Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 21:25, 19 lut 2014

Nikita napisał(a)
Witam Anitko, przydreptałam z rewizytą. Masz bardzo piękny ogród…taki dopieszczony, cudny i romantyczny, widać, że wkładasz w niego dużo serca !!! A twoje hosty po prostu mnie urzekły. Ja też od pewnego czasu zakochałam się w hostach, ale gdzie moim funkiom do twoich….
Chciałam zapytać przy okazji…ta czarna trawka to konwalnik, a to żółte „cosik” dookoła….świetnie razem wyglądają

Anitko zajrzyj do mnie w weekend to postaram się wkleić zdjęcie jednej hosty NN, może tobie uda się ja rozszyfrować. Pozdrawiam bardzo cieplutko, na pewno będę wpadała z wizytą.

Witaj Rozgość się miły gościu Cieszę się, że Ci się podoba moje zielone królestwo. Kocham swój ogród, to moje 3 dziecko, o które dwoje dzieci jest trochę zazdrosna

Prawidłowo rozszyfrowałaś , to konwalnik w towarzystwie tojeści rozesłanej 'Aurea'. Wrzuć zdjęcie hosty, mam nadzieję, że będę w stanie rozpoznać. Moje hosty mają już swoje lata i dlatego są już takie dorodne Jedyny problem to ślimaki, które je uwielbiają, a w zeszłym sezonie miałam istną plagę tego paskudztwa. Moje żaby i zaskrońce nie nadążały z posiłkiem, musiałam użyć chemii, żeby się ich pozbyć.

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 21:52, 19 lut 2014

I dla Was wspomnienie ubiegłorocznej wiosny Na początku zakwitły wiśnie i magnolia oraz tulipany i szafirki.

Już czekam na ten kolorowy zawrót głowy

Domi 18:53, 20 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Witaj Domi po zimowej przerwie
Mieszkamy na tyle blisko siebie, że warunki pogodowe mamy niemalże identyczne, dlatego jeszcze bym zaczekała do marca. Jak teraz przytniesz, to rośliny ruszą, a moim zdaniem jest na to jeszcze za wcześnie.
We Wrocku i okolicach już widać wprawdzie wiosnę, ale u nas wciąż w nocy przymrozki.

Sama będziesz walczyła z tymi nożycami ?To bądź ostrożna, to praca raczej dla silnego faceta.
Pozdrawiam i czekam z Tobą na wiosnę w naszych ogrodach.

Mam nadzieję, że M. weźmie się za to cięcie. O ile, do tego czasu, wytrzymam i nie zrobię tego sama sekatorem. Nosi mnie strasznie....
Nikita 22:32, 21 lut 2014

Witam Anitko, zgapię sobie chyba od Ciebie tę tojeść + konwalnik…mogę....plisss..... Bardzo, bardzo wpadło mi w oko to połączenie.
Miłego weekendu życzę
Nula 09:53, 22 lut 2014

Anita ja to w Twoim ogrodzie jestem zakochana od kiedy go zobaczyłam na blogu.Czekam z niecierpilwością na wiosnę u Ciebie.Pozdrawiam Agnieszka
gierczusia 18:48, 23 lut 2014

Enya73 napisał(a)

Myśl nad jakimś terminem spotkania w marcu. Buziaki

... Hmmmmm .. Wszystko do uzgodnienia

Buziaki
Enya73 22:31, 23 lut 2014

Domi napisał(a)

Mam nadzieję, że M. weźmie się za to cięcie. O ile, do tego czasu, wytrzymam i nie zrobię tego sama sekatorem. Nosi mnie strasznie....

Ty się kobietko teraz oszczędzaj Pozdrawiam serdecznie
Enya73 22:34, 23 lut 2014

Nikita napisał(a)
Witam Anitko, zgapię sobie chyba od Ciebie tę tojeść + konwalnik…mogę....plisss..... Bardzo, bardzo wpadło mi w oko to połączenie.
Miłego weekendu życzę

A zGAPiaj do woli. Pozdrawiam serdecznie
ana_art 22:34, 23 lut 2014

pozdrawiam Anitko
baraga1904 22:34, 23 lut 2014

...witaj Anitko...rzadko bywasz chyba na forum ostatnio? czy mi się tylko wydaje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies