Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

gusiarz 20:12, 20 mar 2013

Aniu - u nas dzisiaj na pierwszy dzień wiosny było wspaniale i ciepło - prawie +10 stC. Przesyłam ciepłe pozdrowienia
AniaK 21:59, 20 mar 2013

Iwa napisał(a)
Aniu, mam od Ciebie kolejne piękne zdjęcie, białe pąki i kwiaty na tle takiego koloru młodych liści... intrygujące
Ja dziś z poświęceniem strząsałam śnieg z tui, bo łamał gałązki, a w tej chwili znowu zaczyna padać
Zdradź jeszcze, proszę, co tak pięknie kwitnie i do tego ma tak ładny kolor liści?
Mnie powoli kończy mi się zapas zdjęć, nowych nie mam, bo nie mam narzędzia

To świdośliwa, pięknie kwitnie wiosną, w czerwcu ma smaczne owoce podobne do borówki amerykańskiej, a jesienią liście pięknie przebarwiają się na czerwono.

U mnie też dużo mokrego śniegu na iglakach , muszę przejść się i postrząsać.
AniaK 22:01, 20 mar 2013

gusiarz napisał(a)
Aniu - u nas dzisiaj na pierwszy dzień wiosny było wspaniale i ciepło - prawie +10 stC. Przesyłam ciepłe pozdrowienia

Szczęściara, to pewnie i śnieg szybko się topi. przesyłaj ciepełko, może i do nas dotrze
Pozdrawiam
23:10, 20 mar 2013
Dziękuję Aniu. Owoce świdośliwy podobno lubią też ptaki. Sprawdzę jaką preferują glebę, bo ja mam bardzo twardą wodę do podlewania i kwaśnolubne rośliny nie czują się dobrze.
Widziałam na pogodowym radarze jak chmury śniegowe przesuwają się ode mnie w Twoim kierunku i domyślam się, że już dotarły. Strząsnęłam ciężki śnieg z tui, ale na szczęście gałązki się nie połamały, za to zmarzły dwa cyprysy Ywonne i będę musiała je czymś zastąpić, a szkoda, bo były już duże i zaczęły pełnić swoją rolę.
Aniu, zdjęcia dla córci wyślę od razu na maila, zgadzasz się? Nie potrafię sobie poradzić z przesyłaniem "obcych" zdjęć przez program do albumu online, żeby dołączyć je już do tego istniejącego, który już ma. Jutro jeszcze będę próbować, przygotuję się do tego lepiej technicznie, bo bardzo jestem ostatnio nie w temacie i nadrabiam zaległości.
Dziś mam przed sobą trochę pracy z papierami M. - pomagam w nadrobieniu zaległości, bo musi sporo czasu mnie czasem poświęcić w godzinach swojej pracy. Długo to trwa, bo ciągle zaglądam na forum
Dobrej nocy
martaibartek 15:33, 21 mar 2013

Aniu ja do twojego ogrodu wracam po raz kolejny.
Oglądam rabaty strona, po stronie i nieśmiało wyznaję, że mam zamira co nie co skopiować...
Twój ogród jest cudowny....
10:35, 22 mar 2013
Ciągle merytorycznie pracuję nad planem moich rabat, oczywiście dzięki Twojej liście roślin
Wiosnę w ogrodzie zacznę od wykopania berberysa i przesadzenia trawy dalej od tarasu. Przed tarasem chciałabym osiągnąć choć trochę podobny, kwietny efekt, jak na Twoich zdjęciach.
Aniu, na Tym zdjęciu są kwiaty, które wyglądają jak ciemne kuleczki na długich łodyżkach, podobają mi się w tej kompozycji, ale nie znam ich nazwy... podpowiesz?
Dobrego dnia!

AniaK 22:42, 22 mar 2013

Marto witam po długiej przerwie. Pozdrawiam i zapraszam.

Iwonko, to czosnek główkowaty kwitnie latem i za to go lubię.

Dobrej nocy życzę, ja już padam, coś chyba przesilenie wiosenne mnie dopadło, bo okropnie śpiąca chodzę od kilku dni.
12:05, 23 mar 2013
Dziękuję za piękny czosnek główkowaty w dodatku doczytałam, że jest to roślina, którą można zasuszyć i użyć do bukietów, wianków...
Dobrego dnia i odzyskania sił i energii!
U mnie mocno świeci słonko, ale wieje bardzo silny południowy wiatr, jest -4.
AniaK 18:37, 23 mar 2013

A widzisz ja jeszcze ich nie suszyłam, bo tak mi było szkoda ściąć, tak ich mało jeszcze.
U nas też piękne słońce, ale trochę wieje i -3, ale siedziałam sobie dziś na tarasie, schowana przed wiatrem w słoneczku super, cieplutko było, ładowałam akumulatory.

A córcia robiła rysunki na śniegu

nieszka 18:43, 23 mar 2013

Mnie też ta roślinka co się czosnkiem okazała bardzo zaintrygowała
Rabatka przytarasowa skomponowana po mistrzowsku!