Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska

Enya73 15:53, 23 wrz 2015

Postępujesz dokładnie tak samo jak z małą.
KasiaW76 16:23, 23 wrz 2015

Ok...
Enya73 21:10, 23 wrz 2015

anna_studio napisał(a)
Buziak w czółko na dobranoc...

I kolejny dzień za nami. Kolacja, prysznic, piżamka i do łóżka. Dzisiaj też poproszę buziaka n a dobranoc☺
KasiaW76 21:22, 23 wrz 2015

Anita Ja dzisiaj nie mam siły nawet w palcach. Przesadzając i rozsądzajac limki nieźle musiałam się nawalczyć ze złożem łupka, metalu i płyt 50cmx50cm Udało się jednak no i posadzone mam cebulki prawie wszystkie Nowe miejsce pod murek w trakcie przygotować, a teren w miarę uprzątniety

Dobrze jest wrócić do domu, wziąć kąpiel, nałożyć zestaw maseczek na rozne partie ciała i oddać się blogiemu oglądaniu tv Brakuje mi tylko czekolady ehhh

Dobranoc:*
Enya73 21:36, 23 wrz 2015

zieloniutka napisał(a)

Tak chyba właśnie jest, że doświadczeni po prostu doglądają swojego ogródka a ci co tego ogródka jeszcze nie mają to biegają to tu to tam

Z moimi bukszpanami problem jest taki, że to są duże sztuki - prawie kule o średnicy 90 cm.
Dostałam od znajomego. Niestety nie były podlane przed wykopaniem i się ziemia obkruszyła.

6 sztuk posadziłam i dwie niestety takie jakby umierające są, pewnie dlatego, że są w pełnym słońcu.

Pytanie - czy lepiej je przesadzić jeszcze do cienia czy zostawić licząc, że jakieś korzonki się wytworzyły i po prostu je okryć agrowłókniną?

pewnie tak jest jak piszesz☺

Poszuiaj produktów Yara Vita np. Actisil.
Teraz nie przesadzaj, tylko podlewaj, obserwuj pogodę, osłoń białą agro jak pojawią się przymrozki.
Nikt nie powinien mieć do Ciebie pretensji, jak się nie uda ich uratować. Ale życzę, żeby Ci się udało.
Pozdrawiam
Enya73 21:44, 23 wrz 2015

Efffa napisał(a)
Do zieloniutkiej, ja 2 lata temu tez przesadzałam takiego bukszpana,tez w lato , ja przesadzałam z ogródka rodziców do mojego, ale one juz były zółte, przyschnięte,myslałam ze nic z nich nie bedzie,nie miałam nic do stracenia , bo i tak juz nie były w dobrym stanie i twierdzili ze nic z nich nie bedzie, ale posadziłam,przyciełam w nast. roku, potem drugi raz bardzo go zmniejszyłam i teraz jest zieloniutki,też nie masz nic do stracenia by spróbowac, a moze akurat sie uda.Chociaz tak patrze na te Twoje i wydawają mi sie troche w gorszym stanie.

Anitko przepraszam ze tak sie tu rozpisałam
Anita dziekuję za polecenie szkółki, musze sie tam wybrac.
Dalej taka zapracowana jestes?

czasem dobra opieka przynosi sukces, czasem mimo wysiłków się nie udaje.

Jak chcesz, to Ci wyślę całą długą listę szkółek z naszego regionu.

Niestety u mnie tak wygląda życie aż do listopada, ale potem siedzę częściej w domku, wiję wianki, siedzę w kuchni i nadrabiam wszelkie zaległości ☺
Efffa 21:45, 23 wrz 2015

Proszę poślij,
Enya73 21:51, 23 wrz 2015

KasiaW76 napisał(a)
Anita Ja dzisiaj nie mam siły nawet w palcach. Przesadzając i rozsądzajac limki nieźle musiałam się nawalczyć ze złożem łupka, metalu i płyt 50cmx50cm Udało się jednak no i posadzone mam cebulki prawie wszystkie Nowe miejsce pod murek w trakcie przygotować, a teren w miarę uprzątniety

Dobrze jest wrócić do domu, wziąć kąpiel, nałożyć zestaw maseczek na rozne partie ciała i oddać się blogiemu oglądaniu tv Brakuje mi tylko czekolady ehhh

Dobranoc:*

pamiętam jak to było u nas. Kasia z każdym takim pracowitym dniem zbliżasz się do celu. Jesteś niesamowicie zdyscyplinowana i pracowita. Trzymam kciuki za kolejne sukcesy.

Mów i sz maseczka z czekolady? Od razu mam sprośne skojarzenia

Idę się natrzeć.☺

Dobranoc
Enya73 21:52, 23 wrz 2015

Efffa napisał(a)
Proszę poślij,

ok, z rana z kompa, ok☺
KasiaW76 21:58, 23 wrz 2015

Hihihi nie czekolada na twarz ale do buzi do zjedzenia. 29 będzie jak juz miesiąc nie jem czekolady i innych słodyczy poza swojski ciastem od święta waga stoi nawet łopata, kilof i grabie nie pomagają...

Dyscyplina nie podobna do mnie ale co robić jak się chce coś mieć?