Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

ana_art 22:42, 16 sie 2013

Ogród zachwyca i aż nie chce mi się wierzyć że nie ma tam z pół hektara...
Próbowałam dzisiaj zamotać Jaśka w chuście na plecach ale mi czmychał, po kilku próbach spasowałam... jak był mały nosiliśmy go z M z przodu. Nie wiem chyba nosidło urysyczne muszę szybko kupić
Przypomniało mi się jak 6 la emu Franek miał 2mc i wchodziliśmy z nim najbardziej lajttową drogą asfaltową na morskie oko i kobieta jadąca wozem na widok Franka w nosidle się przeżegnała
Kondzio 22:57, 16 sie 2013

AniaK 23:14, 16 sie 2013

Przepiękne te nasze polskie krajobrazy, zachwycają o każdej porze roku.
A u Ciebie w ogrodzie ślicznie, a mówiłaś że zapuszczony. Jakbyś w ogóle na urlopie nie była.

Madzenka 11:00, 17 sie 2013

Anitko uwielbiam tę Twoją rozwagę, spokój, rodzicielskość, śląskość! Wpadam aby nie tylko obejrzeć zdjęcia ale i poczytać o przemyśleniach. Z przyjemniścią czyta się u Ciebie takie wpisy jak ASC
AniaK 12:53, 17 sie 2013

Zaznaczam sobie, bo mi wszystkie wątki zniknęły. Pozdrawiam
Enya73 18:16, 17 sie 2013

Kochani, przepraszam, że odpowiem tak grupowo.Wszystkim serdecznie dziękuję za wszelkie miłe wpisy. Dajecie mi dużo pozytywnej energii.Ale ten tydzień był bardzo aktywny i mocno wyczerpujący. Z wczorajszej sztuki wróciliśmy przed północą (Teatr Roma z Warszawy z monodramem muzycznym pt. " Moja mama Janis"- genialny -gorąco polecam).
A właśnie przed godzinką pożegnałam moją włoską rodzinkę, mój mąż zawiózł ich do Balic na samolot, więc mam chwilkę na oddech i jakąś refleksję.
Aniu ASC nie myłam ostatnio kamieni w stawie, jedynie po zimie potraktowałam je karcherem wczesną wiosną. Z bliska to już nie wygląda tak ciekawie. Poziom wody spadł dramatycznie, boję się, że za niedługo wszystkie ryby i żaby mi pozdychają. Błagam o deszcz.
Gdyby nie codzienne ręczne podlewanie, to wcale nie byłoby tak zielono. Mam też trochę strat, ale co Was będę nudziła takimi nieciekawymi fotami.

Zaraz właśnie czeka mnie 2 godzinne podlewanie. A szczerze powiedziawszy nie mam na to zupełnie już ochoty.Jutro robię sobie labę, max to rower po płaskiej powierzchni

A dla Was rodzinna fotka z dzisiejszego dnia i własnej roboty kremówka Okazuje się, że Włosi ( nie tylko Ci moi) oszaleli na punkcie kremówek Zupełnie przypadkowo trafiłam w ich smak dzisiaj

I moi goście w moim ulubionym zakątku w ogrodzie

AgnieszkaW 22:01, 17 sie 2013

Z wielką przyjemnością pospacerowałam po górskich szlakach oraz po Twoim pięknym ogrodzie Anitko. Pozdrawiam serdecznie
Enya73 22:08, 17 sie 2013

Dziś w końcu się zmobilizowałam i wywiązałam się z danej niektórym zainteresowanym osobom obietnicy. Ale to dopiero początek. Mam nadzieję, na szczere recenzje Jutro zapowiada się fajny dzień, myślę, że trochę nadgonię w ogrodzie. Będą fotki moich roślinek z bliska. Zapraszam serdecznie

Miłego wieczoru i dobrej nocki
Enya73 22:10, 17 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Anitko uwielbiam tę Twoją rozwagę, spokój, rodzicielskość, śląskość! Wpadam aby nie tylko obejrzeć zdjęcia ale i poczytać o przemyśleniach. Z przyjemniścią czyta się u Ciebie takie wpisy jak ASC

Marzenko, jesteś dla mnie naprawdę łaskawa, że tak dobrze o mnie myślisz Ale słowo rozwaga, chyba nie do końca do mnie pasuje I dużo we mnie z Ani ASC, tylko rzadko kiedy mam okazję się tak wyluzować

Pozdrawiam serdecznie
ana_art 22:12, 17 sie 2013

Anitko, czy Twój M jest włochem????? jesli tak to rozumiem tę miłość do Toskani