Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 21:31, 18 mar 2013

Jestem bardzo ciekawa co tam stworzysz.
Czasem tak jest, że opisy sobie a z doświadczenia wychodzi trochę inaczej, ja czytałam że bodziszek zakwita ponownie po przycięciu i za pierwszym razem trochę bałam się i szkoda mi było tak po prostu przyciąć go przy ziemi, no bo łyso robi się w tym miejscu, więc tylko delikatnie powycinałam przekwitnięte kwiatostany i chyba trochę za późno. A w zeszłym roku, też trochę zwlekałam do ostatniego kwiatka i dopiero go przycięłam i zakwitł, ale tak słabo, więc w tym roku będzie próba trochę wcześniejszego cięcia i zobaczymy czy to da efekt i będzie więcej kwiatów. Czasem nie warto zwlekać i bać się radykalnego cięcia.

A jeżeli chodzi o przepięknego kotka, to mojej córci wcale nie przeszkadza ta sierść i dziwi się że mamie może przeszkadzać, ale teraz to alergia synka na koty jest na pierwszym miejscu, bo zdrowie najważniejsze.
Ona będzie zachwycona wszelkimi informacjami i zdjęciami, tego jej nigdy dość
AniaK 13:07, 19 mar 2013

Gdzieś ta wiosna zabłądziła chyba?
A 2 lata temu o tej porze było tak

Czy nie mogło by być już tak i w tym roku?
gusiarz 15:20, 19 mar 2013

Aniu - witam się . Dopiero teraz (o rany - po miesiącu!!!) zupełnym przypadkiem odnalazłam Twój ogród. Jeśli kojarzysz poznałyśmy się na targach . Pozdrawiam serdecznie
giza 20:06, 19 mar 2013

Witaj Aniu
W zachwycie ogladam Twoje siedlisko: zarówno dom jak i ogród są po prostu zachwycające.
Mam do Ciebie mnóstwo pytań i aż boję sie zaczynać, żebyś mnie nie przepędziła....
Ale chociaż jedno nieśmiało: czy winobluszcz wspina sie na siatce sam, czy Ty go prowadzisz? I jak gęsto go sadziłaś, tzn. co ile metrów sadzonka? I czy go przycinasz, czy nie? Bo ja tez mam od 2 lat, ale w ogóle nie tnę ( bo nie wiem, czy trzeba) i ... nie zaimponował mi jeszcze rozmiarami
Pieknie, pieknie, pieknie.....
weronika77 21:16, 19 mar 2013

Aniu, na Twoje kłopoty z gardłem może pomóc oliwka z oliwek. Spróbuj nią przepłukiwać chwilkę trzymając w buzi. Mi pomaga. Pozdrawiam.
AniaK 22:10, 19 mar 2013

Witam jak miło tylu gości na raz.

Agnieszko jak miło że przypadkiem do mnie zawitałaś, to już naprawdę minął miesiąc od naszego spotkania, a pogoda na zewnątrz ciągle taka sama. Zapraszam częściej
Pozdrawiam serdecznie i zaraz zajrzę do Ciebie

Gizo sąsiadko, fajnie że coraz więcej nas z okolic, dziękuję za miłe słowa.
Na pytania jak tylko umiem, to z przyjemnością odpowiem. Jeżeli chodzi o winobluszcz, to wspina się sam wszędzie gdzie tylko uda mu się opleść, płoży się też po ziemi. Na siatkę wspina się z jednej strony, przechodzi na drugą i wychodzi na drogę, aż czasem się boję że siatka tego nie wytrzyma, więc co wiosnę obcinam go dosyć mocno ile tylko się da, a już na pewno na szczycie siatki. sadziłam go mniej więcej co 1m. Mój ma teraz 4 rok, ale już w po dwóch latach było go sporo. Nie wiem czy kupowałaś, bo ja wzięłam trochę odnóżek od znajomych i tak po prostu powtykałam w ziemię i rośnie jak szalony.
Pozdrawiam serdecznie

Weroniko, dziękuję za pomysł z oliwą, myślałam już nawet o tym, ale jakoś do tej pory nie spróbowałam, ale teraz jestem już zdesperowana i wszystkie sposoby wypróbuję, mam nadzieję że pomoże
Pozdrawiam

11:32, 20 mar 2013
Aniu, dobrego dnia!
Fiołk (?)i dla Ciebie, z pobliskiej łąki.
W tym kolorze, na Twoich ostatnich zdjęciach piękne są te miniaturowe. Czytałam, że kwitną tylko wiosną, ale przed "moim" sklepem ogrodniczym kompozycje z nich były piękne przez całe lato. Nie pytałam doradców, bo moja znajomość języka jest jeszcze na marnym poziomie.

AniaK 12:18, 20 mar 2013

Dziękuję Iwonko są przepiękne. Na pewno muszą niesamowicie wyglądać na łące
Tobie również dobrego dnia
AniaK 12:29, 20 mar 2013

Dzisiejszy poranek za oknem. W ciągu kilkunastu minut słoneczko już prawie wysoko, widać że wiosna idzie, idzie, tylko dojść nie może

Podobno jeszcze w tym tygodniu czekają nas mrozy w nocy do-15
15:33, 20 mar 2013
Aniu, mam od Ciebie kolejne piękne zdjęcie, białe pąki i kwiaty na tle takiego koloru młodych liści... intrygujące
Ja dziś z poświęceniem strząsałam śnieg z tui, bo łamał gałązki, a w tej chwili znowu zaczyna padać
Zdradź jeszcze, proszę, co tak pięknie kwitnie i do tego ma tak ładny kolor liści?
Mnie powoli kończy mi się zapas zdjęć, nowych nie mam, bo nie mam narzędzia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies