Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

gierczusia 19:50, 07 mar 2014

Enya73 napisał(a)
Wybaczcie kochani, musicie uzbroić się jeszcze w odrobinę cierpliwości. W sumie to mam podobne fotki do tych, które pokazała Ania i inne osoby w wątku Gardenia. Ja jestem bardzo zadowolona z targów. I naszych łupów. Spędziliśmy z Anią i jej M uroczy weekend w Poznaniu.
Pogoda zachęcała do spacerów. Tak więc Poznań i Gardenia powitała nas wiosną.

Miło słyszeć ,że wszystko się udało .. Buziaki
gierczusia 19:52, 07 mar 2014

ewakatowice napisał(a)
Pomysł na wianek inspirujący trzeba będzie zrobić dużo wiecej również na moj wianek pięknie wypleciony przez zdolne i serdeczne rączki koleżanki... Również pięknie dziękuję

Uhhhummmmm .. To to była praca w dublecie
Gabrysia_ 08:31, 08 mar 2014

Ale żeby nie pokazać nawet zakupów?...no foch!
Buziaczki i miłego dnia!
baraga1904 21:31, 10 mar 2014

...co tu tak cicho? puk, puk....
WilczaGora 08:42, 11 mar 2014

no właśnie...gdzie się podziałaś Anitko ???

macham
Enya73 18:39, 13 mar 2014

Jestem,jestem z Wami myślami, ale ostatnio w pracy miałam urwanie głowy i wracałam dość późno. Zaglądałam do Was z doskoku, ale już nie miałam siły nic pisać.

Dziękuję, że czasem zaglądacie, mimo, że nic tu się u mnie nie działo.

Dla ciekawych zakupów na Gardenii zdradzę tylko, że obkupiłam się dzięki Ani w aż 4 fajne donice z lekkiego kompozytu, wyglądające, jak z kamienia. Pokażę je, jak coś w nich w końcu posadzę, ale na razie jest za wcześnie na ogrodowe zakupy To, co tam chcę posadzić jeszcze nie wyszło z ziemi

Piękna pogoda i chwilowa słabość mojego szefa spowodowała, że dostałam aż 2 dni urlopu. Trochę to nienormalne, że muszę aż urlop brać, żeby cokolwiek zrobić w ogrodzie.
Trochę więc dziś poszalałam, korzystając z pięknego słoneczka. Głównie wyczyściłam ogród z zeschniętych bylin i traw. Strasznie łyso się zrobiło na rabatach.

Przycięłam też moje buksiki i cisy.

Mam kilka fotek

Tak wyglądały moje niesforne poduchy po zimie:

W trakcie

I po strzyżeniu. Powiem Wam, że ta konstrukcja słabo się sprawdza. Kolejne przycięłam już bez szablonu. U mnie od początku są to raczej takie kuliste poduchy, niż idealne kule, ale i takie mi się podobają

Jutro dalszy ciąg zabawy w ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie wszystkich zaglądających
ewakatowice 18:42, 13 mar 2014

czekam niecierpliwie na dalsze zdjęcia, mistrzostwo
ana_art 19:10, 13 mar 2014

ooo widzę, że już kulki poszły w ruch, a ja się jeszcze boję ciachać bukszpanów...
Agacia 19:19, 13 mar 2014

Fajnie, że dostałaś chociaż te 2 dni, razem z weekendem to już 4 Konstrukcja do cięcia ciekawa. Samoróbka czy kupiona?
Pozdrówki!
WilczaGora 21:57, 13 mar 2014

ale piękne Twoje "kulasy-nie kulasy" chyba nawet fajniejsze...podobają mi się bardzoooo