Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 19:13, 04 maj 2014

Konstancja30 napisał(a)
Anita za każdym razem gdy oglądam Twoje zdjęcia czuję się jak na spektaklu ... masz fantastyczny ogród ... i wiem ... wiem co się już niebawem będzie działo za stolikiem ... to jeden z lepiej zapamiętanych obrazów ... pozdrawiam ...

Iza, pięknie to ujęłaś Dziękuję Ci za te słowa

Siedziałam dziś w ogrodzie, nawet leżałam na trawie i tak po prostu upajałam się zapachami, kolorami i świergotem ptaków. Taka prosta rzecz, a tak cieszy.

Cudownie, że po latach ciężkiej harówki w końcu i dla mnie nadeszły takie chwile, że mogę po prostu poleżeć i cieszyć się tym miejscem.

Pozdrawiam serdecznie
atena35 19:15, 04 maj 2014

Enya73 napisał(a)

Tymczasowa aranżacja w donicach

U Ciebie nawet "tymczasowe" są prześliczne
Enya73 19:17, 04 maj 2014

Luki napisał(a)
Ja tu myślałem, że twój zbiornik wodny to taki mały stawik, a to wielki staw widać dopiero w porównaniu do Ciebie myjącej kamyczki. Ogród cudownie się przezentuje, ciekaw jestem zagadki bo nie mam pojęcia co powstanie, może jakaś pergola.. altana?
Ja ładnie poprosze o jakieś ciekawe namiary na szkółki, bo ja mam wrażenie, że w okolicach Tg nie ma zbyt ciekawych miejsc.

Luki, nawet jeśli ktoś by się uparł, to może w nim popływać, bo ma 9/11 m i w najgłębszym miejscu nawet 3-4 m głębokości. Ale nie będę straszyć ryb i żab Teraz czekam na przyjęcie się lilii wodnych od Bogdzi

Altanę już mam, nie taką chciałam, ale to już odrębna historia . Pergola wokół tarasu też kiedyś będzie, ale nie wiem kiedy, bo to duża inwestycja.

Podaj mi na priv adres mailowy to Ci wyślę namiary.

Zagadka dotyczy zmian w ogrodzie

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 19:19, 04 maj 2014

Kindzia napisał(a)
Przyszłam za pocieszenie podziękować

Z psiutkiem będzie dobrze, zobaczysz! Nie martw się tak bardzo, chociaż to trudne, wiem I melduj co z nim...

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Dziękuję Kasiu za wsparcie. Dziś byliśmy jeszcze raz u weterynarza, dostał kolejną dawkę antybiotyku. Musi się oszczędzać, nadal kuleje. Ale jesteśmy pełni nadziei, że mu to minie po leczeniu
Enya73 19:19, 04 maj 2014

Bogdzia napisał(a)
Obejrzałam ogródek - ślicznie , pozdrówka.

Dziękuję Bogdziu i pozdrawiam serdecznie
Enya73 19:31, 04 maj 2014

Bea napisał(a)
Anita, jak pies się ma?

W ogrodzie cudownie.

Pozdrawiam.

Już odpisałam na ten temat Kasi-Kindzi Dzięki za zainteresowanie. A Ty gdzie chodzisz ze swoim do wet? Naszukaliśmy się w piątek gabinetu z rentgenem Ale już jest nasz pies pod opieką i liczymy, że wróci do formy

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 19:31, 04 maj 2014

atena35 napisał(a)

U Ciebie nawet "tymczasowe" są prześliczne

Szkoda Tosiu, że tulipany tak krótko kwitną Pozdrawiam serdecznie
Anita1978 19:31, 04 maj 2014

Napasłam oczy widokami
Bea 19:33, 04 maj 2014

Enya73 napisał(a)

Już odpisałam na ten temat Kasi-Kindzi Dzięki za zainteresowanie. A Ty gdzie chodzisz ze swoim do wet? Naszukaliśmy się w piątek gabinetu z rentgenem Ale już jest nasz pies pod opieką i liczymy, że wróci do formy

Pozdrawiam serdecznie

Sprawy bieżące w Ochojcu, a wymagające bardziej specjalistycznych działań w Brynowie mają wszystko.
To dobrze, niech mu będzie coraz lepiej i szybko wraca do formy.
Enya73 19:45, 04 maj 2014

Weekend majowy upłynął nam niestety zbyt szybko, trochę się działo. Nie ominęły nas problemy, zachorował nasz pies.Ale mamy nadzieję, że szybko wróci do zdrowia.

Za to na pogodę poza sobotą nie można było narzekać. Coś tam więc w tzw. międzyczasie robiłam ogrodowo.

Wczoraj byli nasi przyjaciele, zrobiliśmy kociołek z pieczonkami i graliśmy w karty. Wiem, że mnie podczytują , więc pozdrawiam serdecznie

Dawno Wam nie pokazywałam pewnego miejsca, a sporo się tu ostatnio działo Ciekawe czy się zorientujecie?

Już wiecie? Powstaje moja ulubiona pinowa aranżacja Brakuje mi jeszcze kilkunastu kulek dużych i małych i 3 dużych doorenbos na 2 rząd i będzie miodzio