Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Kindzia 21:48, 07 kwi 2014

Wcale się nie dziwię, że Cię skusiła magnolka...piękne, duże drzewko. I jak dużo kwiecia!!! Pasuje tam jak ulał.
Jakie czosnki duże u Ciebie, moje mało słoneczka mają, rachityczne...

Dobrze, że astry się przyjęły, za dwa lata będziesz dzielić

Macham Anitko Pozdrów W.
Madzenka 23:06, 07 kwi 2014

Enya73 napisał(a)
Mam nadzieję, że zrekompensowałam Wam tymi fotkami moją rzadką obecność na forum

[

Czy to wiśnia kiku-shidare?
Madzenka 23:08, 07 kwi 2014

Enya73 napisał(a)
Doradźcie czy Waszym zdaniem magnolia 'Stellata' może rosnąć w tym miejscu????? Sama przytargałam, więc mam nadzieję, że nie będę musiała jej targać gdzie indziej, bo M niedomaga dzisiaj;-(

Wymyśliłaś dla niej cudowne miejce. Nigdy takiej stellaty na nozce nie wiedzialam! Po przekwitnięciu ma pikne drobne ciemnozielone liście, więc jej korona będzie dalej zachywcać nad stawem.
Moja już przekiwta...
grembosia 23:11, 07 kwi 2014

Anitko, jak zwykle zjawiskowo, wiosenna odsłona ogrodu powala na kolana!
Magnolia w idealnym miejscu.
tusiawka 21:43, 08 kwi 2014

Zaglądam zawsze do Ciebie z wielką przyjemnością. Magnolia super, też na nóżce nie widziałam.
monteverde 21:47, 08 kwi 2014

Enya73 napisał(a)
Bardzo dziękuję Wam dziewczyny i chłopaki za przemiłe wpisy

Bogda, sumak wciąż rośnie, muszę go przesadzić do doniczki i dam Ci znać, jak będzie pewne, że przetrwa transport

A propos dekoracji, nabyłam taką oto w TK Max ostatnio

Tulipany, szafirki, żagwin i barwinek już w pełni rozkwitu

A nowa magnolia otwarła dziś pąki Mam nadzieję, że jutro ją będę mogła posadzić. Miejsce zostaje, to już postanowione Dzięki za wsparcie pomysłu.

Ozdoba bardzo się wpasowała w otoczenie, poduchy żagwinowe i inne kwitnące piękne no i magnolia oczywiście i wiśnia na którą i Marzenka zwróciła uwagę pozdrawiam
atena35 21:52, 08 kwi 2014

Bea napisał(a)
Dzwoneczki mi się kojarzą z elfami, może są w ogrodzie również elfy .

Pozdrawiam

Bo Anitka jest jak elf. Delikatna, przemiła i pracowita
Anita,
Piękne odsłony wiosny u Ciebie.
Cudowne miejsce wybrałaś dla magnoli gdy tylko oglądałam zdjęcia pomyślałam sobie "czy tam stała magnolia?". Czyli wygląda jakby była tam od zawsze
AniaK 22:02, 08 kwi 2014

Piękna wiosna u Ciebie Anitko. Magnolia śliczna, a miejsce, jakby rosła tam zawsze. Już pierwsze ozdoby świąteczne wykonałaś, wianek prezentuje się bardzo ładnie.
Pozdrawiam serdecznie
Enya73 08:44, 09 kwi 2014

Kuklik napisał(a)
Dzwoneczki cudowne nie wiedziałam, że w TKMax są takie rzeczy, nigdy tam nie wchodziłam, widzę, że błąd
Piękne zdjęcia.... czuć wiosnę, wspaniale, że w tym roku tak wcześnie rok temu u mnie były śnieżyce

Cieszę się, że zajrzałaś do mnie

Ja tam chodzę rzadko, ale zawsze udaje mi się wyhaczyć coś ładnego w okazyjnej cenie
U mnie też w zeszłym roku o tej porze leżał śnieg, staw był skuty lodem, ale za to w tym roku jest nadzwyczajnie ciepło i wszystko już mi kwitnie
Czekam na hosty uśpione. A u Ciebie też jeszcze śpią czy już wychyliły główki spod ziemi?

Pozdrawiam
Enya73 08:45, 09 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
E tam dzwoneczek jest super i by mi było obojętne co ludzie powiedzą hi hi hi

Szłam z tym dumnie jak myśliwy z łupem W końcu na polowaniu byłam