku ... wpisałam ... som !!! ... mam niektóre w inspiracjach ... ma być prosto ... i takie tam są w większości ...

Dorotko witam ...

Basiu ... wygląda na to, że im bliżej tym dalej jej kiedy my to nadrobimy ... chyba trzeba jakąś świętokrzyską akcję "wianki" zorganizować" ... zaraz zobaczę co u Ciebie

Irenko ... bo to tylko tak wygląda ... ... milion razy "tak" ... w tym milionie milion takich o które nie warto męskiej duszy walczyć ... ale jak wejdę z czymś na teren gdzie istnieje męskie widzimisię ... masakra ... powie tak zrobi nie ... grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ...
monitka 21:39, 24 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

o skandynawskim kryminale ulubionego autora nie wspomne ... [/url]

zdradzisz któż to? jakiś ciekawy kryminał z chęcią bym przeczytała
kwiatholandii 07:29, 25 paź 2013

A Ty gdzie kochana kupujesz cebulki?
Konstancja30 13:59, 25 paź 2013

kwiatholandii napisał(a)
A Ty gdzie kochana kupujesz cebulki?

wysyłam na priv
Konstancja30 14:21, 25 paź 2013

monitka napisał(a)

zdradzisz któż to? jakiś ciekawy kryminał z chęcią bym przeczytała

od czasu poznania Wallandera mam do niego słabość ... http://www.empik.com/henning-mankell?gclid=CPSDo8H8sboCFU633godDTUA7Q
Evchen 15:13, 25 paź 2013

Palucha odciskam Ile w końcu tych cebul kupiłaś? dzieląc przez 100, żeby mnie nieco uspokoić.... umysł mam wszakże ścisły, ale tych zer bezkres nieogarniony trudny... .. paluchem muszę po monitorze jeżdzić, żeby się nie pomylić, prawie jak z numerem konta bankowego
BASIA8 16:23, 25 paź 2013

Basiu ... wygląda na to, że im bliżej tym dalej jej kiedy my to nadrobimy ... chyba trzeba jakąś świętokrzyską akcję "wianki" zorganizować" ... zaraz zobaczę co u Ciebie

Masz rację Konstancjo im bliżej tym dalej. Byłoby fajnie jakieś małe spotkanko zorganizować, tak nawet na neutralnym gruncie - tylko Ja w tym roku napewno odpadam - Brzuszek Mi rośnie, a Dzidzia chętnie by już przyszła na świat . Musimy teraz leżakować - innego wyjścia nie ma. Sporo Mnie w tym roku omineło w ogródeczku, ale może w przyszłym roku nadrobię
Milka 16:36, 25 paź 2013

u ciebie, wszystko wygląda
Pszczelarnia 16:58, 25 paź 2013

Ale nasz komisarz Kurt W. miał zawsze brudne koszule (ta kawa pita w pośpiechu i non stop).
Ale to taki typ, którym większość kobiet chce się od razu "zaopiekować".
Pszczelarnia 17:05, 25 paź 2013

Konstancja30 napisał(a)

Madżenko ... rabata ma kształt (jak kiedyś zniknie garaż to na całej długości będzie miała szerokość 2 metry - aktualnie zwęża się drastycznie przy horti bo garaż właśnie wchodzi w paradę ) ... i mniej więcej wiem co z przodu w niskich partiach ... mniej niż więcej majaczy mi się co w tzw środku ...

bardzo mniej bo ciągle mam przed oczami Twoje rabaty gdzie rośliny na każdym planie uzupełniają się i istnieją zarazem niezależnie ... w dodatku to przenikając się kolorystycznie ... to tworząc tęczę dla wpatrzonego ... to kontrastując ... ehhhhhhhhh ... jak na ten przykład carex morrowi ... kiścienie ... buchanani czy jakoś tak w dodatku niebawem unosząca trzmielinę niczym powietrzna bombka ... czy te kulki baksika podsadzone żurawką a będące poduchą dla pieknych łepków różyczek ... no i jak ... pytam jak ja mam być zdrowa i nie osiwieć jak o takim ideale sobie zamarzam ...

pozwoliłam sobie zwizualizować ten wzór ... dla własnej pamięci użyłam Twoich fotek ... mam nadzieję wybaczysz ...

pamętam lekcje Danusi i pamiętam o pietrach ... no i tu u mnie to wysokie piętro bardzo ... bardzo potrzebne ... mam zimę na ustalenie jakie drzewko gdzie pójdzie ... te buki bardzo mi pasują kolorystycznie i pokrojem ... zaraz sprawdzę kolejne, które wymieniłaś ...

To są chodzące ideały rabat. Na kolor i tę masę roślin patrzę, patrzę ... .Wzdycham.