Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród do odświeżenia

Ogród do odświeżenia

gierczusia 19:31, 19 lip 2013

JulkAd napisał(a)

Mega leń mnie dopada....ale dzielnie mu się opieram( od czasu do czasu, bo na pewno nie non stop).... ale wczoraj dorwałam się do mopa parowego i obleciałam wszystkie fugi, które wołały o pomoc, a dzisiaj kładłam fugę na balkonie...i to wczesnym rankiem skoro świt, żeby słońce nie dotarło...

....z tym urlopem to jest tak, że najbardziej lubię moment oczekiwania na niego ( te ostatnie dwa, trzy tygodnie), a jak już jest to owszem cieszę się bardzo, ale mi żal, że tak szybko leci

Z urlopem mam dokładnie tak samo .. Echhhh , te życie

Ale muszę przyznać ,że zdecydowanie lepiej idzie Ci odpieranie ataków " lenia " bo jak już kafle zafugowałaś i odświezyłaś znajomość z parowym mopem , to znaczy ze jesteś do przodu z robotą

Ps. Mop parowy rzeczywiście tak fajnie na fugi działa ??
bociek 21:51, 19 lip 2013

Ha! Mop parowy! Wywalilam bo mi fug nie czyscil wcale. Najlepsza na jasne fugi jest fizyczna praca z magiczna gabeczka Som jak nowe Ale ja mialam oryginalny chinski

Jak ja nie cierpie urlopow, mecza mnie
Kindzia 22:26, 19 lip 2013

Wiesz co Bociusia...ja chyba też nie przepadam za urlopem...

Oryginalny chiński...zaraz padnę

Ja bym chciała mieć takiego lenia Julciu...co tyle zrobić pozwoli
JulkAd 16:05, 20 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Z urlopem mam dokładnie tak samo .. Echhhh , te życie

gierczusia napisał(a)

Ps. Mop parowy rzeczywiście tak fajnie na fugi działa ??

Z mopa jestem zadowolona, a mam raczej tą najtańszą wersję z all..(sceptycznie podchodziłam przy zakupie)... mam na podłodze w kuchni jasny gres szkliwiony z połyskiem i zwykły mop robił smugi - ten nie....fugi jeżeli były w miarę systematycznie myte i nie są mocno zabrudzone to przy mopie jest końcówka z malutką szczoteczką i kilkukrotne przejechanie już zmywa brud, nie trzeba nawet mocno przyciskać (np. fugi w łazience), przy mocno zabrudzonych (np. na podłodze w przedpokoju) trzeba po prostu zrobić to na kilka razy....poza tym rewelacyjnie czyści płytki, które mam przy blacie kuchennym z tłustych osadów.....i to wszystko samą parą wodną bez dodatków.
JulkAd 16:08, 20 lip 2013

bociek napisał(a)
Ha! Mop parowy! Wywalilam bo mi fug nie czyscil wcale. Najlepsza na jasne fugi jest fizyczna praca z magiczna gabeczka Som jak nowe Ale ja mialam oryginalny chinski

Jak ja nie cierpie urlopow, mecza mnie

Męczą Cię urlopy Kasiu?...chętnie Twój też przygarnę po zakończeniu mojego

..u mnie mop się sprawdził....a czy mój jest chiński tego nie wiem...u mnie wcześniej fugi czyściłam też magiczną gąbeczką..... starą szczoteczką to zębów, spisywała się najlepiej
JulkAd 16:09, 20 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Wiesz co Bociusia...ja chyba też nie przepadam za urlopem...

Oryginalny chiński...zaraz padnę

Ja bym chciała mieć takiego lenia Julciu...co tyle zrobić pozwoli

A ja bym chciała Kasiu takiego zwykłego, co pozwoli odpocząć
JulkAd 16:09, 20 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Pamiętam taki żarcik.. Nie wiem gdzie go usłyszałam , ale jest znamienny .. Podobno pierwszemu dziecku prasuje się z obu stron ,Drugiemu z jednej, a trzeciemu wcale....

.. Achh , te Mamusie , powtórzę za Irenką

JulkAd 16:13, 20 lip 2013

W ogrodzie nie robię nic.....bo:

- żrą komary niemiłosiernie, opryski nie pomagają,
- w środku dnia słońce tak grzeje, że padam na pysk po 5 minutach
- czekam na wenę twórczą do przeprowadzenia nowych rewolucji

.....ale zdjęcia wrzucę jak tylko słonko zajdzie zrobię świeże
JulkAd 18:28, 20 lip 2013

Okrywowe w towarzystwie żurawek...Aniu asc te na drugiej fotce żurawki to od Ciebie....ciut urosły, a nawet więcej niz ciut
i tylko nie wiem dlaczego się nie chcą obrócić te zdjęcia
JulkAd 18:34, 20 lip 2013

Coś komputer nie chce mnie słuchać, więc wrzucę tylko te, które w poziomie robiłam....nie będę ryzykować, że ktoś kark skręci

to moje limki w towarzystwie jałowców i host....fotka sprzed 2 tygodni, powoli zaczynają kiwtnąć, a właściwie mają na razie pączki

mało tych fotek, bo się nauczyłam w pionie specjalnie dla potrzeb forum robić...idę pokombinować jak przekręcić resztę zdjęć...