Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Megi 22:18, 26 lip 2012

Nie ma zdjęcia, bo jest w fazie rozwijania pączków dopiero, lada momet wstawię, żeby mi ktoś go zidentyfikował, zresztą kilka innych kwitnących kwiatów również, bo nareszcie coś kwitnie po tych tygodniach deszczów i wiatrów
Moniika 22:21, 26 lip 2012

Dorka napisał(a)
Witaj ponownie,
zajrzałam do Ciebie i jestem zachwycona Twoim tarasem i miejscem, gdzie możesz rozłożyć się na leżakach To zawsze było moje marzenie.
Jak budowałam swój dom nie miałam nikogo kto by mi doradził i mam spory dom i fatalnie mały taras dlatego tak Ci zazdroszczę miejsca do odpoczynku

Dzięki Dorotko! Pozdrawiam m
Moniika 22:22, 26 lip 2012

Megi napisał(a)
Nie ma zdjęcia, bo jest w fazie rozwijania pączków dopiero, lada momet wstawię, żeby mi ktoś go zidentyfikował, zresztą kilka innych kwitnących kwiatów również, bo nareszcie coś kwitnie po tych tygodniach deszczów i wiatrów

Będę czekała na zdjecia może uda mi sie go zidentyfikować... Jestem ciekawa!!
Marta 22:45, 26 lip 2012

Witam! Przyszłam z rewizytą. Bardzo mi się podoba Twój ogródek.
Róże masz piękne, ciemny powojnik Solidarność fajnie wygląda na pniu. Pozdrawiam
vesper 23:03, 26 lip 2012

Witaj Moniko.
Dziękuję, że do mnie zajrzałaś . Ja już byłam w Twoim ogrodzie, ale tak po cichu

Masz piękne powojniki, róże, tawułki...ja niestety nie jestem w stanie ogarnąć bylinowych, nie umiem o nie zadbać, za mało wiem o roślinach. Jednak na wiosnę spróbuję z jedną małą rabatką, będę się uczyć Dlatego tym bardziej podziwiam, jak wszystko zdrowo i soczyście u Ciebie wygląda.

Powojnika spróbuję na wiosnę zasadzić, aby piął się po murze domku, marzy mi się też róża pnąca. Liczę na rady z Twojej strony Ale czy uda mi się choć jednego wiatka wyhodować, to zobaczymy.

Mam jeszcze pytanie, ponieważ jesteś z okolic Gdańska, czy możesz polecić jakieś sprawdzone centrum ogrodnicze lub szkółkę, w której się zaopatrujesz? Chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń.

Pozdrawiam!
MilenaP 01:10, 27 lip 2012

witaj Moniko
ogrodniczka z Ciebie na całego. Bukszpany na pewno się przyjmą, a psinka taka kochana, że aż się chce ją uściskać przez monitor
monteverde 01:48, 27 lip 2012

Hej Moniko, fajnie,że masz się gdzie ćwiczyć w kulkach, piesio super ja też lubię Gipsy Queen bo jest późnym powojnikiem, no i ładnym
Moniika 07:15, 27 lip 2012

vesper napisał(a)
Witaj Moniko.

Powojnika spróbuję na wiosnę zasadzić, aby piął się po murze domku, marzy mi się też róża pnąca. Liczę na rady z Twojej strony Ale czy uda mi się choć jednego wiatka wyhodować, to zobaczymy.

Mam jeszcze pytanie, ponieważ jesteś z okolic Gdańska, czy możesz polecić jakieś sprawdzone centrum ogrodnicze lub szkółkę, w której się zaopatrujesz? Chętnie skorzystam z Twoich doświadczeń.
Pozdrawiam!

Hej Vesper! Milo Cię widzieć tym bardziej że jesteś z moich okolic a ja w Ogrodowisku nie za wiele jest osób z tej części kraju!! Oczywiście za mam centra z których korzystam, ale istotne jest z której jesteś części miasta-dzielnicy , będę wiedziąła gdzie będzie Ci najbliżej. Ja jeśli czegoś szukam to nawet za Gdynię jeżdżę bo tam też mam dwa fajne punkty upatrzone. Najbliżej mam do "Justyny" na Trakcie Swiętego Wojciecha w stronę Pruszcza gdańskiego - wiesz gdzie? Często tam wpadam i chyba ze względu właśnie na komunikację stamtąd mam najwięcej roślin. Różnie o niej mówią ale ja mam dobre doświadczenia, nigdy nie było "wpadki" rośliny dobrze mi rosną od niej. Ceny tez ma porównywalne do innych - czasem trochę drożej- czasem taniej. To u niej widziałam te bukszpany po 3 zł. Ale mam też inne ulubione centra - napisz skąd mniej więcej byś musiała jechać. Wszystkie powojniki zamówiłam przez internet z pracowni Multifiori - polecam. Stamtąd też brałam glicynie, milina, wiciokrzewy ... Wszystkie cebulowe z internetu.
Powojnika koniecznie wsadź już na jesień w przyszłym roku będzie już większy!! Szkoda każdego miesiąca! Wsadź na jesień! W Multifiori powojnik kosztuje około 20 zł - nie ma co zwlekać trzeba wsadzać i to nie jednego...
Moniika 07:18, 27 lip 2012

MilenaP napisał(a)
witaj Moniko
ogrodniczka z Ciebie na całego. Bukszpany na pewno się przyjmą, a psinka taka kochana, że aż się chce ją uściskać przez monitor

Milenko dzięki ! Psinka faktycznie kochana a że jej tam nie rozpieszczają nadmiernie to łasi się do każdej napotkanej osoby, ma dopiero kilka miesiecy )
kasik778 10:05, 27 lip 2012

Monika352 napisał(a)
A jakie masz odmiany? To zaraz ustalimy czy dobrze posadzone czy źle.. Albo zdjęcia może masz?

mam kilka odmian, niestety nie znam nazw, bo były kupione kilka lat temu, wszystkie rosną słabo, wypuszczają kilka kwiatów i zaczynają schnąć

a takie mam