Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 15:26, 02 cze 2014

tusiawka napisał(a)
Iryski śliczny kolor mają. Moje takie bardziej niebieskie. Fotki jak zwykle piękne.

Iryski, fajne, co nie? Takie jasno fioletowe, bardzo delikatne, ale nie wiem, co to za odmiana, bo je dostałam bez etykiety. Może ktoś bardziej jest w temacie i pomoże w identyfikacji ?

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 15:27, 02 cze 2014

justajusta napisał(a)

Też tak chcę Cudnie!! Dodaję wątek do ulubionych.

Bardzo mi miło i zapraszam częściej Pozdrawiam serdecznie
Enya73 15:32, 02 cze 2014

Marzena2007 napisał(a)
Anitko gdzie będziesz sadzić tojeść z CHFSh ? Bo ja w stipy

Ogród wymga ciągłych pochwał bo zachwyca, niby naturalny a ograniczony formalnie, poczochrany a jednocześnie poukładany, niby takie proste a jakże trudne do skopiowania

Fiu, fiu...Ty to masz gadane Bardzo mi się te słowa podobają .........Tak więc bardzo serdecznie dziękuję

Ogród ponoć jest wyrazem osobowości właściciela, więc ja jestem raczej poukładana, ale trochę poczochrana też bywam.... czasem sobie pozwalam na nieograniczone formalnie pomysły....

Tojeść będzie na bardzo zróżnicowanej rabacie bylinowej, stipy też tam są. Jutro tojeść ma przyjść kurierem, tak więc prezentacja na nowej rabacie już w tym tygodniu

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 15:34, 02 cze 2014

nicol21 napisał(a)

Nie dość że piękny zakątek, to jeszcze romantyczny mąż!! Nic tylko pozazdrościć
Macham niedzielnie zza płota

Rozglądam się dookoła, czy jeszcze wisisz na płocie mój miły gościu Rozgość się wygodnie w czosnkowym. Mój romantyczny M podaje najlepszą kawę w okolicy

Pozdrawiam serdecznie
Enya73 15:35, 02 cze 2014

gierczusia napisał(a)
Anitko .. Te Twoje czosnki zachwycają mnie nieustannie

Buziole

Szkoda, że jak będziesz u mnie, to po czosnkowym pozostanie tylko uschnięte wspomnienie, ale może do tego czasu anabelki ruszą Już dla Ciebie trzymam najlepszą miejscówkę
Enya73 15:38, 02 cze 2014

Agania napisał(a)
Anitko, patrzę, oglądam, podczytuję i oczu oderwać nie mogę, więc przycupnęłam w zakątku kawowym i kawkę wypiłam patrząc na twoje rabaty i kompozycje, podziwiam jak pięknie.....kolorystyka taka jaką lubię fiolety biel i delikatne róże, ładnie współgrają kwiaty z zielenią i pięterka w rabatach, och pięknie masz

buziaki

Dziękuję Agatko Rozsiądź się wygodnie Wczoraj jeszcze byś się załapała na dobre ciasteczko do tej kawki

Twój ogród, też bardzo by mi pasował....U Ciebie też przyjemnie jest na pewno... Muszę Cię kiedyś odwiedzić

Ostatnio znajoma stwierdziła, że mogłabym wynajmować dom z ogrodem na wakacje, bo nikt nie uwierzy, że jest w sercu czarnego Śląska

Buziaki

Enya73 15:40, 02 cze 2014

A_gawa napisał(a)
Czy można gdzieś obejrzeć Twoją wizytówkę? Wątek ogromnie rozbudowany, przedzieram się i przedzieram Jak przez afrykański busz!

Wybacz, ale do tej pory jeszcze się nie zmobilizowałam, żeby zrobić wizytówkę. Ale jeśli jesteś ciekawa, jak powstawał mój ogród to poszukaj mojego bloga o tej samej nazwie, tam znajdziesz metamorfozę ogrodu krok po kroku. A tu wystarczy parę stron na początku i kilkanaście ostatnich i już będziesz w temacie

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Enya73 15:45, 02 cze 2014

A_gawa napisał(a)
Jestem pod wielkim wrażeniem prac ogrodowych i domu. Rewelacja! Będę zaglądać i cieszyć oczy...Bardzo podoba mi się wykonanie chodników - pełen profesjonalizm i w projektowaniu i w wykonawstwie. A te okna piękne... Wiszą nam tu jęzory z podziwiania i przyjacielskiej zazdrości!

Dziękuję, ogromnie nam miło . Granitowe murki, obrzeża, tarasy i schodki, jeśli chodzi o wykonawstwo- to robota naszego zaprzyjaźnionego brukarza, który jest też naszym przyjacielem. Znamy się jak łyse konie i w lot pojął cały mój koncept. Natomiast cała reszta to już nasza wieloletnia praca
WilczaGora 16:01, 02 cze 2014

Enya73 napisał(a)

Kochana Wilcza łapko, macham do Ciebie W końcu emalię Ci wysłałam przed chwilą

a ja Ci już odpisałam
Bozena77 16:05, 02 cze 2014

Witam po długiej i intensywnej przerwie. Podziwiam Twój ogród, szukam inspiracji i wiem na pewno, że jesienią zaopatrzę się w czosnki. Wygladają imponująco.

Przeczytałam, że zaopatrujesz się w roślinki również wysyłkowo, chciałabym kupić głównie trawy (miskanty, carexy...)jeśli masz sprawdzonych dostawców, prześli mi proszę, w wolnej chwili, kontakty na priva.

Pozdrawiam i dziękuję.

Aha i jeszcze proszę przy okazji o poradę - muszę przesadzić hosty, czekać z nimi do przyszłej wiosny i przesadzać jak tylko wypuszczą pierwsze "kły" czy ryzykować utratę liści i przesadzać je teraz.