Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 07:02, 24 lip 2012

ell napisał(a)
Fajny ogródek Moniko.
Dopiero teraz zagladnęłam, ale mam nadzieję, że nie za późno.

Masz piekne powojniki - nie wiem czemu , ale ja wszystkie uśmiercam.

Dzięki Elu za odwiedziny ! A z powojnikami może jeszcze spróbuj... ja tez mam wiele niepowodzeń na koncie- ale ostatecznie i tak uważam że się opłaca próbować - jak się uda efekt jest wspaniały. Pozdrawiam M
Diana 13:27, 25 lip 2012

Monika352 napisał(a)
Mam dziś urlop, poszłam więc do mojej siostry (mieszka 50 m ode mnie..) do ogrodu, żeby w ramach "prac społecznych" poprzecinać zaniedbane w nich bukszpany (wszystko mają zostawione na tzw żywioł) generalnie jedyne prace wykonywane w tym ogrodzie to koszenie trawy... Tak więc poszłam zajęć się bukszpanami, przy okazji zrobiłam sobie z nich "młode" Pokażę Wam je przed:

i po:

i następny:

to ostatnie zdjęcie to też "przed" ale chciałam psa pokazać bo się strasznie pchał w obiektyw... model jakiś .. wabi się ROKI )

Bardzo zaniedbane te ich bukszpany, nie wiem czy kiedyś ktoś je w ogóle przycinał, ale może się zagęszczą i jeszcze coś z nich będzie
I potem zrobiłam sobie rozsadę...

Moniczko zdolniacha z ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moniika 22:28, 25 lip 2012

Dzięki Diano! Dziś dużo większe bukszpanow po 3 zeta widziałam w centrum ogrodniczym więc nie wiem czy sie cala "operacja" w ogóle opłaca... Skoro tak tanio mozna je kupic.. A mi w końcu jeszcze daleko do sukcesu, dopiero je do doniczek wsadzilam...
Diana 22:47, 25 lip 2012

za 3 zeta to tanio

ja tez tak nieraz mam......na jesień są takie okazyjne ceny, że zastanawiam się czy warto kupować małe roślinki i czekac aż urosną - jeśli mogę w tej cenie kupić naprawde sporą poprostu pózniej....
monitka 22:49, 25 lip 2012

Diana a gdzie na takie okazje trafiasz? w RO czy S?
Diana 22:54, 25 lip 2012

Moniko bardzo dużo kupiłam po przecenie sporych roslin w Berlinie i małe bukszpany na obwódkę w Schwedt w Obi - 0.50 centów bardzo ładne i nic po zimie bez okrycie im nie było, w przeciwieństwie do tych z netto(one po zimie pół na pół) mój M uważa że powinna być selekcja naturalna, nie okrywamy i zobaczymy co u nas być powinno.........
A śliczna sosnę umbraculifera kupiłam za 30 zł naprawde sporą, w S małą maja za cos koło 100
Moniika 22:56, 25 lip 2012

Diano, ja właśnie dokładnie takie same mam przemyślenia... A jak nawet sama zrobię sadzonki to i tak nie wiadomo ile z nich ostatecznie nawet zimę przeżyje.. Teraz już spróbuje z tymi sadzonkami bo gotowe ... ale resztę chyba po prostu kupię. Potrzebuje koło 30 sztuk po 3 zł to będzie 9 dych ale już rozrosniete dobrze ukorzenione krótko mówiąc pewne , a z moimi to jeszcze daleka droga.. I na efekt dłużej o rok lub dwa trzeba czekać! Kupię i już !!!
monitka 23:00, 25 lip 2012

upss nawet nie wiedziałam że jest sosna o takiej nazwie
to kiedy warto się na te okazje wybrać?
Moniika 23:01, 25 lip 2012

A śliczna sosnę umbraculifera kupiłam za 30 zł naprawde sporą, w S małą maja za cos koło 100
Oj po takim wyznaniu Diano , nie masz wyjścia, zdjęcie sosny musi być już jej szukałam w necie ale poszukiwania efekt mierny dały zdjecia szyszek tylko znalazłam
Diana 23:33, 25 lip 2012

Monika może się ukorzenią ale jeśli nie to kup i już
Monitka ja jakos specjalnie nie poluję na promocje...często tam jeżdżę i jak jestem to zajdę do sklepu i zawsze coś się trafi mój M nawet mi nie zawsze już wierzy.....mówi oczywiście była promocja !!!!!!????? Ale ja jakoś tak mam serio
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies