Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Moniika 21:36, 12 cze 2013

Tess dawno mnie nie było tutaj a tu tak ślicznie żurawki moze i chorują ale wyglądają świetnie ! Pozdrawiam M
Welka 21:48, 12 cze 2013

Zauważyłam u Danusi, że masz problem z żurawkami - w zeszłym roku miałam to samo z żółtą odmianą Tara, rosła w bardzo ciepłym miejscu, ale słońce praktycznie na nią nie padało, przypalała się nawet w upał. Listki wyglądały podobnie, jak u Ciebie, co chwila obrywałam i następne takie się robiły. Po deszczach i dniu słońca wyglądała bardziej jak wersja brązowa. Przesadziłam w najbardziej chłodne i zacienione miejsce w ogrodzie i nie dawałam za dużej szansy. Rośnie teraz rewelacyjnie. Nie twierdzę, że u Ciebie będzie tak samo, ale może wsadź je w jakieś inne miejsce i obserwuj. Na słońce najlepsze według mnie jest Lime Marm, chyba u siebie nawet wkleiłam ostatnio jej zdjęcie.
Pozdrawiam
Tess 21:57, 12 cze 2013

Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za to, że zajrzeliście, za rady i podtrzymanie na duchu.
Czyli co? Nie są chore?
Opryskałam, na wszelki wypadek.
Jeśli nie chore, to co: za dużo deszczu czy za dużo słońca?
Na deszcz nie poradzę, na słońce teoretycznie tak (mogę przesadzić), praktycznie - bardzo chcę je mieć w przedogródku.
Madzenka 22:02, 12 cze 2013

Nic nie napiszę nt żurawek... Bi się na nich nie znam....
Welka 22:03, 12 cze 2013

Jak już popryskałaś to zostaw i zobaczysz co się będzie działo, a może z dwie przesadź w inne bardziej cieniste miejsce i będziesz mogła porównywać?
Tess 22:09, 12 cze 2013

Madżen, dzięki, dopytam jeszcze o coś u Ciebie.
Ewelinko, to jest myśl!!! Dzięki, tak zrobię.
Syla 22:56, 12 cze 2013

Tess napisał(a)
Dziękuję wszystkim bardzo serdecznie za to, że zajrzeliście, za rady i podtrzymanie na duchu.
Czyli co? Nie są chore?
Opryskałam, na wszelki wypadek.
Jeśli nie chore, to co: za dużo deszczu czy za dużo słońca?
Na deszcz nie poradzę, na słońce teoretycznie tak (mogę przesadzić), praktycznie - bardzo chcę je mieć w przedogródku.

Citronella zdecydowanie z naciskiem do cienia tam będzie jej dobrze żółte żurawki Lime Marmalade sprawdzają się u mnie na stanowisku słonecznym
bociek 21:24, 13 cze 2013

Tesiu, moje Lime Marmelade tez maja poprzypalane listki. Mysle sobie, ze to polaczenie deszczu i slonca. A moze dlatego, ze jeszcze sie nie przyzwyczaily do miejsca i warunkow. Trudno wyczuc, ale to nie grzyb. Citronelka slonca nie lubi. Moja LM widac tez srednio... Czas pokaze

Sciskam
kaisog1 21:33, 13 cze 2013

Tessi co do żurawek to nie wiem... ja też mam podobne plamy ale jestem w 10000000% przekonana, że to przypaliło słońce.
grupa_trzyma... 21:45, 13 cze 2013

Proponuję wszystkie kłopotliwe citronelki wysłać pędzikiem do mnie. Ja mam duuuużo cienia
Czy kopytnik co ma ruszyć z kopyta na południowy-zachód jest dla mnie?
Tesiu, zajrzyj do mnie. Mam niespodziankę na poprawę humoru