Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 17:41, 13 mar 2013

Iwa napisał(a)
Dzień dobry Aniu! Mimo zimy i przeogromnych ilości śniegu zjawiam się u Ciebie z uśmiechem Przekonałam się, że nie tylko ogród masz cudny, ale i piękne wnętrze i delikatne serce...
A wiesz, że nie tylko książki i znak zodiaku nas łączą Wiele lat temu, przeszukiwałam internet w poszukiwaniu siedliska i trafiłam na stronę domową szczęśliwych właścicieli takiego miejsca. Opisywali i dokumentowali jego historię, a ja im wirtualnie towarzyszyłam przez kilka lat. Próbowałam teraz odszukać adres tych stron, ale to już było tak dawno... może zachowały się jakieś jego ślady na dysku starego komputera, spróbuję odnaleźć

Dziś za oknem śniegu u mnie więcej niż na Twoim zdjęciu, ale już nie robię zdjęć,bo już nie chcę tej bieli, a M. stwierdził optymistyczni, że to już ostatni tej zimy
Słonecznego, ciepłego dnia!

A ja witam Cię uśmiechem.
U mnie już tego śniegu coraz mniej bardzo powoli topnieje i na razie nie pada i mam nadzieję, że już nie napada, trzymam się optymistycznej wersji Twojego M.

Ależ niesamowite tak przez lata towarzyszyć w tworzeniu fajnego miejsca, mam nadzieję że uda Ci się znaleźć w czeluściach komputera namiary, bo z ciekawością poczytałabym taką historię

Życzę Ci optymistycznie dużo słońca i braku opadów śniegu.
AniaK 17:50, 13 mar 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, ależ masz śliczne, subtelnie skomponowne rabaty bylinowe, nie trzeba angielskich ogrodów, by zobaczyć piękno (chociaż angielskie ogrody dają moc inspiracji). Zauważyłam, że w Polsce jest także coraz więcej pięknych ogrodow. Gdybyśmy tak wirtualnie zrobili wycieczkę po ślicznych ogrodach na Ogrodowisku, to powstałby pewnie niejeden ciekawy program, np. "Polskie ogrody" i zapewne nie odbiegałby wiele od tego, co pokazują angielskie programy. Dobrze, że chociaż jest "Maja w ogrodzie" i możemy sobie pooglądać to i owo a resztę... na Ogrodowisku. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do mnie w wolnej chwili

Ps
A siedlisko, to ty już masz - piękne

Witam Cię Agnieszko bardzo serdecznie u siebie. Ależ mi miło czytając Twoje słowa.
Już w kilku ogrodach Maja gościła, ale jest ich jeszcze tyle pięknych, że byłaby to nieustająca podróż.

Już wybieram się na spacer po Twoim ogrodzie, bardzo podobają mi się krajobrazy jurajskie
21:52, 13 mar 2013
Dziś ja zostawię dla Ciebie życzenia dobrej nocy, trochę może na to za wcześnie, więc póki co dopiszę jeszcze "miłego wieczoru Aniu", na mnie dziś już czas
W notatkach zapisałam sobie "koniecznie odszukać s i e d l i s k o "
zuza12 09:27, 14 mar 2013

Witaj Aniu w ten mroźny poranek.
Jestem coraz bardziej zaniepokojona, bośnieg topnieje a nocne mrozy nie odpuszczają.
Pozdrawiam
AniaK 11:36, 14 mar 2013

Pozdrawiam wszystkich w ten przepiękny choć ciągle zimowy poranek. Mimo, że marzec i widoki za oknem powinny być inne, ale te mimo wszystko są piękne

Iwonko
Zuza słonko coraz mocniej grzeje, będzie cieplej w nocy też

Miłego dnia dziewczęta
AniaK 11:58, 14 mar 2013

Już niedługo będzie tak

arcobaleno 14:18, 14 mar 2013

Mimo, że marzec i widoki za oknem powinny być inne, ale te mimo wszystko są piękne

Ja bym powiedziała raczej, ze sa mrożące krew w zyłach U mnie to samo...brr
Ten ostatni widoczek zdecydowanie bardziej mi się podoba
14:19, 14 mar 2013

Mam podobny widok za oknem - chodzi o ten w białym kolorze, ocieplony trochę słońcem.
Ostatnie zdjęcie podpowiedziało mi "myśl o zmianach i posadzeniu bylin" , przeglądam więc Twoje wcześniejsze zdjęcia i pogodnie planuję przyszłe rabaty ( z naciskiem na "pogodnie" i "planuję" - a to Twoja zasługa )
Znajduję pod niektórymi fotkami listy bylin, trochę się przeraziłam, ale myślę, że po zredukowaniu ich ilości mogę spróbować.
Nie mogę ogarnąć jeszcze, które posadzić koło siebie, ze względu na okres kwitnienia, najlepiej żeby kwitły długo, a marzy mi się jakaś zmienność podczas lata, ale to już chyba "szkoła wyższa".
Jak znajdziesz chwilkę, poleć mi proszę na początek kilka takich, które sama lubisz, a ja "pomaluję nimi mój świat, na żółto i na niebiesko..." jak w piosence 2 plus 1

AgnieszkaW 14:38, 14 mar 2013

Witaj Aniu, zdjęcia dzisiejsze bardzo urokliwe, te zimowo-marcowe również, chociaż jest tam chyba zdecydowanie jak na tę porę roku za dużo białego. Widzę, że tak jak ja masz w ogrodzie kamienie, bardzo ładna ta wiosenna kompozycja z kamieniami na ostatnim zdjęciu. Pozdrawiam i pozwolisz, że bedę zaglądać często, bo masz piękny ogród.
AniaK 16:37, 14 mar 2013

Marto pewnie, że ostatnie wolę, ale cieszę się że mimo białego puchu i mrozu świeci nam od samego rana do samego wieczora słoneczko

Iwonko najważniejsze, że ocieplony słońcem. Miło mi, że Cię zainspirowałam. Z tym wybraniem ulubionych będzie mały kłopot, ale coś tam wybiorę. Tylko najpierw muszę uporać się z ogromną ostatnią dynią, którą wyciągnęłam z garażu i najpierw upiekłam ćwiartkę, potem z kawałka zrobiłam ciasto dyniowe (dla eksperymentu dodałam buraka i selera, zobaczymy jak będzie smakować, mam nadzieję że dzieci nie wyczują), część będzie na małą zupkę dyniową i jeszcze prawie pół zostało.

Agnieszko, no za dużo tego białego, ale cóż zrobić, dobrze że słońca nie brakuje.
Trochę kamieni znalazło się u nas podczas przekopywania, więc powstał strumień szemrzący latem. Zapraszam serdecznie