Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi

zuza12 14:22, 28 lis 2012

Witaj Betysiu!
Nadrabiam zaległości i widzę, że ominęło mnie wiele filiżanek herbaty w Waszym towarzystwie.
Dziewczyno, widzę, że nie siedzicie bezczynnie. Kominek super. Nic tak nie odpręża jak filiżanka lub kieliszeczek czegos dobrego, miękki fotel, książka albo wyszywanie i ogień w kominku.
Ja mojego kominka nie zamieniłabym na żadne inne ogrzewanie. Ostatnio koleżanka tak mi zachwalała piec na ekogroszek i namawiała mnie na załaożenie tego w domu, bo się nie kurzy i nie musi nosić drzewa. Więc ją wyśmiałam i powiedziałam, ze ja lubię kominek razem z kurzem i noszeniem drzewa (przeciez drzewo noszą moi panowie).
Nawet nasz kot pomaga w czyszczeniu kominka

Pozdrawiam serdecznie i życzę wielu przyjemnych chwil przy domowym ognisku.
hanka_andrus 15:03, 28 lis 2012

Włazi kotek po drabinie,po drabinie,
Fiku miku już w kominie!
Cudowne zdjęcie! Masz rację Zuzo! Żaden ecogroszek! Drewno i ogień! Od zawsze i po wsze czasy!
Żeby nam tylko wszystkich lasów nie wycięli!
popcorn 15:09, 28 lis 2012

biedny kotek...
pozdrawiam!
Enya73 19:14, 28 lis 2012

Betysiu kochana Nie będę oryginalna, jeśli teraz pod tyloma pochwałami napiszę, że jesteś mistrzynią klimatu
Uwielbiam takie domy z duszą.
Twój dom jest po prostu cudowny. Kominki z otwartym paleniskiem, stary kamień, te belki na suficie, wszystko mi się bardzo podoba. Zachwycające.
Pasowałyby tam moje ulubione anioły z szamotu

Mój dom jest w podobnych kolorach, ale mam wrażenie, że ciągle wygląda, jak sklepowy salon.

Buziaczki

anieszka 21:29, 28 lis 2012

Przyszłam życzyć Ci miłych snów i pochwalić za przepiękne wnętrza
Aż poczułam zapach palonego drewna
A wystrój pokoju - przecudny, suszone hortensje i lawenda - cudo, Betysiu jesteś czarodziejką
adom1206 21:57, 28 lis 2012

Betysiu kolorowych snów życzę.Jutro też zajrze
jagoda99 22:05, 28 lis 2012

Betysiu kominek piekny.
Sama uwielbiam zapach palonego drzewa a te odglosy co tam ze sie czasem kopci ze trzeba nosic drzewo w tym caly urok a jak jeszcze pada snieg.
To tylko w domu przed kominkiem z dobra ksiazka.
Tylko jeszcze troche wolnego czasu no ale pomarzyc mozna.
pozdrawiam
adom1206 23:58, 29 lis 2012

Jestem a ty co śpisz
betysia 06:34, 30 lis 2012

Witajcie sloneczka moje!!!!!

Oj dzisiaj rano u mnie...ZERO stopni...normalnie szok!
ja wiem zapewne sie smiejecie ale jak na nas to zimnoooooo !!!!
ale to tylko 1 noc taka byla, od jutra juz 5-7C wiec zdecydowanie przyjemniej choc deszczowo!
Wczoraj ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu caly dzien w pracy bylam nieco "uwiazana" ...niespodziewanie swoim towarzystwem zaszczycil mnie moj przelozony wiec delikatnie mowia bylam uziemiona!
...ale dzisiaj juz nie przewiduje zadnego towarzystwa i jestem...

Bogdziu- dziekuje slicznie za komplementy!!!!!! sciskam

Agus gusiareczko- dziekuje za namiary, bede podpytywac pszczoleczki!!!!!...ach te uparte charakterki!!!!!

Aga adom:)...merci i noooo jakos chyba juz drzemalam jak mnie niemal o polnocy odwiedzilas!!!!! sciskam!!!

