Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 08:15, 20 paź 2013

Sebek napisał(a)
Po prostu przecudnie - kocham tą bujność i swobodę Twojego ogrodu, ale równocześnie równowagę i ład jaki w nim panuje Skoro mowa o słynnym filmie ze Stenką to leciał z czwartku na piątek Po raz setny go oglądałem, za to po raz pierwszy zaspałem do szkoły Ale oj tam oj tam

Dziękujemy Niech żyje wolność, wolność i swoboda... To chyba piosenka jednak Pozdrawiam

sylllwia napisał(a)
Anitko gdzie ta tarta dyniowa, już zjedzona?
Zbieranie drobnych listków z kory skąd ja to znam

Ta dam.... Jest jeszcze, wstałam pierwsza

WilczaGora napisał(a)
teraz już wiem, gdzie są żółte, pomarańczowe i czerwone liście z naszego ogrodu....
u Was

mrozy, mrozy, mrozy ..pochłonęły prawie wszystkie nasze jesienne "gwiazdy"

a u as szał !!!!

będę wpadać żeby oko nacieszyć

buziaki, Ewa

Szał, dziki szał.... Coś na piosenki mnie dzisiaj bierze

Domi napisał(a)
Za każdym razem, kiedy oglądam zdjęcia Twojego ogrodu, przypominam sobie fotkę działki przed budową domu i założeniem ogrodu i za każdym razem jestem pełna podziwu za to, co udało Ci się zrobić z tym terenem. Szacun. Nie pisałam wcześniej, więc napiszę teraz: mostek wyszedł bosko

Dziękujemy Domi, bardzo nam miło, mój M pęka z dumy A ja jestem dumna z niego (znaczy się z M) Pozdrawiamy

makkasia napisał(a)
ogłaszam, że w tym roku pokochałam jesień ... mówię to u Ciebie Aniu ....dobranoc
PS zgadzam się z Domi mostek boski

Pamiętasz , była jesień... I kolejna piosenka Sławy Przybylskiej Dla Ciebie dedykacja Dziękujemy za miłe słowa

Och, nostalgia mnie ogarnia, coś się kończy, coś zaczyna. Mam nadzieję, że jednak prognozy na długą i ostrą zimę się nie sprawdzą. Dla mnie zima może być tylko 12 stycznia

A na razie słonko za oknem I z tego się cieszmy

Dla Was do porannej kawy i Maji w ogrodzie, na którą spoglądam jednym okiem, tarta dyniowa Byłam dziś pierwsza na nogach, to się ostała jeszcze

Miłego dnia
Enya73 08:15, 20 paź 2013

Urszulla napisał(a)

Ale mnie te widoki u Ciebie zachwycają
i kolory wspaniałe

Bardzo nam miło Ula Pozdrawiamy
Enya73 08:19, 20 paź 2013

leon60 napisał(a)
Cudnie !

Dziękuję Olu, pozdrawiam serdecznie
Madzenka 08:28, 20 paź 2013

Harmonia w ogrodzie, harmonia w umyśle właścicielki
zaintrygowałaś mnie wpisem o zmianach
Anita1978 08:41, 20 paź 2013

Ślicznie u Ciebie jesienią! Widać że z głową odbierasz rośliny, skoro o każdej porze roku cieszą! Ja właśnie tego nie zrobiłam i u mnie trochę szarawo o tej porze. Mus dosadzić coś co pięknie się przebarwia....
baraga1904 10:55, 20 paź 2013

...buziam z rana...pyszna jest ta tarta dyniowa, co nie? polecam wszystkim łasuchom i nie tylko - przepis zamiesciłam w naszej forumowej ogrodowej kuchni u mnie dopóki sezon dyniowy wciąż muszę ją robic, szczególnie dla Ma bo On jest fanem tart dlatego u mnie też dzisiaj jest do kawy....Twój ogród wyglada Anitko pięknie, mimo że za jesienią nie przepadam, to jedank ciepłe kolory u Ciebie fascynują...

goniak 13:03, 20 paź 2013

Wpadłam na krótki rekonesans i utknęłam na dłużej
Wielki ukłon w Waszą stronę, bo stworzyliście interesujący ogród.
Widać ogrom włożonej pracy i pasję
Podziwiam niesztampowe podejście do tematu, dzięki czemu ogród ma indywidualny charakter
Kolory jesienne bajeczne.
Przy okazji zapytam czy sumak strzępolistny też daje kłopotliwe odrosty korzeniowe, bo wygląda cudnie, śmiało może konkurować z klonem palmowym
Anita1978 13:12, 20 paź 2013

baraga1904 napisał(a)
...buziam z rana...pyszna jest ta tarta dyniowa, co nie? polecam wszystkim łasuchom i nie tylko - przepis zamiesciłam w naszej forumowej ogrodowej kuchni u mnie dopóki sezon dyniowy wciąż muszę ją robic, szczególnie dla Ma bo On jest fanem tart dlatego u mnie też dzisiaj jest do kawy....Twój ogród wyglada Anitko pięknie, mimo że za jesienią nie przepadam, to jedank ciepłe kolory u Ciebie fascynują...

Mogę link do przepisu? Bo nie mogę znaleźć...
baraga1904 13:38, 20 paź 2013

Anita1978 napisał(a)

Mogę link do przepisu? Bo nie mogę znaleźć...

Proszę

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3887-amerykanskie-ciasto-dyniowe-pumpkin-pie
Enya73 13:57, 20 paź 2013

Tylko radzę ciasto najpierw lekko podpiec, najlepiej z kulkami ceramicznymi, żeby nie podrosło nierówno, a potem dopiero nakładać nadzienie dyniowe (dlatego, że jest dość ciężkie i aby nie wyszedł zakalec z ciasta )

Pychotka