Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Diana 12:15, 28 lip 2012

oj niestety nie dam rady.........szkoda w tym czasie raczej będę na wyjeżdzie,chociaż to nigdy nie wiadomo
beta 14:02, 28 lip 2012

Monika352 napisał(a)

troche mnie nie było i ledwo nadrobiłam

a tu powojników tyle i spotkanie się szykuje, kurcze fajnie

do Multifiori też muszę zajrzeć, glicynię bym chciała i może jeszcze coś

jeżeli chodzi o tą firme to też jestem z nich zadowolona, ale już to kiedyś pisałam

pozdrawiam i będę wpadać częściej

Witaj Beatko! Dzięki za odwiedziny , ja właśnie sie szykuje do zamówienia z Multifiori powojnika który Last dens nazywa - żółte kwiaty ma i kwitnie aż do października ! Wezmę ich aż cztery i w rożnych miejscach posadze zobaczyć gdzie ma szanse największe

no, fajny pomyśł-kupić kilka sztyk wtedy efekt widć

wieczorkiem se luknę na tego Twojego faworyta
bociek 18:03, 28 lip 2012

Witaj Monika,

Wpadam z rewizyta i co widze cudoooooooowna rame ogrodu z thui. Ile one maja lat??? Alez super sprawa . Niezla kolekcja roz. A czy piorkowka juz u Ciebie kwitnie czy to jednak starsza fotka? Moje nawet nie maja zamiaru sie klosic
No a powojnik Diana - zapragnelam po obejrzeniu Twojego.

Pozdrawiam
Moniika 18:11, 28 lip 2012

Powojnik mandschurica - bylinowy (kupiłam bo podobno pachnie - chciałam żeby przy wejściu pachniało - są 2 szt. po obu stronach schodów - pierwszy rok u mnie - zaczyna kwitnąć

takze Pamela Jackmani - pierwszy roku i mnie - wymyśliłam sobie że obrośnie mi romantycznie tę ławeczkę - kwitnie drugi raz w tym roku

no i już nie źle kwitnący Gipsy Queen
Moniika 18:14, 28 lip 2012

bociek napisał(a)
Witaj Monika,

Wpadam z rewizyta i co widze cudoooooooowna rame ogrodu z thui. Ile one maja lat??? Alez super sprawa . Niezla kolekcja roz. A czy piorkowka juz u Ciebie kwitnie czy to jednak starsza fotka? Moje nawet nie maja zamiaru sie klosic
No a powojnik Diana - zapragnelam po obejrzeniu Twojego.
Pozdrawiam

Hej Bocku! Miło ze wpadłaś Zdjęcie piorkowki z zeszłego roku teraz też jeszcze nie kwitnie
Tuje mają jakieś 13 lat z tego co pamiętam
Diana 18:19, 28 lip 2012

Monika352 napisał(a)

takze Pamela Jackmani - pierwszy roku i mnie - wymyśliłam sobie że obrośnie mi romantycznie tę ławeczkę - kwitnie drugi raz w tym roku

no i już nie źle kwitnący Gipsy Queen

oj Moniczko niezle sobie to wymyśliłaś - ławeczka obrośnięta powojnikiem.......miodzio
U ciebie wszystkie powojniki wyglądają poprostu uroczo aż się chce mieć u siebie
Moniika 18:26, 28 lip 2012

i lilie chyba szczyt kwitnienia.. przy tych upałach długo to nie potrwa Są ogromne - mają jakieś 160 cm wysokości pierwszy raz takie giganty mi się trafiły, przywiozłam je z wystawy Zieleń to Zycie w zeszłym roku

tengel27 18:26, 28 lip 2012

Podoba mi się ławeczka z powojnikiem, ale z tego co pamiętam jest to powojnik alpejski i jeśli rośnie tak jak 'Frances Rivis' to będziesz musiała go chyba podcinać żeby na ławeczce usiąść. W każdym bądź razie mój alpejski ma całkiem niezłe rozmiary.

Moniika 18:32, 28 lip 2012

oj Moniczko niezle sobie to wymyśliłaś - ławeczka obrośnięta powojnikiem.......miodzio
U ciebie wszystkie powojniki wyglądają poprostu uroczo aż się chce mieć u siebie

Wiesz Diano ja to mam wrażenie, że ja je wszystkim "wciskam" bo gdzie nie pójdę do kogoś kto ma nowy wątek i prosi o propozycje obsadzeń to mi się zawsze wydaje że powojniki by tam u niego super pasowały - tylko u każdego inny - jakąkolwiek rabatę zobaczę - zawsze widzę tam powojnika Mam jakieś "powojnikowe odchyły" No prawda jest taka że naprawdę je lubię, i uważam za bardzo wszechstronne
Moniika 18:34, 28 lip 2012

tengel27 napisał(a)
Podoba mi się ławeczka z powojnikiem, ale z tego co pamiętam jest to powojnik alpejski i jeśli rośnie tak jak 'Frances Rivis' to będziesz musiała go chyba podcinać żeby na ławeczce usiąść. W każdym bądź razie mój alpejski ma całkiem niezłe rozmiary.

Wiem, wiem, na to właśnie liczę Ma być bardzo obrośnięta! I tak nikt na niej nie siada
Masz gdzieś zdjęcia swojego powojnika? Chętnie bym zobaczyła Pozdrawiam i dzięki za odwiedziny.