Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

beta 10:06, 15 lis 2012

Betysiu przy tobie nie można sie nudzić i bardzo dobrze może dasz mi kopa do działania, bo od jakiegoś czasu też chodzi za mną kucie ścian, ale w poszukiwaniu cegły, którą wcześniej kazałam zatynkować

pozdrawiam,

będę sledzić i czekać na relację z "placu boju"
betysia 10:11, 15 lis 2012

Beatko...witaj usmiechnieta buzko!!!!

...oj kobieta nie bylaby kobieta gdyby zmienna nie byla!!!!
wtedy widocznie inna wizje mialas...a czas plynie i wizje nieustannie ulegaja zmianie hihi!!!
dziekuje za doping...przyda sie!
a ja bede sledzic czy i Ty dokopiesz sie do swoich cegielek?!!!!
tulisiam
baraga1904 12:14, 15 lis 2012

...widzę że wielkie wyzwanie przed Toba Betysiu... ale ja lubię takie wyzwania.. i tak jak piszesz jak baba cialgle lubie coś zmieniac piekne sa te stronki z kominkami - sama szukam w naszych polskich firmach czegos ciekawego , myślę tez o kozie....ale to jeszcze pieśń przyszłości...najpierw zielenina na zewnątrz, potem inne inności....
....trzymam kciuki, pokaz foty....
Martek 12:22, 15 lis 2012

Za wczesne to "uwielbienie" święta nie jestem .
Dziękuję za łechtanie to bardzo miłe nawet jak na wyrost ))))))))))
Tulę i kibicuję pracy,a potem odpoczynkowi w nowej aranżacji wnętrza
Milka 13:41, 15 lis 2012

A ja mniej więcej wiem o co chodzi i też kibicuję nowym aranżacjom i oczywiście, jak tylko sie uda na kawę wpadnę
pozdrawiam Betysiu, jak zawsze cieplutko, milutko i energetycznie, tego nam trzeba
Urszulla 14:02, 15 lis 2012

ja bardziej cos takiego bym chciala, tz docelowo...tylko kiedy ????
bo ciezko dostac juz takie stare odlewy, ceny od 2000 Euro...nie wiem co zrobie na raie ale sie nie poddam i bede szukala okazyjnie w internecie az znajde!!!!

http://www.lafaure.fr/pierre-de-taille/les-produits/cheminees-en-pierre
- 1 sze zdjecie

http://www.maison-deco.com/salon/deco-salon/Nos-50-plus-belles-cheminees
- 3-cie zdjecie

i nadal szukammmmmmm....

Fajne inspiracje, wiem czego szukasz i podziwiam Cię że Ty płeć piękna . U mnie tym M. się zajmuje Narazie możesz z gipsu odlew zamówić i otynkować w starym stylu. Chyba że masz jakieś inne zastępstwa. No fajnie byłoby okazję trafić. Życzę Ci tego......i pamiętaj że marzenia się spełniają

Jeśli chcecie palić w nim to trzeba dobrze sprawdzić komin. U znajomych mieliśmy taką sytuację że podłączyli się do nieużywanego komina wentylacyjnego i po 1 sezonie grzania się komin rozstrzelnił i sadzę mają w pokojach. Ja do starego komina włożyłabym nowy wkład kominowy -będzie pewniej i bezpieczniej, my kupowaliśmy wkład do 2000zł. A to taka luźna uwaga z doświadczeń.
gusiarz 14:06, 15 lis 2012

Beatko , ale klimaty u Ciebie - coś wspaniałego!!! Wnętrza wyglądają przepięknie z tą ścianą kamienną. CUDO
Pozdrawiam - dzięki za odwiedzinki
betysia 07:19, 16 lis 2012

Sikoreczki moje witajcie !!!!

oj u mnie dzisiaj zimniutko z ranka, oj zimniutko brrrr... ale weekend ma byc sloneczny i powyzej 15C wiec bedzie ok!
wczoraj posiedzialam i pogrzalam sie na laweczce w ogrodzie z kubusiem herbatki i poogladalam moje krolewny...wszystki posadzone krzaczki puscily paczki wiec chyba pierwszy strach zazegnany i dziewczyny sie po woli zadomowily...
....i co najlepsze...na trawniku zakwitly 3 stokrotki....Zuzka szaleje na drzewie, ptasiorki bawia sie z nia w berka, bo wcale nie odlatuja tylko skacza z galazki na galazke...Brutus tradycyjne spi na slonecznym parapecie, panna z dzbanka wode leje a ja grzeje policzki w promykach slonka....
....tak wlasnie znowu mam zamiar spedzic weekend...tz moze choc chwilke da sie wyrwac na lawke bo przeciez "plac budowy" nie dokonczony...

Kwiatkuholandii- cudnie,ze jestes, dziekuje za odwiedzinki...ciesze sie,ze taki kominek ci sie tez podoba ale po wstepnym podgladzie ceny szokujace i obawiam sie,ze plany beda musialy chwilowo ulec zmianie no chyba ze ktos przez przypadek zgubi wiekowy kominek nieopodal ...

Agus baraga...no w tej zmiennosci caly nasz urok...tz tak wmawiam swojemu malzonkowi!!!!

Martku dziekuje za kibicowanie a na odpoczynek to jeszcze sobie musze ciut poczekac...ale co tam, mamy czas hihi...buziakuje!

Irenus cudnie,ze juz jestes nasz promyczku radosny, merci!!!!

Ulus:)....odlew z gipsu super pomysl! musze sie obejrzec gdzie cos takiego ewentualnie moglabym wykonac...musze wglebic sie w temat...co do komina sasiad jest kominiarzem...sprawdzal juz, wszystko ok...nic tylko drewienka dorzucac....

Aga gusiarz ciesze sie,ze kamienne siany nie tylko mi sie podobaja ale do efektu koncowego jeszcze dalekaaaaa droga...sciskam!

Odwiedzilam Was troszke z ranka, nie wszystkich, wiem ale jeszcze do weekendu zdaze...tz postaram sie!

buziam....
Urszulla 07:34, 16 lis 2012

Nie trać nadziei, może coś wynajdziesz na jakimś szrocie......tylko gdzie ja nie wiem..........ale tu tyle ludzi może inni Ci pomogą
A z gipsu.....pomysł dobry?..........mamy takiego człowieka, który z gipsu robi wszystko pod zamówienia
(to na zastępstwo)
http://www.gips-dek.pl/oferta,kapitele,3.html

Ale też wolałabym naturalny kamień......może warto poczekać na okazję?

baraga1904 07:59, 16 lis 2012

...Betysiu, wpadam dzzisiaj nietypowo bo przed pracą... życzę miłego weekendu, słonecznego i remontowo owocnego...buziam...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies