Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

agniecha973 22:31, 17 maj 2014

Nie dziwię się, że się wściekasz, może człowieka trafić. Mi się też wtedy chwilowo odechciało ogrodu.
Bogdzia 22:36, 17 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Na zdjęciach może nie wyglada to aż tak źle, ale na żywo gorzej...po zimie były cięte, jeszcze tydzień temu wyglądały naprawdę dobrze, ale teraz masakra....od dołu już wyglądały źle, a te zielone przyrosty tez nie były do końca zdrowe...pąki w środku były ju zaschnięte i to była kwestia dni jak zwiedną, poza tym to jest róza okrywowa i wycinanie pojedyńczych zarażonych pędów (lub skubanie) przy takich rozrosnietych i gęstych krzakach nie było możliwe....technicznie, łamały sie inne, te zielone....
Trudno, wycięłam tyle, ale od ziemi wychodzą nowe czerwone pędy, tyle tylko, że niektóre z nich tez już zaatakowane i więdną. Zobaczymy, może odbiją od korzenia....mam taką nadzieje
Nie wszystkie jeszcze ciachnęłam, zrobię eksperyment i te , które zostały spróbuje oskubać, choć to dla mnie prawie niewykonalne - gęste, rozrosnięte krzaki....i tyle kolców, moje ręce wyglądają jak podrapane przez stado kotów....mimo rękawiczek!

To już wiesz dlaczego wole rh choc i z nimi kłopoty bywaja ale przynajmniej nie podrapią mnie.Z różami są wieczne kłopoty niestety.
Ivvvona 22:36, 17 maj 2014

Szkoda róży, czy to tylko na jednym krzaku czy więcej zaatakowanych? Może powinnaś jednak prysnąć jakimś prepatatem systemicznym, żeby się nie przeniosło na inne krzewy.
Kasya 22:43, 17 maj 2014

ja w ub. roku czekalam na pierwsze kwiaty, bylo mnostwo pakow...

i nagle pyk pyk i paki poodpadaly na szyjce czarne kropki jakby ktos podcial...no i po kwiatach

nic nie bylo widac

jak sie dowiedzialam ze trzeba mospilanem to juz bylo za pozno....na szczescie powtorzyla kwitnienie

jak sie powtorzy w tym roku to bede wkurzona

czekam z opryskami az przestanie padac
Anita1978 22:52, 17 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

To już wiesz dlaczego wole rh choc i z nimi kłopoty bywaja ale przynajmniej nie podrapią mnie.Z różami są wieczne kłopoty niestety.

Jak zawsze masz rację
Anita1978 22:54, 17 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Szkoda róży, czy to tylko na jednym krzaku czy więcej zaatakowanych? Może powinnaś jednak prysnąć jakimś prepatatem systemicznym, żeby się nie przeniosło na inne krzewy.

Ciachnęłam 3 lub 4 a jescze zostały 3 czy 4, ale opryskam inne w pobliżu. Piszą, ze toto co mi je zeżarło to w ziemi zimuje....
Anita1978 22:55, 17 maj 2014

Kasya napisał(a)
ja w ub. roku czekalam na pierwsze kwiaty, bylo mnostwo pakow...

i nagle pyk pyk i paki poodpadaly na szyjce czarne kropki jakby ktos podcial...no i po kwiatach

nic nie bylo widac

jak sie dowiedzialam ze trzeba mospilanem to juz bylo za pozno....na szczescie powtorzyla kwitnienie

jak sie powtorzy w tym roku to bede wkurzona

czekam z opryskami az przestanie padac

I ja czekam na koniec deszczu!
Gardener27 22:58, 17 maj 2014

Anitko nie łam się Nie zawsze wszystko idzie po naszej myśli a złośliwość natury nie zna końca Uśmiecham się do Ciebie bardzo serdecznie i życzę miłego wieczoru
Ivvvona 23:02, 17 maj 2014

Może Ania DS coś podpowie?
Anita1978 23:16, 17 maj 2014

Mili kesteście! dziękuję!
Idę spać! Pewnie przyśni mi sie bruzdownica różana albo zwiot różany.....brrrr.....