Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Welka 22:07, 23 lip 2012

Wsadziliśmy najpierw do doniczki, postawiliśmy w kąt (ale tak że deszcz je dosięgał), M. chyba poodrywał dolne listki i obcinaliśmy trochę górę. Nie wiem ile tak stało, ale te najbardziej zielone wkopałam do ziemi jakoś w sierpniu, może wrześniu, (korzonki były ledwo ledwo). Wiosną jeden, największy zrobił się brazowy, tego wywaliłam, reszta powypuszczała i sobie rosną. W tym roku, chciałam innym sposobem wyczytanym gdzieś w necie, że można wsadzić do wody i wypuszczą korzonki, stoją do teraz, korzonków brak. Także za rok wrócimy do pierwszej wersji
Moniika 22:12, 23 lip 2012

baraga1904 napisał(a)
...ładnie zadbałaś o bukszpany Moniko... sadzonki bukszpanu podobno łatwo się przyjmują, sama muszę spróbować...a piesio boski
. Dzięki Agnieszko!! Musisz tez spróbować ja u kilku osob na Ogrodowisku to widziałam lub czytałam w postach i dlatego spróbuje !! Nie mam wielkich nadziei ale może się uda w sumie nigdzie mi się nie spieszy... Pozdrawiam m
monitka 22:16, 23 lip 2012

Ale piękne, wielkie bukszpany!
Sadzonki powinny się ukorzenić, też trochę eksperymentuję w tym roku i mam nadzieje że się przyjmą
Moniika 22:17, 23 lip 2012

Ewelinka231281 napisał(a)
Wsadziliśmy najpierw do doniczki, postawiliśmy w kąt (ale tak że deszcz je dosięgał), M. chyba poodrywał dolne listki i obcinaliśmy trochę górę. Nie wiem ile tak stało, ale te najbardziej zielone wkopałam do ziemi jakoś w sierpniu, może wrześniu, (korzonki były ledwo ledwo). Wiosną jeden, największy zrobił się brazowy, tego wywaliłam, reszta powypuszczała i sobie rosną. W tym roku, chciałam innym sposobem wyczytanym gdzieś w necie, że można wsadzić do wody i wypuszczą korzonki, stoją do teraz, korzonków brak. Także za rok wrócimy do pierwszej wersji
. Dzięki Ci Ewelinko ze mi o tym opowiedzialas! I z woda juz nie spróbuje będę się trzymać ukorzeniacza m
Moniika 22:20, 23 lip 2012

monitka napisał(a)
Ale piękne, wielkie bukszpany!
Sadzonki powinny się ukorzenić, też trochę eksperymentuję w tym roku i mam nadzieje że się przyjmą
. Muszą się przyjąć!! Moje maja mniejsze szanse bo ja nie do końca jestem systematyczna.... Ale spróbuje! Za Twoje tez trzymam kciuki!!!
baraga1904 22:30, 23 lip 2012

Monika352 napisał(a)

...ładnie zadbałaś o bukszpany Moniko... sadzonki bukszpanu podobno łatwo się przyjmują, sama muszę spróbować...a piesio boski
. Dzięki Agnieszko!! Musisz tez spróbować ja u kilku osob na Ogrodowisku to widziałam lub czytałam w postach i dlatego spróbuje !! Nie mam wielkich nadziei ale może się uda w sumie nigdzie mi się nie spieszy... Pozdrawiam m

własnie ... spróbować nie zaszkodzi...nazbieram doniczek ( wysprzątałam i wyrzuciłam wszystkie - puk, puk - robię sobie w czółko - i spróbuję...
monitka 22:37, 23 lip 2012

Ja wsadzam sadzonki prosto do gruntu, pod tujami. Mają tam cień i tak łatwo podłoże im nie wysycha.
monteverde 22:50, 23 lip 2012

Ja robiłam sadzonki bukszpanu z ukorzeniaczem,.ładne dostały korzonki, część siedzi pod powojnikiem Niobe, osłania mu nóżki, a część pod Presidentem i pod Janem Pawłem II sadzonki z tamtego roku na zimę były wkopane z doniczkami w szklarence
Moniika 23:05, 23 lip 2012

monteverde napisał(a)
Ja robiłam sadzonki bukszpanu z ukorzeniaczem,.ładne dostały korzonki, część siedzi pod powojnikiem Niobe, osłania mu nóżki, a część pod Presidentem i pod Janem Pawłem II sadzonki z tamtego roku na zimę były wkopane z doniczkami w szklarence
. Aniu ale te co na zdjęciu są to chyba nie zeszłorocznycZne?? Takie duże to chyba jakiś wcześniejsze? Czyżby tak szybko urosły?
ell 00:18, 24 lip 2012

Fajny ogródek Moniko.
Dopiero teraz zagladnęłam, ale mam nadzieję, że nie za późno.

Masz piekne powojniki - nie wiem czemu , ale ja wszystkie uśmiercam.