Lenus:)....no wiesz...z tym "cyk-myk" to moze az tak super nie poszlo...ale liczy ,ze sie udalo!!!!
dziekuje za stronke, swietna, oj moje klimaty....co do mojej chalupki...to ona nigdzie sie nie nadaje, zdjecia pewnie pzreklamuje!!!!! tuliskam mocno!!!!!

Zbysiu- bardzooooo dziekuje za mile slowa co do bl...rowniez dziekuje i sciskam!!!!

Irenus:)...slonce, rob jesli tylko masz ochote, pozniej ja bede padac z zachwytu i radosci jak skonczysz!!!!! tulisiammmmmm!!!!

Elu- dziekuje...2 kominki to nic!!!! Tutaj to norma!!!!! tz w tych starych kamiennych domach...150 lat temu nie stosowano ogrzewania elektrycznego a to wielkie domy i niemal w kazdym pomieszczeniu kominki byly niezbedne...to wlasnie ich urok! U sasiadow jest w kazdym pokoju i nawet kuchni...bomba!!!! Te "nowsze" juz sa budowane calkowicie inaczej... pozdrawiammmm!

Ev- grzej sie slonce...tuz obok mnie!

Sylwio...to ja juz robie miejsce i zapraszam serdecznie...odpoczywaj i sie relaksuj jesli taka potrzeba... pozdrawiam cieplutko!!!!!

Ewus:)....oj az mnie policzki zapiekly od twoich slodkich buziakow!!!!! dziekuje slicznie za odwiedzinki i cieple slowa!!! bl...w podpisie.

Dasiu:)....ale mnie komplemencikami zasypujecie...strasznie mi milo ale i chyba cos zaczynalm sie nieco zawstydzac...dziekuje i sciskam !!!!!

Agus baraga- no to trzymam kciuki za kominkowe plany...dziekuje i sciskam!

Anus asc- zaraz lece robic po herbatce z soczkiem malinkowym a ty siadaj...przy ktorym chcesz....

Aniu monte...oj zaczne od avatarka, no musze...CUDNY!!!!!!!!!!!!!!! jak milo jest cie zobaczyc a za gratki oczywiscie dziekuje!!!!

Marzenko..siadaj przy tym co my z Ania asc....buziakuje!!!!!

Pszczolko:)...koza nie koza byle cieplo dawala...dziekuje...ciesze sie,ze nie rozczarowalam swoimi wizjami i efektem koncowym! tulisiam strasznie mocno!!!!

Hanus:)....a ja sciskam z zimnej prowincji brrrr ale za to usciski gorace przesylam!!!!!

Beat-ko- oj dziekuje za tyle cieplych slow, bardzo sie ciesze,ze sie podoba i trzymam kciuki za twoje plany i ....ten styl prowansalski!!!!!! buziam!!!!!

Zuzko- oj dawno sie nie widzialysmy ale zaraz nadrobie co u ciebie kochana!!!! co do kominka...jakos nie zauwazylam "nawalu" kurzu i smieci...albo ja krotkowidz jestem...tz jestem...ale nie az tak!
kicia...wymiata...uwielbiam tego twojego futrzaka!!!!! sciskam mocno!!!!!!!!!!!!!!!

Karola :)...pozdrawiam rowniez!!!!!!!!!

Anitko....blagam pokaz mi te twoje aniolki....a co do twojego domku...to ja swoje wiem!!!!! salon sklepowyyyy...taaaaaa....sciskam i tuliskam mocno!!!!!!!!!

Agnieszko....witaj moja kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!! oj dziekuje....ach te twoje oko wszytstko dostrzeze i doceni...merci...zaraz pedze do Ciebie!!!!!

Jagodko:)...witaj u mnie ponownie, bardzo sie ciesze!!!! ...ja wlasnie tak czekam na taka chwile z ksiazka...mam nadzieje,ze moze w swieta....pozdrawiam!!!!!

a ze dzisiaj piatek, moj ulubiony dzien to juz przed weekendowo sciskam Was mocno i zycze duzo odpoczynku i radosci!!!!!!!

Madzenka 06:36, 30 lis 2012

Buziam i życzę słonecznego dnia